Uður TARIMAN
2 Mart 2021 Salı
Tarih : 2021.03.01  18:06:28

DOKKUNDUR…

Bir kaç yıl öncesinde argo da DO-KKK-UNDUR diye bir gönderme vardı. Sonraları DOKUNMATİK  falan çıktı ama biz bu  tanımları yıllar öncesinden biliriz. TBMM‘deki vekillerden bazılarına  ceza olarak yani MÜEBBET verilerek dokunulmazlığının kaldırılması için oturum yapılır, eller havaya denir ve dokunulmazlığı kaldırılmak istenen vekile bileti kesilir. Bugün yine gündemimizde… CHP  genel Başkanı için bile fezleke varmış… Neyse bu dokunulmazlık denilen sistem neden sadece vekiller için  uygulanıyor anlamış değilim. AKP iktidarında dokunulmazlık  ne yazık ki sadece, kendinden olmayanlar için geçerli. Neden sadece VEKİLLER  için bu uygulama yapılıyor? TÜMÜYLE kalkmalı ve de, Bakanlara da dokunulmalı, hakim ve savcılara da  üst düzey bürokratlara da dokunulmalı.

Mesela en güzel örnek MELİH GÖKÇEK. Kimse dokunamıyor, dokunamıyor .Neden? Ayrıcalığı nedir? Neden kollanılıyor? Arınç bu adam için Hükümetin üst seviyesinde görevli iken meclis kürsüsünden “Ankara’yı parsel parsel sattın belgeleri bende” dememiş miydi? Demişti… İktidar kolladı, kolluyor neden kimse dokunamıyor? Arınç’ın parsel  parsel sattın dediği topraklar, doğmamış bebelerin hakkı değil mi?   

Son ve  utanç verici bir  organizasyon ekranlara defalarca getirildi. AKP Hatay Gençlik kollarının kongresi midir nedir, LEBALEB DOLU salon, davul zurna herkes kucak kucağa. Ne polis girebiliyor ne jandarma, ne hakim ne savcı. Bu  ekranlara gelen görseller suç duyurusu  değil mi? Bunların da millet tarafından verilen dokunulmazlıkları mı var? Hayır. Benden senden olayı. ILIMLI İSLAM FELAN DİYE nutuk atıyorlar ama, İSLAM’DA AYRIMCILIĞIN OLMADIĞINI BİLMİYORLAR. Eee hal böyle olunca dini hem siyasete alet ediyorlar, hem dinle alay ediyorlar…

DOKUNULMAZLIK… Bu sıfat  AKP döneminde ayağa düşürüldü… Kurallar koyanlar, kuralları çiğniyor ve  SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN? Diyerek, dokunulmaz olduğun iddia ediyor. Bu  tutum trafik polisinin ceza kesmek için durdurduğu araçtan inen muhterem meğerse Savcıymış ”SEN BENİM KİM OLDUĞMU BİLİYOR MUSUN?” Diyerek, polisi sürdürenleri de gördük. duyduk. Hem kuralı sen koyacaksın, uygulayacaksın  hem, ben kural tanımam diyeceksin… Batıda Başbakana bile ceza kesiliyor… Bulunduğun makamı hazmedersen bu tür olaylarla karşılaşmazsın… Hazım mütevazilikten gelir…

Yıllar önce, Edremit devlet hastanesi tepedeyken, bir ticari araç Akçay’dan hasta alıyor, Flaşörleri açarak Edremit’e doğru yol alıyor. Arkasında bir siyah merso  devamlı selektör yapıyor, ama taksinin yol verecek akış yok hastaneye gidiyor. Tesadüf bu ya her ikisi de hastane bahçesinde park ediyorlar.

Mersodan inen muhterem “neden yol vermiyorsun sen benim kim olduğumu biliyor musun LAN !” diyerek ticari taksinin şoförüne saldırıyor. Bu olayı bana hastane personeli de söyledi, taksi sürücüsü de. Ben  o gün köşemde büyük puntolarla  “SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN LAN“ şeklinde yazdım.

Yani demem o ki hazımsızlık çok kötü neticeler verir, yoğun bakıma düşürür insanı.

Bundan telli ülkemizde DOKUNULMAZLIK  TOP YEKÜN KALDIRILMALIDIR… Kuralları sen koyacaksın ama kuralları sen ihlal edeceksin… Bu Afrika’nın  kıyı köşe ülkelerinde yok be kardeşim.

*********

TÜRKİYE’DE CEZA KANUNU

Aynı suçtan hem beraat ettireceksin ama Yargıtay bu kararı bozacak ve yeniden yargılamada, 8 yıl mapus cezası alacaksın. Komik bir ADALET. Bu yüzden  28/ 30 yaşında hakim ve savcı olarak atananlara çok iyi bir HUKUK STAJI verilmesi kaçınılmaz olmuştur… İnsanların kaderi deneyimsiz HUKUKÇULARA  teslim edilmemeli…

*********

DALYAN TOPRAĞI…

Gitti gider hesabı, Büyükşehir’e gitti… Sahibinden Com’a SORULMADAN GİTTİ… Ama mal sahibine hiçbir bilgi ve izin istenmeden, el konuldu. Ev  sahibinden TIK çıkmadı. Konu komşu bağırdı çağırdı ama yetmedi. Konu komşuyu takan da yok, sallayan da yok. İmdi bu topraklar üzerinde kimler mama yiyecek?  MAL SAHİBİ neden suskun?  Malına sahip çıkmayanın çatısı akar.

YÜCEL YILMAZ’ın kardeşi  iş adamı mı, iştigal konusu nedir bilmiyorum.

Hasan Arslan ve ekibi bu konuda  neden konuşmuyorlar… Altınkum ya da Edremit ayırımı yapmaksızın bu halk neden  SUSKUN, neden bir olup MEYDANA çıkıp iki çift söz etmiyorlar? Anadolu’muzun en kıyı köşesindeki köylü kadınlarımız bile, jandarma  gözetiminde  haklarını arıyorlarken, siz ülkenin en batısındaki sözde mürekkep yalamışlar, dondurma yalıyorsunuz. Yazık ar olsun…

**********

BU ŞARKI RTÜK TARAFINDAN MAKASLANMADAN

Evet üstü çizilmeden, CD’sini evinizde saklayın. Üsküdar Üniversitesi Ülke genelinde, pandemi döneminde halkın nabzını tutmuş  56 kentte anket yaptırmış, halkın  RUH  halini anlatan şarkı sözünü seçmiş. Mümin SARIKAYA’nın  aşağıdaki şarkısı BİRİNCİ  seçilmiş. Buyurun;

Ben yoruldum

Hayat gelme üstüme

Diz çöktüm dünyanın namert yüzüne

Gözümden gönlümden düşen düşene

Bu öksüz başıma gözdağı verme

Ben yanıldım hayat, vurma yüzüme

Yol verdim sevdanın en delisine

yüzden ömrümden giden gidene

Şu yalnız başımı eğdirme benim

Ben pişmanım hayat sorguya çekme

Dilersen infaz et, kar etmez dilime

Sözlerim ağırdır dokunur kalbe

Şu suskun ağzımı açtırma benim”

********

RİZE VALİSİNDEN BİR İNCİ

“Virüsün yayılmasının başlıca sorumlusu halkımız” diye açıklama yaptı. Kutluyorum pek sayın vali beyi. Taş yağsa halka ödetilen bir vebal formatı. Sayın Vali  ve bu tür açıklamalarda bulunan vali bey muhteremler en kısa zamanda en iyi yerlere atanmalılar. Hakları yenmeye !!

********

MAHREM

Mahrem imam olur da, mahrem vergi neden olmasın? Vergi ödemeleri konusunda bir Milletvekili soru önergesi vermiş ve yandaş medyaların vergilerini sormuş. Mahremdir açıklayamam diye yanıt almış.

Demek ki o  yandaş medya Maliyeye dilekçe vermiş ve benim vergi rakamımı açıklamayın diye  talimat vermiş. Vermediler ki mahrem olsun. Verilen ödenen şey isteğe bağlı olarak MAHREM  olabilir. Geç bi kalem…

********

DEMİRÖREN, AZERBAYCAN PİYANGOSUNU DA ALMIŞ

Aaaa ne var bunda, arkasında dev gibi Türk MALİYESİ var. Garantör  olarak, referans vermişizdir elbette. Ne de olsa ……!!

                                                                      *

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“CİNAYETLER SERİYE BAĞLANDI”

By: Ulusal basın 3 no’lu sayfaları

Bizden not: Seri katilimiz yok diye ağlaşıyorduk. Ahan da seri katil. Biri 5 kişiyi, diğeri  12 kişiyi öldürmüş. CORONA halt etsin valla.

…………………………………………..

ÇÜŞ

Pompalı  ithalatçı firmalar kaç tane? Bu biiirr. Kaçak pompalılar hangi gümrükten daha kolay geçiyor, kolay geçiş nasıl oluyor? İkiiii… İçişleri Bakanı hala yanıt verecek. E.Aytekin bu konuda önerge vermişti, 4 ay oldu yanıt yokmuş…

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’in trafiği… Ben çözerim diyen de yine yanıt yok. Şehir planlamacısı Nevin Sayman  BİRŞEYLER  hatırlatan yazı gönderdi ve yayınladım. Tık yok. Böyle gelmiş böyle gidecek aman, aman aman şarkısı gibi.

……………………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalancının mumu yatsıya kadar derler ama kimileri gazla idare ediyorlar…

 

250 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar