Uður TARIMAN
19 Haziran 2021 Cumartesi
Tarih : 2021.06.18  17:57:42

SEÇİM

Seçmek… Ayıkla pirincin taşını hesabı. Çuvalın içinden avuç avuç al tek tek ayıkla. Çürüğü çarığı var mı hesabı. İçlerinde sağlam gibi gözükeni de olur çoğunlukla. Ama sağlam gibi gözüken aslında bir taştır, pirinçlerin için de ola ola, pirince benzemeye yüz tutmuştur.

Bir çocuk babasına

-Baba ben evlatlık mıyım diye sorar

Baba

-Öyle bir şey olsa seni mi seçerdik demiş ya. Aynen böyledir. Yanılma payı yüksektir. Neyse muhalefet seçim diye tutturdu. İktidar nayır n’lamaz diye diretiyor. Ben bu köşeden defalarca bir ihtimalden söz ediyorum. 2023’TE DE SEÇİM OLMAYACAK…

Belediye başkanlığına adaylığını koymak için uykuları kaçanlar var. Ah bir 23 gelse de fealan diye. Ben de inat ediyorum, 23 seçimleri olmayacak boşuna hayal kurmayın  diyorum. 26 yıldır bu köşede neyin falına baktıysam 12 den   vurdum. Bu konuya pazartesi günü döneceğim.

*********

MASKE

Kar maskesi vaa

Güzellik maskesi vaa

Corona maskesi vaa.

Soygun maskesi vaa

Bi tanesi daha vaa ki evlere şenlik. Saat başı maske değiştiren, yüzsüzler maskesi  vaa. Kim kimi tokatlamış, kim kimi neden tokatlamış, kim kimi neyle tehdit ederek tokatlamış? Günümüzün BESTLERİ YANİ. Tükürsen  yağmur yağıyor diyorlar ama, yüzlerinde eşek derisinden maske var. Tükürükten korunmak için şimdilerde  bu maske de kullanıyorlar. Meydan boş. Kimsenin kimseye hesap sorduğu yok…Vur gitsin. Ondan sonra bol miktarda cami temeli atarlar, Allah’tan bereket niyaz ederler… Ateistler de bile vicdan var. Ateistlerin içinde haram yemeyenler çoğunlukta. Yaşar Nuri hocayı buradan rahmetle anıyorum “ALLAH’LA KANDIRMAK” diye bir kitap  bıraktı geride.

*********

SİYASET

Bir zamanlar fırıldak ünvanlı bir siyasetçi vardı. Girmediği  parti kapısı kalmamıştı.

Temel’in  3 sevgilisi varmış. Biri  siyasetçi, biri öğretmen, üçüncüsü de doktormuş. Evlenmeye karar vermiş ve Siyasetçiyi tercih etmiş. Arkadaşı Dursun

-Neden siyasetçiyi tercih ettin?

-Ula Tursun, doktor bugün git yarın gel der, öğretmenin tatili uzundur, Siyasetçi ise hadi bir daha tekrarla der  anlatapildim mi?

********

MENFAAT DÜNYASI

Artık dostluk bitti. Dostluğun adı MENFAATİZM  oldu. Yolda karşılaştığımız arkadaşa “HADİ GÖRÜŞÜRÜZ”  diye  veda ederiz ya. Aslında “işin düştüğünde ara” anlamına geliyor artık.

*********

TRAFİK POLİSİ VE MİNİBÜS

Trafik polisi, bir minibüsü durdurmuş. Evraklar diyerek başlamış sınava ! Evraklarda eksiklik varmış. Ceza keseceğim diyerek kalemi almış eline. Minibüs sürücüsü başlamış yalvarmaya, memur bey  cezayı bana kes minibüse kesme o daha küçük, ileride otobüs olacak. Kıssadan hisse.

  ********

İSTER YALAKA DEYİN, İSTER İŞ BİLEN

Atış serbest yani… Günümüzün en geçerli mesleği hatta sektörü haline gelen bir iş kolu !!!

Saray hizmetkarları arasında PALA  diye bir adam varmış. Sultanın dertleriyle de ilgilenirmiş. Bir gün Sultanın memelerine tutkunmuş. Dayanamamış bir gün  bu sorununu  HAREM AĞASINA açmış.

“bana  Sultanın memelerini koklama imkanını sağla  biriktirdiğim bütün altınları sana vereyim” demiş. Hemen ertesi gün sultanın memeleri yanarcasına hem kaşınmış, hem alev gibi yanmaya başlamış. Hekimler çare bulamamışlar. Harem  ağası Padişah’a çıkmış.

-Efendim hizmetkarlarımızdan PALA  var onun salyası her derde deva oluyor izin verirseniz onu çağırayım.

Padişah “hemen çağır onu” demiş.

Emir üzerine PALA sultanın memelerini öpmüş yalamış. Harem ağasına verdiği sözü tutmamış ve “şayet bu olayı açıklarsan ikimizin de kellesi gider” vermiyorum altın falan.

Harem ağasının yüreğine oturmuş bu kazık. Düşünmüş taşınmış, Padişahın iç donunu üzerine büyülü ilaç sürmüş. Padişah donu giydikten az sonra başlamış bağırmaya, yanıyorum yahu hekimleri çağırın. Harem ağası merak buyurmayın ben şimdi çaresini bulacağım padişahım diyerek Palaya gitmiş

Padişah efendimiz seni çağırıyor çok kaşıntısı varmış”

Eee gün ola harman ola demişler. Şimdiki yalakalar düşünsünler… Sonu iyi bitmeyen film hesabı…

**********

MİLLİ MAÇ

Son iki maçı, gol atmadan bol miktarda yedik golleri hamdolsun. Ruh eksikliği vardı Şenol hoca Ruh yüklemesi yapamamış. GEÇMİŞ OLSUN.

Temel Galler maçı için  Bakü’ye gitmiş. Gişedeki memura

-Bilet kaç para

-50 TL demiş

Temel 25 TL uzatmış

Gişe memuru

-50 TL dedim ya

Temel sakin

-Ben Galler takımını izleyeceğim daa !

********

ÇALMAK HASTALIK MI

Elbette  tıp literatüründe yeri olan bir hastalık… KLEPTOMANİ  denir. Çalmadan yapamaz bu hastalığı taşıyan insan. İllaki çalacak. Ülkemizde bu hastalığı da geçti. Çalmadan çırpmadan neredeyse mesaiye başlamayacak insanoğlu. Ne menem şeyse?  Allah’tan son günlerde öyle ufak ufak çalıntı yok, vurdular mı valla kökünü alıp götürüyorlar. Götürdüklerinin  yerine biz nasıl yardımcı olabiliriz diye cebimizdeki 5 lirayı bilem veriyoruz. Yeter ki MAĞDUR OLMASINLAR. MAPUSA  girmesinler diye.

Temel lokantaya gitmiş. Yemeyi bittikten sonra kaşığı cebine koymuş. Bunu uzaktan gören lokanta sahibi

-Temel’e kaşığı neden aldığını sorar.

Temel

-Doktor her yemekten sonra bir kaşık al dediydi daaa.!!

**********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Boğazını kes iki yılda tahliye ol”

By: HÜRRİYET GAZETESİ’NİN HABER BAŞLIĞI

Bizden not:  Böyle adalet düşman başına. Ne terazi kaldı, ne kılıç, ne göz maskesi. Burası Türkiye.

………………………………………….

ÇÜŞ

Bodrum’da çatışma arasında kalan genç polis şehit oldu. Bu  silah bolluğu, bu cehalet. Bu mahkemeler olduğu sürece eyi günlerimiz demekten başka şey kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bilem böyle demedi mi eyi günlerin diye.

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Kızılkeçili çayının, E-87 yolunun altından geçip İkizçay’a  gittiği  çay boyu imrenilecek doğa güzelliğinde ama, Edremit’i yönetenlerin gözleri bağlı. DSİ’nin elleri kelepçeli… İnsan eliyle ölüme mahkum edilen güzellik.

……………………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Armudun iyisini AYILAR yer

ATASÖZÜ

 

 

177 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar