Uður TARIMAN
21 Haziran 2024 Cuma
Tarih : 2024.06.20  16:53:59

CENGİZ BALKAN

Eski Küçükkuyu belediye başkanı. Bayramın birinci günü sabahı ilk bayram kutlama alo’sunu yaptı. Dost yani. Uzaklarda aramam taht kurmuşsun kalbime şarkısı gibi… Mütevaziliğin tek örneği. Sev seni seveni, Hak ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır’a sultan olsa bile… Sözü gibi…

**************

ÇOBAN SÜLÜ, 9 YIL OLMUŞ BİLE

Eski Cumhurbaşkanı DEMİREL’in ahirete göç etmesinin üzerinden 9 yıl geçti. Pazartesi günü. Özel doktoru AYLİN CESUR’ un bir röportajı yayınlandı Sözcü gazetesinde. Uzun bir söyleşi. Ben en çok ilgilendiren bölümü ‘Evinde ve ofisinde tasarrufa gidilmesini. Bu tasarruf edilen bu meblağın kız çocuklarına burs olarak  verilmesini istediği talimatı’ Köylü çocuğu Çoban Sülü. Nereden geldiğini unutmayacaksın sözünün cuk olarak oturan dünya görüşü… Şimdi ise sözde tasarruftan bahsedilmekte. Ama orta yerde elle tutulan gözle görülen tasarruf yok… Şimdilerde toplumun kendi kendine tasarruf yapması isteniyor… Yersen.

*****************

ORTA SAHADA TOP ÇEVİRMEK…

Başlıktaki bu cümleyi AKP kanadından bekleme hakkımız var elbette söylenenler orta yerde dururken söylenen sözü karşı tarafa  mal etmek. Başta yandaş medya… Üç gün önce şöyle bir başlıkla çıkan AKİT GAZETESİ şöyle yazdı.

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı yumuşama siyaseti gerilimden nemalanan  CHP’yi tedirgin ediyor .Kandil’in piyonlarından ve gezicilerden kuvvet alan ÖZEL, Erdoğan’ın  bu siyasetini  boşa çıkarma için didinip duruyor’  İşte  muhteşem gazetecilik örneği. Nereden nemalandığını yedi alemin bildiği gazete. Olayı patlatan aslında BAHÇELİ değil miydi?

Yumuşamayı başlatan CHP değil miydi. Özel Erdoğan’dan randevu alarak SARAY’a gitmedi mi? Erdoğan memnun olmadı mı bu görüşmeden sonra ERDOĞAN ‘CHP’ye iade-i ziyarete gideceğim demedi mi? İktidar ve muhalefet partilerinin ülke sorunlarını masaya yatırıp ortak noktada buluşulmasını hazmedemeyen  BAHÇELİ  değilmiş gibi CHP’yi suçlamak ne kadar etik? Ortaokul öğrencilerinin bile güldüğü orta oyunu.

Bu ortamda ERDOĞAN. ORTA SAHADA ÇOK GÜZEL ÇALIM YAPARAK TOPU santra civarında tutma taktiğini uyguluyor. Bahçeli ise kaçak oynamak için topu saklama derdinde. AK içinde MHP’yi istemeyenleri açıklayamıyor. Topu saklıyor.

*************

ELİNİ CEBİNDEN ÇIKART

Adını bile sayfamda anmak zul geldiği için yazmıyorum. Bir AKP’li vekil meclis kürsüsünde konuşma yaparken bir eli pantolonun cebinde yaptı. Ve biz bu adama MİLLETVEKİLİ DEMEKTEYİZ. YÜKLÜ MAAŞ ÖDEMEKTEYİZ. Kimsin be birader? Önce kim olduğunu biliyorsan ! söyle de bizde sana öyle muamele yapalım. Benim temsil edildiğim meclisimi kirlettirmeyiz. Kimsin?

***********

USTA SİYASETÇİ

Erdoğan siyasetteki ustalığını bayram öncesi yine gösterdi. En önemli konu olan kronik hale gelen ekonomiye perde çekmesi bu ustalığının ispatıydı

* AKŞENER’LE Sarayda buluşma fotosu geçildi

*ÖZEL’LE  sarayda buluşması

*AYŞE ATEŞ ile sarayda buluşması…

***********

İÇERİĞİ BİLİNMEYEN GÖRÜŞME

Erdoğan ile Akşener’in SARAY’da görüşmelerinin içeriği hala sır olarak kenarda duruyor. Aslında yapılacak basit bir çare var. AKŞENER İYİ partideki üyeliği devam ediyorsa hemen partiden atılması. İşte o zaman bu görüşmenin içeriği de belli olur. Akşener’in DÜMENİ ne yana çevireceği orta yere yayılır.

 *******************

KİM  BU YETKİLİ? 

Abdülkadir SELVİ, Çarşamba günü yazdığı makalesinde enteresan bir yetkiliden bahsediyor. Bu yetkili KAVALA davası için  ‘Bu adam ÖCALAN ‘dan daha tehlikelidir neden KAVALA ile ilgili bu kadar ilgileniyorsunuz? Evet bu yetkili kimdir? 

Öcalan’ın binlerce insanın öldürülmesinden sorumlu bir terör başı olduğunu dünya alem biliyor… Herifin söylediği bu sözü ona yutturacak kim olacak merak etmemek elde değil.

Abdülkadir Selvi’yi beğenirim beğenmem ama bu yazısını çerçeveleyip asma arzu doğdu. Devleti temsil ettiği söylenen ve YETKİLİ  olarak tanımı yapan adama SELVİ bakın nasıl yanıt vermiş. Bu yazıyı okumadığınızı varsayarak aktarıyorum.  Selvi aynen şöyle maddelemiş ve yetkili denilen adamı ağzına tıkmış !

  • Osman Kavala’yı elinde binlerce insanın kana olan Öcalan’dan daha tehlikeli görmek nasıl bir zihniyettir ?
  • Hayatı sivil toplum örgütleriyle mücadele  ile geçen, teröre, silaha, şiddete karşı olan ve eline oyuncak tabanca bile almayan KAVALA’yı, PKK liderinden daha tehlikeli  görmek  nasıl bir duygudur?
  • Osman Kavala’ya karşı olabilirsiniz. Batıda sivil toplum  temsilcisi  Kavala  görüşü var. Binlerce bebek katili. Onlarca asker ve polisimizi şehit eden  Öcalan’dan daha tehlikeli bir KAVALA var diyemezsiniz.

 

 

67 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar