Uður TARIMAN
24 Haziran 2024 Pazartesi
Tarih : 2024.06.23  15:08:10

KOYUN  CAN DERDİNDE, KASAP ET…

Konularında uzmanlaşmış, gerek uluslararası hukuk, gerekse ekonomistler ülkenin önünde tehlikeli takvim beklediğini söylemekteler… Öyle yenilir yutulur bir gelecek değil. Maliye Bakanı Şimşek yapılan bu saptamaları görmemezlikten geliyor ama gelecekte halk kendisini görmemezlikten gelecek.

Hal böyle iken bu saptamaları görmemezlikten gelen bir de CHP  var. SADECE ASGARİ ÜCRETİN ARTMASINI dillerine pelesenk edip, gerçek bir muhalefet nosyonunu es geçmekte. Nasıl bir ES  geçmek. Yazayım;

CHP bünyesinde iki ay sonra  TÜZÜK KURULTAYI yapacak… Bu kurultay öncesi daha bugünden parti içinde önemli gelişmeler olduğu, bu kurultayın Tüzük kurultayından çıkarılıp, ÖZGÜR ÖZEL’in alaşağı edilmesi çabaları var. Parti içinde söz sahibi olan birisinin Kılıçdaroğlu ile İMAMOĞLU arasında güç birliği yapılarak yol alınması.

İmamoğlu’nu bekleyen bir  İSTİNAF kararı var. İmamoğlu ile BAY KEMAL GÜÇ BİRLİĞİ YAPILARAK İmamoğlu’nun GENEL Başkan yapılması ve siyasi yasaklı olmasının önünü kesilmesi

ÖZEL’in zaferi ile sonlanan kurultay günlerinde neden bu sorun ele alınmadı?  İmamoğlu artık rotasını açıklaması gerekiyor… Özel’i al aşağı etmek mi önemli, yukarıda yazdığım uzmanların uyarıları mı? 

Banka faizlerinin tavan yapması, ev kiralarını arşa çıkardı. Uzmanlar doların 40 TL’ye ulaşacağı uyarılarını yapmaktalar…

Muhalefet partisi  olarak uzmanların yaptıkları bu uyarıları meydanlarda halka açık ve net bir şekilde anlatmaları gerekirken parti içinde yaratılmak istenen kaosun kurbanı halk olacaktır. Hayat pahalılığı dünya ülkeleri arasında birincilik kürsüsüne çıkmış ve bu durum halka AÇIK ve NET anlatılmamaktadır. Bazı ülkelerde böyle durumlarda HÜKÜMET İSTİFAYA çağrılmakta

Koyun can derdindeyken kasabın et derdine düşmesi benzetmem bundandır. TÜZÜK KURULTAYINI, SEÇİMLİ KURULTAYA döndürmeyi düşünmek  ülkeye ihanettir. Ortalığı bulandırmak isteyenler arasında BAY Kemal’İN OLDUĞU söylemi ise tam bir fiyaskodur. Kenara çekilip oturması gereken biri halkın perişan halini kenara itip parti içinde kaos yaratması. Ne kadar etik bir davranıştır.

Özel, AL AŞAĞI yapılırsa ülkede hayat şartları düzlüğe mi çıkacak? İmamoğlu genel başkan olursa kilosu 40 TL olan dolmalık  biber 5 TL’YE mi inecek? Enflasyon tek haneye mi düşecek? Akıl tutulması. Böyle yapılacağı yerde, tek yürek olarak meydanlara çıkıp HÜKÜMET İSTİFA diye ses yükseltmek mi?

Sınır ötesinde gizli gizli ülkemiz aleyhinde saman altından kötü niyetleri de CHP üst kademeleri görmemezlikten gelemezler… Bir İMAMOĞLU gider, bir başka İmamoğlu gelir ama   ÜLKE BİR TANEDİR.

****************

GEZİ DAVASI

Yeniden yargılanma çabaları sürdüren ÖZGÜR ÖZEL, Hem AKP ile hem de küçük ortak MHP ile bu konuda tavır beklentisi içinde…

Cuma günkü yazımda bu konuya değinmiştim. KAVALA’ya terörist yaftası yapıştıranlar ajandalarını sayfalarının geride kalan notları okusunlar… Bu konuda önemli bir konuya da değinmişliğim var. GEZİ olayları esnasında KOÇ Holdingin bünyesinde olan TAKSİM DİVAN OTELİ sığınmak için gelen halka kapılarını açmıştı. KOÇ grubu da mı TERÖRİST?

**************

İNGİLTERE VE ENFLASYON

Minik bir not. Son bulguya göre bugün İngiltere’de enflasyon % 2. Gel de iç çekme. Orada da Saray var…

 **************

ALBAYRAK’I TEKRAR  ANMAK

Eski Maliye BAKANI Ne demişti? ‘Dolar 5 lira olsun toplayalım 15 TL’den satalım, yok öyle mama’. Şimdi faizler tavan yaptı gecekondusu olan satıp bankada faize yatırıyorlar. 84 milyon insanın HÜKÜMETİYİZ diye 10 -15 gün önce söylemde bulunan AKP genel Başkanı Erdoğan, halkı FAİZE KURBAN etmedi mi? ETTİ. Gıda ürünlerindeki pahalılığın sebebi de bu hükümet değil mi? Evet..

Bu 84 milyonun hükümeti DİYANET Kurumunun ABD de milyar dolarla aldığı gayrimenkullerin alım iznine neden göz yumdu? Neden ABD. İsrafın dinimizde HARAM olduğu belirtilmişken bu haram israfın günahını neden sokaktaki çöpçü vatandaş çeksin… Ülkenin bugünkü ekonomik bitikliğinin sebebi iktidardır. Trilyonlu ihaleleri alan belirli birkaç firmanın vergi borçları silinmesi ALLAH katında HELAL MİDİR… Emekli maaşlarını ödenmesi ileriki aylarda daha da zora düşecek konunu mürekkep yalamışlarına neden yanıt verilemiyor… Tarım ülkesi olan ülkemiz sessiz ve sedasız hayvan İTHALİNE devam ediyor. Gelen hayvanlar tıbbi kontrollerden geçiyor mu? Dana eti yiyemeyenler ekmek yoksa pasta yesinler misali eşek eti yesinler gibi gibi. Her konuda durum vahim.

***************

ÜZERİNİZE AFİYET

Biraz hastalanmıştım. Ultrason çektirmem gerekti. 6 ay sonraya gün verdiler. Sağlık bakanının keyfi yerinde. Hastanesi çalışıyor tıkır tıkır.

15 bin doktor batıya göç etmiş umurunda değil. Şehir hastanesi mi kasaba hastanesi mi ne halt ise kapanmak üzere. Bakan beyin umurunda değil. Hastalanma birader kendine eyi bak. Doktor bulamazsan HACANATÇIYA GİT.

**************

ÇÜŞ

Büyüme beklentimiz %3.5 muş. METRO MU bekliyoruz acep?

                                           ***

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘Edremit Belediyesi maaşları tam olarak yatırdı’

By. Yerel gazeteler

Bizden not: ERTAŞ’ı Şimşek’in yerine atansa yeridir

                                                     ***

BÜYÜTEÇ

Körfez otelleri doluymuş. Kemik müşteri yani. Bataılı sayısı belli değil !!

                                                            ***

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalandan kim mefta olmuş

Halk sözü

 

 .

 

71 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar