Uður TARIMAN
28 Haziran 2024 Cuma
Tarih : 2024.06.27  21:59:00

GÜLER MİSİN, AĞLAR MISIN?

Başlıktaki cümle bile böyle gazeteciliğe çok ama çok az gelir. Yandaşların silahşörlerin ilk üçüne giren YENİ AKİT, Çarşamba günü şöyle bir manşet haberle çıktı. Aktarayım;

Toplumun bütün kesimleri kemer sıkarken, ballı Roma gezileri, özel jetlerle futbol turnuvalarının peşinden koşan CHP li belediye başkanları işçilerin maaşını veremiyor. SGK prim borçlarını ödeyemiyor. İBB ve ABB liste başı”.

Özel jetlerle tur atanları bir gün önce SÖZCÜ GAZETESİ Fotolu ve belgeli olarak yayınlamıştı. Jet deyince AKİT DE jete binip hemen jetli haber yapmış, ama ne belge var, ne foto.

Bu haberi okuduktan sonra bir de şu haberi okuyun.

AKP’li  Elazığ Yurtbaşı belediye başkanı “62 personelin maaşlarını ödeyemiyoruz” dedikten sonra ‘Hipodrum gelirlerinin Varlık fonuna devredilmesi  kararını hoş karşılamamızı kimse beklemesin’ diye noktalamış… Hipodrum yani kumar, Beygir yarışı. İyi güzel de hani kumar haramdı? Açın o zaman otellerdeki kumarhaneleri alışık olduğunuz hazır zahmetsiz dolarlar girsin kasaya… Yandaş gazeteci ol. Gerisini merak etme sen… GÜLDÜM.

**************

DEVLET BEY

Geçtiğimiz Salı günü gurup toplantısına iki üç kişinin yardımlarıyla kürsüye gelebildi ve konuşmasını oturarak yapabildi…

Devlet bey artık HALEFİNİ açıklamalı ve kendini tam maaşla emekli etmelidir. Laf buradan açılmışken, CUMHUR kardeşliğinin bitmesi gayretini gösteren AKP’liler kendilerini afişe etmekten çekinmiyorlar. AYDINLIK Gazetesi’nin bu konudaki haberi de aynen şöyle çıktı:

AKP içinde önemli isimler MİLL DEVLET statüsü ile yeni bir yönetim düzeni istediklerini  açıkladılar. Süleyman SOYLU, Mehmet UÇUM, Metin KÜLÜNK, A. Selim KÖROĞLU, Ayhan OGAN koparma planı içindeler. Emperyalizm güdümünde yürütülen AKP’yi MHP den koparmak planı yapıyorlar. Sözün özünde DEVLET BEY var..

Soylu ve MHP ikilemi üç yıl öncede dile getirilmişti. Soylu adım, adım bu yaptırıma yaklaşıyor. Zaten kökeni belli.

Peki MİLLİ DEVLET tanımı nasıl bir SİSTEM? Yazayım.

Vatandaşlarına  insan haklarına, insan haklarını ve hürriyetlerini  doya doya yaşatan  adalet eşitlik ve hukuk temeline dayalı devlet yönetimi..

Bu prosedürü baz alarak ortaya çıkan yukarıdaki AKP’liler bugüne kadar  bu verilerden yoksun bir AKP BÜNYESİNDE SİYASET YAPTILAR. Şimdilik devam etmekteler… Tanık sizin.

***************

HAKAN FİDAN

Ortadoğu’daki son kıpraşmaları baz alarak bir uyarıda bulundu. ’Üçüncü dünya harbi kapıda’.

‘BU bulguları çerçevesinde umarım mevcut hükümete gereken uyarıları yapmıştır. Mesela;

  • Ordunun tüm eksiklerinin giderilmesi
  • Akaryakıt stoku
  • Hangi tarafın yanında olmamız yararımıza olur
  • Mevcut bütçe böyle bir yükü kaldırabilir mi?

Fidan, uzun yıllar devlet istihbaratını başında görev yaptı. Tüm uyarıları öngörüleri dikkate alınmalı…

**************

EDREMİT’te YİNE ÇATIŞMA

Hal içinde meydana gelen çatışmada bir kişinin öldüğü açıklandı. Daha önce de kaç kez yazmıştım. Edremit’te ev ve iş yerlerinde arama tarama yapılsa kaç ruhsatsız silah çıkar? Tahmininizi alabilir miyim?

*************

BU DA BENDEN OLSUN

Bahçeden topladım nane

Selam söyle o yare

                                                      ***

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Peşinden koşulan para kölelik aletidir

J.JAC.ROUSSEAU

                                         ***

ÇÜŞ

M.E.BAKANI

Allah affetsin bana çok itici geliyor…

                                                         ***

DÜŞÜNENİN BİTTİĞİ YER

KİBİR BİZE ZARAR VERİYOR

By; ERDOĞAN

Sizden not; Kişinin kendini büyük, başkalarını küçük görmesi yani kendini beğenme. Bu sözcüğü sık aralıklarla dile getiren sayın, Erdoğan AKP bünyesine uyarıda bulunuyor ama uygulayan yok maalesef…

**************

BÜYÜTEÇ

Sinek ufak ama mide bulandırır diyoruz ama. Bu minik hayvanları kendi

Elimizle besliyoruz.

**************

REKLAMLARRR !!

Tv REKLAMLKARINDA ÇİTOS, PİTOS, AFOROZ felan gibi ürünlerin reklamlarının parasal boyutlarına göz atan yok. Balo gibi şişirilmiş paketlerde 25 gram ya var ya yok. AMA HANGİ KANALI AÇARSANIZ AÇIN BU ÜRÜNLERİN REKLAMLARI VAR. HAL BÖYLE OLUNCA BU ÜRÜNLEREN MALİYETLERİNİN NE KADAR DÜŞÜK OLDUĞU ORTAYA ÇIKAR. Mesela bir dondurmacı 5 AUDİ VERİYOR. BİR ADEDİNİN BEDELİ VE BU REKLAMIN ÜCRETİNİ DE KOYUN ÜSTÜNE. Tabii AUDİ’lerin resmi taahhütnamesi var mı bilemem yetki kimde o da meçhul. Yersen. Her reklamın bedeli halktan çıkıyor yani. YERSEN. Yemeseydin bana ne!!!

 

 

 

60 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar