BURHANİYE BELEDİYESİ GÖNÜLLÜ TORUNLARINI ARIYOR
Tarih : 2017.02.26  18:35:50
Burhaniye Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü “Yalnız Değilsiniz” projesini geliştiriyor. Proje kapsamında ilçede yaşayan öğrenciler ile ortaklaşa çalışacak olan Burhaniye Belediyesi, öğrencilerden “Gönüllü Torun” olarak yaşlılara destek olmalarını istedi.

Burhaniye Belediyesinin ilçede yaşayan yaşlı ve yatalak hastalara, evinde bakım hizmeti olarak devam ettirdiği “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında yaşlıların maneviyatının yüksek tutulması için de gençlerle birlikte yoluna devam edecek. Gönüllü Torun olmak isteyen Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencilerinin Burhaniye Belediyesine başvuruda bulunmasıyla genişleyen proje Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu (BUBYO) ve Burhaniye Meslek Yüksekokulu’nun da katılımlarıyla devam ediyor. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Murat Bektaş bu kapsamda BUBYO’da konferans vererek projeyi öğrencilere tanıttı. Öğrencilere özellikle sizin fikrinize daha çok ihtiyacımız var diyen Bektaş “projede ‘Gönüllü Torun’ olarak çalıştığınızda evinde ziyaret ettiğimiz yaşlıların en çok ihtiyacı olan maneviyat duygularını da tedavi etmiş olacağız” dedi. Projenin, gençlerin fikirlerine göre de değişebileceğini belirten Sağlık İşleri Müdürü gençlerden bu konuda destek beklediğini belirtti.

BUBYO DA BİZİMLE

“Gönüllü Torun” projesiyle birlikte yaşlıların kendilerini daha iyi hissedeceğini belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ise “biz belediyemize gelemeyecek durumda olan özellikle yardım istemekten çekinen yalnız ve yaşlı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu amaçla iki yıl önce başlattığımız “Yalnız Değilsiniz” projesinden son derece olumlu sonuçlar alıyoruz. Proje ile onlara evinde sağlık hizmeti, gerekirse kişisel bakım ve ev temizliği gibi hizmetler veriyoruz. Gençlerimizden de bu projemize manevi olarak destek vermelerini istiyoruz. Bizimle birlikte bir yaşlıyı ziyaret ederek onunla sohbet etmesinin, belki ona yardımcı olmasının büyüklerimize büyük desteği olacağını düşündüğümüz için ilk Celal Toraman Anadolu Lisesi’nden gelen bu teklifi değerlendirdik ve geliştirdik. Bu anlamda Celal Toraman Anadolu Lisesinde ki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. BUBYO öğrencileri de bu konuda bizimle olmaya hazırlar konferanstan sonra 50 öğrenci ‘Gönüllü Torun’ olmak için başvuruda bulundu. Ben gençlerimize ve BUBYO Müdürümüz Doç. Dr. M. Oğuzhan İLBAN hocamıza da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

218 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri