Ayvalık Belediyesi’nden gençlere dev hediye
Tarih : 2017.05.22  09:45:03
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilçedeki gençlere Ayvalık Belediyesi’nden anlamlı bir armağanın temeli atıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in hayali olan projesi Gençlik Merkezi’nin temeli coşkulu bir törenle atıldı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi karşısında yapılacak binanın içerisinde gençlere, Halk oyunları ekipleri, Zeytin Çekirdekleri öğrencileri, tiyatro grupları, satranç sporcuları, karikatür çalışmaları, kütüphane, cep sineması, kafeterya, bilardo, masa tenisi, etüt salonları gibi aktivitelerin sunulacağı öğrenildi.

Ayvalıklı işadamı Cihan Şişman’ın ekonomik destekleriyle yapılacağı öğrenilen Gençlik Merkezi’nin temel atma töreninde; CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm’ün yanı sıra Tokat CHP Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş hazır bulundu.

Ayvalık Belediyesi tarafından Pilav-Ayran hayrının yapıldığı törende; Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP’li milletvekilleriyle birlikte Gençlik Merkezi’nin ilk harcını atan butona bastı.

Ayvalık Sanat Derneği oyunları tarafından sokak tiyatrosunun örneklerinin sunulduğu törende; muhabirimizin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’a yeni bir Gençlik Merkezi kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yaklaşık bin metrekarelik alanda, gençlerimizin sanat ve kültür eğitimlerinin yanı sıra eğlenceli vakit geçirebilecekleri bir merkez yapıyoruz. Belediyemizin kendi imkanlarının yanı sıra bağışçımız Sayın Cihan Şişman da bize çok büyük katkılarda bulundu. Bu vesile ile kendisine de teşekkür ediyorum. Bu inşaatın projesini kendi bünyemizdeki Proje Müdürlüğümüzde çizdik. Ayvalık Gençliği’ne bu hizmeti sunacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Burada; satrantçılardan, zeytin çekirdeklerine; folklorculardan, tiyatroculara; koro ekiplerine ve her türlü yapacakları toplantılarla, onlara verilecek eğitimlerle ilgili güzel bir merkez olacak.” dedi.

Gençliğe ve çocuklara yapılacak hizmetlerin ülkemizin aydınlık yarınları adına en önemli hizmetler olduğuna işaret eden Başkan Gençer, “Bizde; belediye başkanlığı görevimize başladığımızdan bu yana gencimize, çocuğumuza, yaşlımıza, kadınımıza hizmet etmeyi kendimize görev bildik. Bu hizmetlerimiz tüm hısıyla sürecektir. Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi böylesi anlamlı bir günde temelini atarak gençlerimize kazandıracağımız için çok mutluyum. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen bütün meclis üyelerime, tüm belediye personeli arkadaşlarıma, proje ekibine çok teşekkür ediyorum. Ayvalık’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

285 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri