ADALET İÇİN YOLA ÇIKTILAR
Tarih : 2017.06.16  09:54:02
Edremit CHP İlçe Başkanlığı tarafından CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanma kararına tepki gösterilerek basın açıklaması yapıldı. CHP Edremit İlçe Başkanı Avukat Yusuf Sel, “Türkiye’de tuz çürüdü. Eğer adaleti zedelerseniz, elinizde demokrasiyi, insan haklarını, eşit çalışma koşullarını, kadın haklarını, çocuk ölümlerini, kadın cinayetlerini engelleyecek hiçbir aracınız kalmamıştır demektir” dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına Edremit’ten tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanma kararı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da katıldığı açıklamada partililer ellerinde ‘Adalet’ yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi. Birdenbire gelişen olaylar neticesinde basın bülteni de hazırlayamadığını söyleyerek konuşmasına başlayan CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, “Olay hakkında o kadar çok söylenecek şey var ki,  bırakın bültenler hazırlamayı, bu konuda kitaplar yazılacaktır. Türkiye’nin yakın tarihiyle ilgili önümüzdeki dönem ciltlerle kitaplar yazılacaktır” dedi. Sel sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’de tuz çürüdü. Eğer adaleti zedelerseniz, elinizde demokrasiyi, insan haklarını, eşit çalışma koşullarını, kadın haklarını, çocuk ölümlerini, kadın cinayetlerini engelleyecek hiçbir aracını kalmamıştır demektir. Bu da bir devletin çöküşü anlamına gelir. Enis Berberoğlu dünden itibaren verilmiş ömür boyu hapis cezası hafifletilerek 25 yıla mahkum edilmiştir. Ve zindana kapatılmıştır. Biz sarı öküzü kaptırmayacağız. Sarı öküzü kaptırmayacağız, çünkü eğer Enis Berberoğlu’nu kaptırırsak, arkası gelecektir. Enis Berberoğlu bir gazetecidir. Saygın bir gazetecidir. Hem Türkiye’de çok saygın bir gazetecidir hem de dünya da çok saygın bir gazetecidir. Şimdiye kadar da çok önemli medya kuruluşlarında görev almıştır. Aynı zamanda da CHP’nin milletvekilidir. Enis Berberoğlu sembolik olarak basının hangi koşullarda Türkiye’de baskı altına alındığının temsilcisi olmuştur. Konu sadece Enis Berberoğlu’nu kurtarmak değildir. Konu Türkiye’de basın özgürlüğünü tesis etmek, Türkiye’de adaleti tesis etmektir. Eğer biz basın özgürlüğünü ve adaleti tesis edemeyecek olursak, Türkiye ne yazık ki daha da karanlık günlere gidecektir ve bu faşist bir yönetimin altında inim inim inleyecektir. Bugünkü sorunumuz aslında Türkiye de demokrasi ve faşizm sorunudur. Bizim tercihimiz her zaman demokrasiden yana olacaktır ve mücadelemizde o doğrultuda devam edecektir.”

CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Ankara’ya Enis Berberoğlu’na destek vermek amacıyla yola çıkacaklarını belirtirken, CHP Edremit İlçe Başkanlığı’na yapılacak her 40 kişilik başvuru için bir otobüs ile etaplar halinde yola çıkacaklarını söyledi.

488 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri