Öğrenciler yaz tatilinde bile yoksulları ihmal etmedi
Tarih : 2017.09.06  09:24:28
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri Mayıs ayı başında başlattıkları örnek projeleri Askı’da Sebze ve Meyve Uygulaması’nı okulların yaz tatilinde olduğu bu günlerde de tüm hızıyla gönüllü olarak sürdürüyorlar.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin ‘Kimse aç kalmasın, ihtiyacı olanlar askıdan alsın’  ve ‘Hayat Paylaştıkça Güzel’ sloganlarıyla başlattıkları proje kapsamında; Ayvalık’ta Perşembe ve Pazar günleri kurulan semt pazarlarında hazırladıkları stantlarda veren el ile alan el arasında gönül köprüsü kuran öğrencilere, vatandaşlar da tam destek veriyor.

 Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası ile Ayvalık Belediyesi ve pazarcı esnafının da katkılarıyla sürdürülen uygulamaya ihtiyaç sahibi vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmıyor.

Hayata geçirdikleri sosyal projeyi arkadaşları yaz sezonu süresince tatil yaparken, gönüllü olarak sürdüren öğrencilerden İrem Sarızeybek, yaz tatilini bir kenara bırakıp semt pazarlarında kurdukları Aksıda Sebze-Meyve standından yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yiyecek ulaştırmanın kendisi için tarifi imkansız bir haz olduğunu vurgulayarak, “Onların bizlere ihtiyaçları var ve onlara yardım etmeliyiz” dedi.

Ayvalık’a, Düzce’den misafir olarak gelen öğrencilerden Sudenaz Boz, “Çok güzel bir uygulama. Bu yardım kampanyasına bende gönüllü olarak destek veriyorum. Fakirlere yardımcı olabilmek benim içinde çok güzel bir duygu.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerinin yaz tatilini bir tarafa bırakıp, 4 ay önce başlattıkları ‘Askıda Sebze-Meyve’ uygulamasına destek vermesinden duyduğu gururu ifade eden Okul Müdürü Mustafa Kurtuluş ise; “Çocuklarımıza yardımseverliği ve sorumluluğu aşılamak adına aşlatmış olduğumuz bir projeydi bu. Süresi içerisinde bu proje hiç aksamadan Ayvalık’ın perşembe ve Pazar günleri kurulan semt pazarlarında devam ediyor. Bu pazarlarda yine kendimizin hazırladığı stantlarımızda öğrencilerimiz gönüllü olarak görev yapıyorlar. Duyarlı halkımızın standımıza astıkları sebze ve meyve poşetleri, öğrencilerimizin gözetiminde yoksul ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Çocuklarımız bu vesile ile yardımlaşmanın önemini, insanlarla paylaşmanın önemini kavrıyorlar. Bununla birlikte bir vatandaş olarak, üzerlerine düşen sorumluluk ve görevi yerine getirmenin de mutluluk ve hazzını yaşamış oluyorlar. Bu uygulama aslında yaşanılacak öğrenilecek çok güzel bir tecrübe. Tok’un açın halinden anlamasını yaşayarak öğreniyorlar.” dedi.

Öğrencilerin yaz tatilini bir yana bırakarak, semt pazarlarında güneşin altında görev yapmalarının, onların bu sorumluluğu ve paylaşma duygusunu kavradıklarının en önemli bir göstergesi olduğunu savunan Mustafa Kurtuluş, “Ben bu öğrencilerimizi ve ailelerine yürekten teşekkür ediyor, böyle iyi bir evlat yetiştirdikleri için onları can-ı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Okulun mezun olan öğrencilerden Kübra Yılmaz da, “Okuldaki arkadaşlarımın bu uygulamayı başlattıklarını duymuş ve çok mutlu olmuştum. Arkadaşlarımın bu konuda duyarlı olmaları beni çok sevindirdi. Onların yoksul insanlara yönelik bu hassasiyetleri beni de son derece sevindirdi. Onları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

580 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri