KAYMAKAM SIRMALI ÜST GEÇİT SÖZÜNÜ TUTTU
Tarih : 2018.04.13  10:29:35
Edremit ilçesinde Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ortaokulu öğrencilerinin okula geliş gidişlerinde tehlikeyle karşılaşma durumlarına hassasiyet gösteren Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'nın girişimleriyle, ana yola üst geçit yapılması çalışmaları tamamlandı.

         Kaymakam Ali Sırmalı'nın öğrencilerin okula geliş gidişlerde yol güvenliğinin sağlaması hususunda göstermiş olduğu hassasiyetiyle birlikte Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Karayolları 141. Şube Şefliği ile yaptığı görüşmeler neticesinde;  teknik incelemelerin ve ölçümlerin yapılarak projelendirme, ihale ve yer teslim süreçlerinin tamamlanmasını müteakiben 12.04.2018 Perşembe günü  üst geçidin tabya yerleştirme işlemleri  tamamlandı.

 

         Üst geçit yapılması ile ilgili işlemleri yakından takip eden Edremit Kaymakam Ali Sırmalı: "Edremit ilçemizde tüm vatandaşlarımızın güvenliği bizim öncelikli konularımız arasındadır. İlçemizde trafik akışının güvenli ve seri olmasına nasıl önem veriliyorsak, vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişlerinde güvenliğinin sağlanmasına daha büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda ilçemizde Cennetayağı Mahallesinde yeni yapılan Şehit Aydoğan Aydın Ortaokulumuzun İzmir-Çanakkale Çevreyoluna yakın olması nedeniyle öğrencilerimizin okula güvenli geliş gidişlerinin sağlanabilmesi amacıyla Okul Müdürümüz İsmail Şahan ve Cennetayağı Mahallesi Muhtarımız Ramazan Çimen tarafından üst geçit yapılması talebi tarafıma bildirilmiş olup çevreyolunda yaptığımız incelemelerde; çevreyolunda trafiğin seri bir şekilde akmasından dolayı öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişlerinin sıkıntılı olduğunu gözlemledik. Velilerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilmesi ve vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmesi amacıyla Karayolları Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmelerde üst geçit yapılması sözünü aldık. Çalışmalarımız kısa sürede tamamlanarak Cennetayağı Mahallemize  modern bir üst geçit kazandırdık. Bu üst geçidin öğrencilerimize, bölge halkına ve Edremit ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Üst geçidin yapılmasında emeği geçen Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Karayolları 141. Şube Şefliği'ne ve imar işlerini yapan Edremit Belediyesine teşekkürlerimiz sunuyorum. Özellikle söz verdiğim gibi  üst geçidin kısa sürede tamamlanmasından dolayı büyük mutluluk duymaktayım" dedi.

 

         Üst geçidin tabyalarının takılması sırasında çalışmaları yakından takip eden Kaymakam Sırmalı'yı gören Cenettayağı Mahalle sakinleri de mahalleli olarak böyle büyük bir ihtiyacın karşılanmasından dolayı Kaymakam Sırmalıya çok teşekkür ettiler. Artık güvenle çocuklarımızı okula gönderebiliriz diyen mahalle sakinleri Edremit ilçesinde her konuda büyük duyarlılık gösteren Kaymakam Ali Sırmalı'ya minnetlerini sundular.

 

         Okul Müdürü İsmail Şahan yaptığı açıklamada: " Okulumuz 2017-2018 eğitim yılında faaliyete başlamış olup okulumuzda eğitim gören 565 öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin çoğu Cennetayağı mahallesinde oturmakta olup okula geliş gidişlerde çevreyolunu çok sık kullanmaktadırlar. Özellikle öğrencilerimizin güvenliği geçişinin sağlanması için talebimizi olumlu karşılayan ve gerekli çalışmaları bir an önce başlatan Kaymakamımız Ali Sırmalı'ya duyarlılığından ötürü okulum adına ve velilerim adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cennetayağı Mahalle Muhtarı Ramazan Çimen: " Kaymakamımız Ali Sırmalı bizlere her konuda büyük destek ve yardımcı olduğu gibi mahalle sakinlerimiz açısından da büyük bir ihtiyaç duyulan üst geçit yapılması talebimizi olumlu karşılayarak kısa sürede mahallemize böyle güzel ve modern bir üst geçit kazandırmıştır. Kaymakamımızdan Allah razı olsun. Mahalle halkının sorunlarına duyarlı olduğu için mahalleli adına ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

490 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri