KÖYLÜLERİN YOL KESME EYLEMİ SES GETİRDİ
Tarih : 2018.08.09  09:25:45
Balıkesir’in Havran ilçesinde mahalle sakini köylüler, taş ocağının çevreye zarar verdiğini belirterek yolu kapattı.

Akşamdan bu yana taş ocağı firmasına ait olan araçların giriş ve çıkışına izin vermeyen mahalle sakinleri, taş ocağından kaynaklanan tozun başta mahalle sakinleri olmak üzere zeytinlik, bağ, bahçe alanları ve hayvanlarına zarar verdiğini ileri sürerek yolu kapattı.

Balıkesir AK Parti Milletvekili  Dr. Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı  Zekai Kafaoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Dayı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sunullah Peker, Körfez Koordinasyon Daire Başkanı  Fatih Aka'dan oluşan heyet, Havran Kocaseyit Mahallesini ziyaret ederek buradaki yol kesme eylemi ile ilgili vatandaşlar ile görüşme yaptılar.

 

Mahalle sakinleri, Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’in mezarının bile toza maruz kaldığını belirterek, "Her gün mezarı temizliyoruz, mahallemiz sağlık açısından büyük tehlike altında. Tedbir alınıncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız” şeklinde konuştu. 
Köy muhtarı Fahrettin Karaman öncülüğünde eyleme katılan 200'e yakın köylü, yemeklerini de orada pişirip yedi. 

ERSOY “SORUNA NEŞTER VURMAK İÇİN BURDAYIZ”
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ERSOY, Kocaseyit mahallemizin bizde ayrı bir önemi var. Burası Kahramanın doğup büyüdüğü yer. Mahallemizin eksiklerini gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Su sorunu, cadde ve sokakların taş döşeme ile birlikte alt ve üst yapı çalışmaları bazı bölgelerde tamamlandı. Halen devam eden yerler var. Bizler sorunları ötelemiyoruz ertelemiyoruz neşter vuruyoruz. Yol kesme eylemini ilk saatlerinden itibaren yakından takip ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza konuyu açtığımda hemen gidelim sorunu çözelim dedi.
AK Kadrolarımız bizim böyle çalışıyor. Milletvekilimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

KAFAOĞLU, GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı  Zekai Kafaoğlu sözlerine Yunus Emre'nin Gönüller yapmaya geldik şiiri ile başladı.
Kıymetli Hemşehrilerim sizler Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı'nın torunlarısınız. Savaş sırasında 215 okka(276) kilo mermiyi kaldırıp düşman gemisini batıran savaşın seyrini değiştiren Kahramanın torunlarısınız. Her türlü ihtiyaçlarınızı karşılamak boynumuzun borcudur. Yol konusuna gelince bir bölümünü Büyükşehir olarak biz yapacağız. Kalan diğer bölümü ise ilgili firma ile görüşüp onlara yaptıracağız. Bu yol Büyükşehir yada İlçe Belediyemiz hizmet sınırları kapsamında değildir. Sizlerin mağduriyetini gidermek için bizler yolun bir bölümünü üstleniyoruz dedi.
Kocaseyit Mahalle sakinleri uzun süre alkışlayarak Başkan Zekai Kafaoğlu'na Teşekkür ettiler.

CANBEY,BİRİLERİ KONUŞUR AK KADROLAR YAPAR
Balıkesir Ak Parti Milletvekili  Mustafa Canbey ise şunları söyledi “Kocaseyit Mahalle sakinleri ben sizin içinizden biriyim. İvrindi'iyim sizin derdinizi bizler iyi biliriz. Birileri konuşur AK Parti soruna çözüm üretir. İlçe Belediye Başkanımız Su ve taş döşeme çalışmalarından bahsetti. Mahallenize 20 bin metre kare taş döşenmiş. Bu çok önemli bir rakam. Büyükşehir Belediye Başkanımız müjdeyi verdi. Yolun bir bölümünü üstlendi. Bizler geliriz sorun çözeriz başkaları ise laf üretir” diyerek sözlerini noktaladı. Heyet mahalle sakinleri ile çay içip sohbet ettiler.

894 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri