Ayvalık’ın ciğerleri yandı
Tarih : 2018.08.16  11:17:26
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çıkan orman yangınında yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alanda yüzlerce kızılçam ağacı zarar gördü.

Alınan bilgiye göre; Ayvalık sınırları içerisinde bulunan Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü doğal parkı olarak nitelendirilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki Pateriça koyundaki Çataltepe 5 kuyular mevkiinde deniz kıyısından başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına; Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki 2 helikopter ile Ayvalık Orman İşletme Şefliği ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğine ait ekipler müdahale etti.

Burhaniye, Gömeç, Altınova’dan gelen 4 su tankerinin yanı sıra Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğin’den 2 adet Orman İşletme Şefliği bünyesindeki 5 adet olmak üzere toplam 7 arasözle yapılan müdahale ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangın haberini duyan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer hemen olay yerine koşarak alevlere yönelik yapılan çalışmalar yerinde denetlediler.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını belirterek, henüz hasar tespit çalışmalarının yapılmadığını ve bu yüzden de ne kadarlık alanın yangından olumsuz etkilendiği konusunda ellerinden bir veri olmadığını söyledi.

Yangınla ilgili soğutma çalışmaları sürerken, yangının deniz kenarında çıkması nedeniyle bir piknikçinin iyi söndüremediği mangal yada sigara izmaritinden çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor. Suat SALGIN

708 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri