ÖRKCÜ “ÖNCE İNSAN”
Tarih : 2018.11.16  09:48:58
AK Parti Edremit Eski İlçe Başkanı Metin Örkcü, “Önce insan” diyerek AK Parti’den Edremit Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıkladı.

Edremit Cumhuriyet Meydanında kendisini bekleyen coşkulu bir kalabalık eşliğinde AK Parti İlçe Binasına gelen Metin Örkcü, büyük tezahürat ve alkışlar arasında Aday Adaylık açıklamasında bulundu.

Göreve geldiği takdirde Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, Merkeze insanı oturtan bir siyaset uygulayacaklarını söyleyen Örkcü “Herşeyin temelinde insan yatıyor. Siz, şehrin bütün yollarını altından yapıp, en lüks mekanları altınla kaplatsanız da insana değer vermedikten sonra bunun hiçbir önemi yoktur. Eğer Allah nasip eder de göreve gelirsek, insan merkezli siyaset yapacağız. Kentsel gelişimin yanı sıra, güzel ilçemizi kültür ve sanat şehri haline getireceğiz. Sokaklarımızı sanat eserleriyle donatacağız” dedi.

Uzun yıllar siyasetin içinde olan Aday Adayı Örkcü birbirinden önemli projeleri olduğunu söyleyerek, yaptığı açıklamada “Siyasi hayatımda hep merkeze insanı oturttum ve insan odaklı bir siyaset yapmaya çalıştım. Edremit’te de 4 sene içerisinde hepiniz bunu görmüşsünüzdür. Allah-u Teala’nın yarattığı en üstün varlık olarak biz insanı görüyoruz. Hiçbir zaman şu ırktan, şu dilden, şu dinden, şu mezhepten diye ayıramayız. Biz insan merkezli siyaset yapacağız.  Öncelikle geçmişten bugüne kadar olan ve ilçemize hizmet etmiş bütün belediye başkanlarına, bütün daire amirlerine, hepsine teşekkür edeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz.  Biz hiçbir zaman bel altı siyasete girmeyeceğiz. Değerli arkadaşlar biraz önce ne dedim size? İnsan merkezli siyaseti yapmamız lazım. İnsanı mutlu etmemiz lazım ki yaptığımız yatırımların anlamı olsun.

Biz neler yapacağız?  Eğer Allah nasip ederse aday seçilirsek ve belediyeyi de alırsak insan odaklı projelerimizi kültürel kalkınma ve kentsel kalkınma diye ikiye ayıracağız. Kültürel kalkınmada neler yapmayı düşünüyoruz?

Değerli arkadaşlar biz edebiyata, sanata, müziğe, heykele, kitaplara, genel kültüre kısacası sanatın bütün dallarına büyük önem vereceğiz, yani kültür ve turizm önceliğimiz olacak.  Edremit’te sanat sokakları açacağız. Bakın bugün Altınoluk, Güre, Zeytinli taraflarında ciddi manada bu konuda yetişmiş çok değerli insanlarımız var. Fakat maalesef biz bunlardan yararlanamıyoruz. Bunlardan yararlanmak istiyoruz. Kitap fuarları açıyoruz, bu fuarları yılda bir kez değil, ayda bir kez açacağız.  Değerli arkadaşlar ilk önce insana yatırım yapmamız ve önce insanların ruhlarına inmemiz lazım. Çünkü bizim sloganımız merkez insan. Eğer biz gelirsek sivil toplum kuruluşlarına ciddi manada destek çıkacağız. Belki sivil toplum kuruluşları tarihinde hiç görmediği yardımı ve desteği bizim zamanımızda görüyor olacak. Basınla da benim iki seneden fazla bir çalışmam oldu. Özellikle Edremit’te basına ciddi desteğimiz olacak. Neden? Çünkü gazetecilerimiz kendi yağıyla gerçekten zor kavruluyorlar. Eksileri ve artılarıyla basın bizim. Eğer biz belediyeyi kazanırsak bizden ciddi manada destek görecekler.

Gelelim  Hayvan haklarına. Hayvan hakları da bizim öncelikli konumuz. Biz hayvanları tutup barınaklara tıkmayacağız arkadaşlar. Hayvanları sevmeyen bir toplum insanları da sevmez. Biz hayvanlarımızı özellikle ciddi bir bakımdan geçirip, bizlerle yaşamasını sağlayacağız. Ama hayvanlarımızın iyileşmemiş olanlarını uygun ve hijyenik yerlerde bakım ve tedavilerini yaptıracağız. Hayvan barınakları kuracağız.

Fikir kulüpleri oluşturacağız. Temizlik timleri yapacağız. Biz belediye olarak üzerimize düşen bütün temizlik araç ve gereçlerini Edremit’te yayacağız ve ondan sonra bu timleri kurarak, yere atan arkadaşımıza cezasını keseceğiz. Edremit’e ciddi anlamda bir temizlik anlayışı getireceğiz.

Bizim burada en büyük sorunlarımızdan birisi de yaşlı bakım evleri.  Yaşlı bakım evlerine destek vereceğiz ve yaşlı bakım evleri açacağız. Vatandaşımızın sadece asgari ücreti varsa, bugün özel bakım evlerinin fiyatı çok yüksek. Bizim bu konuda ciddi çalışmalarımız olacak.

Edremit’in en büyük sorunlarından birisi; “UYUŞTURUCU”.

Bakın Edremit’imizin ilerde çok ciddi bir sorunu olacak. En güzel kenti oluşturup, en güzel sokakları burada yapın eğer gençlerin elinden tutmuyorsanız, hiçbir yatırımın önemi yoktur.

Meydanlarımıza gençlik ve müzik gruplarına açacağız. Bu konuda ciddiyiz. Profesyonel olmalarına gerek yok. Çok güzel amatör gruplarımız var. Bütün meydanlar kullanılacak!  İnterneti belli bölgelerde ücretsiz yapacağız.

 Ciddi manada güvenlik kameralı parklar yapacağız. Parklarda bayanlara yönelik istihdam sağlayacağız. Nasıl yapacağız? Bir bayanımız işsiz kaldığı zaman bir parkın içerisinde ona otantik bir yer yapacağız. Ürettiği el ürünlerini burada satmasını sağlayacağız. Çünkü bayanımızın kesinlikle ekonomik olarak bağımsız olması lazım.

Edremit’in en büyük sorunlarından birisi de eski evlerdir. Bakın cadde üzerlerinde başımıza düşecekler. Ankara’ya giderek, bu konuda ciddi çalışmalar yapacağız. Anıtlar Kurulu’na gidip yerinde görmesini sağlayacağız. Eğer gerçekten tarihi bir yapıysa restore ettireceğiz. Değilse başımıza yıkılacak. Buralarının otel, restoran ve sanat evleri olması için ciddi çabalarımız olacak.

En önemli projelerimden biri de; Engelsiz yaşam merkezleri. Nasrettin Hoca eşekten düşmüş, demiş ki bana eşekten düşeni getirin benim halimden o anlar. Bildiğiniz gibi benim de engelli bir kızım var. Edremit  ve civarında ciddi manada engelli kardeşlerimiz var. Onlar sokağa çıkamıyor. Çıksa nereye gidecek? Annesi pazara gitse ve imkanı yoksa çocuğunu nereye bırakacak? Yapacağımız Engelsiz Yaşam Merkezleri ile engelli kardeşlerimiz çok emin ellerde bakılıp, orada meslek öğrenecek, kitap okuyacak, el işi öğrenecek.

Spor kulüpleri. Bakın Edremit’imizde ciddi manada spor kulübü kalmadı. Biz bu spor kulüplerine ciddi manada destek vereceğiz.

Edremit’imizde türbeler ve yatırlar gibi çok ciddi tarihi yerler var. Buraların Kültür Turizm Bakanlığı’nca restore edilmesini sağlayacağız. Edremit’i sanat eserleriyle donatacağız. Örneğin siz bir yere tatile gittiğinizde ne yapıyorsunuz? Bir sanat eserinin önünde fotoğraf çektiriyorsunuz. İşte biz de Edremit’imizi sanat eserleriyle donatacağız ve ilçemizin tanıtımını en iyi şekilde sağlayacağız. Bunlar benim kültürel projelerim.

Gelelim kentsel kalkınmamıza. Bacasız sanayi dediğimiz turizme öncelik vereceğiz. Edremit’teki bütün derelerin ıslahı için ciddi çalışmalarımız olacak. Derelerin kenarlarına yürüyüş alanları yapıp, halkımızın dinlenmesi için banklar koyacağız. Çünkü Edremit’teki derelerin ciddi manada ıslah edilmesi demek, Edremit’te bir tane bile işsiz kalmaması demektir. Siz buraları istihdam alanı olarak oluşturabilirsiniz.

En büyük sorunlarımızdan birisi de sanayi. Edremit’te Sanayinin bir yerde toplanması lazım çünkü Sanayimiz çok dağınık. Sanayi esnafının en büyük sıkıntılarından birisi de bu.

Biz Edremit’in merkezinde dikey yapılandırmadan yanayız. Şöyle etrafınıza bir bakın, hep yıkık dökük inşaatlar var. Bu konuda dikey yapılandırmaya geçmek zorundayız. Bunu sahil bölgelerinde kastetmiyorum. Merkezi bölgelerden bahsediyorum. Çünkü Edremit’in güzel binalara ihtiyacı var.

Yatırımcının önünü açacağız. Edremit’teki yatırımcının ciddi manada sıkıntıları var. Yatırımcımız Belediye noktasında ciddi sıkıntılarla karşılaşıyor. Belediyede biz yatırımcıyı çiçeklerle karşılayacağız. Siz sermayenin önünü açmazsanız, Edremit’te istihdam sağlayamazsınız.

Kapalı pazar yeri konusuna gelirsek, Edremit’in çoğu yerlerinde kapalı Pazar yeri var ama biz bunları daha farklı biçimde düzenleyeceğiz ve yenilerini yapacağız.

Halkımızın en büyük sorunlarından birisi de düğün salonu. Bir düğün salonu 10.000 – 15.000 lira. Yapacağımız bu kapalı Pazar yerlerimizin alt katını otopark, üst katını çift katlı Pazar yeri, üst katını düğün salonu en üst katını da kafeterya olarak yapacağız.  

Değerli arkadaşlar, belki siz şaşıracaksınız. Belki bu benim söylememin siyasi yönden risk olabilir ama ben bu riski ortaya koyuyorum. Altınoluk’un kesinlikle ilçe olması lazım. Altınoluk’un ilçe olması Edremit’in biraz hafiflemesi demektir. Altınoluk’un buraya ihtiyacı var. Bu konuda benim ilçe başkanı olduğum dönemde Ankara’da ciddi çalışmalarım oldu. Belki daha önceden Edremitlimiz bunu istemiyordu ama şuan Altınoluk’un ilçe olmasını hem Altınoluk halkı istiyor, hem de Edremit istiyor.

Şirince’ye tahminen çoğunuz gitmişsinizdir. Köylerimiz de Şirince gibi butik oteller ve dükkanlar açtıracağız. Köylü Pazar yerleri ile Köylerimizin ürettikleri malları satmaları için şehrimizin içerisinde uygun yerler vereceğiz.

Değerli arkadaşlar, en büyük sorunlarımızdan birisi de İbrahimce mahallesi. Orada güzel kardeşlerimiz yaşıyor ama gidip bir bakın oranın hali içler acısı. İbrahimce’nin yeniden yapılandırılması lazım. Biz İbrahimce’de yerinden yapılanmayı sağlamamız lazım.

Esnafımıza ciddi destekler vermek istiyoruz. Ben kendim de yıllarca esnaflık yaptım. Esnafının dükkanının içi var fakat dükkanının önünde de tezgah açmak istiyor. Maalesef engel konuluyor. Esnafımıza şunu söyleyeceğiz: İnsanların geçeceği yerleri engelleme önüne tezgah aç, para kazan diyeceğiz. İnsanımıza ceza keserek hiçbir yere varamazsınız. Bırakın esnafımızı, zaten ekonomik şartlar belli. Ön tarafındaki sokağı kullansın. Bu konuda her zaman esnafımızın yanında olacağız.

Şimdi elektrik tellerine bir bakın. Bu çağda bu elektrik telleri ilçemize yakışıyor mu? Allah korusun binaların üzerinden geçiyor. İktidardan ve Belediyeden olan gücümüzü kullanıp, bunları tamamen kaldıracağız.

Ulaşım düzenlemeleri yapacağız. Bizim hedefimiz ve amacımız mutlu insanlar. Lafımın tekrarı olacak ama ilk önce kültürel kalkınma, şehirsel kalkınma, mutlu insanı Edremit’te biz bunu sağlayacağız. Şimdi siz diyeceksiniz ki bunu Edremit’in 152 milyona yakın bütçesiyle nasıl yapacaksınız? Bakın siz eğer ekibinizi kurarsanız. Bu işin formülleri var; 1. Yap, İşlet, Devret. Gönüllü olarak bu memlekete hakikaten yatırım yapmak isteyen bir sürü insanımız var. Dünya Bankası’nın ciddi oranda fonları var, AB fonları var bunları kullandıracağız, Büyükşehir’den destek alacağız. İcabında bunları yapmak için Ankara’ya gideceğiz.

 İnşallah Allah yolumuzu açık etsin, bunlar bizim düşüncelerimiz. Biz samimiyiz arkadaşlar. Biz Allah nasip ederse, genel merkezimizin takdiri ve sizlerin de takdiriniz olursa aday adaylıktan adaylığa geçip, halkımız tercih ederse bizi, biz bunları yaparız” dedi. Örkcü konuşması, AK Parti ilçe binasının önünü dolduran yoğun kalabalıktan büyük alkış topladı. Konuşmasının ardından tebrikleri kabul eden Aday Adayı Örkcü, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

551 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri