HİMMET BORA “YAPILAMAYANI YAPMAK İÇİN ADAYIM”
Tarih : 2018.11.18  17:10:47
Edremit Körfezi’nin tanınmış müteahhitlerinden Bora İnşaat Sahibi işadamı Himmet Bora, AK Parti’den Edremit İlçe Başkanlığı’na Aday Adayı olduğunu açıkladı. AK Parti Edremit İlçe Teşkilatına resmi başvurusunu yapan Himmet Bora, “Edremit’i hep birlikte yönetmek ve Edremit’e yapılamayanı yapmak için adayım” dedi.

2014-2017 yıllarında AK Parti Edremit Teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Himmet Bora Edremit’e yapacağı projeleri açıkladı.

Bora açıklamasında “Edremit’i tekrar AK belediyeciliğe kavuşturmak için adayım. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türkiye AK belediyeciliği öğrendi. Biz de bu amaçla yola çıkarak Edremit’i tekrar AK Belediyecilikle yöneteceğiz. Biliyorsunuz Edremit daha önce Ak Parti belediyecilik ile yönetildi. O dönemde Edremit’e, Eybek suyu getirildi, TOKİ, Adliye Sarayı, Belediye hizmet binası ve diğer resmi kurum binaları gibi birçok devlet yatırımları geldi. Bizler de bu yatırımların devam etmesi için arkadaşların verdiği destek ve öneriyle belediye başkanlığına aday adayı olduk.

Edremit’in çeşitli sorunları var, bunların en başında Edremit’teki şehir içi trafik sorunu geliyor. Öncelikle bu sorunu çözeceğiz. Bu sorunu da Edremit’teki bazı resmi kurumları Edremit dışına çıkararak, oradaki yığılmayı azaltarak çözebiliriz. Örnek verecek olursak Edremit’teki noterlerden bir kaçını Akçay ve Altınok’a açarsak bu işi biraz da olsa çözmüş oluruz. Edremit’e yerinde hizmet yapacağız.

Bunun yanı sıra Edremit’e güzel bir otogar yapacağız çünkü bu otogar Edremit’e yakışmıyor. Büyükşehir ile koordineli çalışarak Edremit’imize güzel bir otogar yapacağız. Aynı zamanda diğer büyük şehirlerde olduğu gibi Akçay, Güre ve Altınoluk’a cep otogarları yapacağız.

Güzel projelerimizden biri de Edremit’e yat limanı projesidir.  Yat limanı olduğu zaman büyük yatırımcıları Körfez’e çekeceğiz.

Edremit Altınoluk arasına tramvay yapacağız. Bu şekilde Edremit Altınoluk arasındaki  trafiği büyük ölçüde rahatlatmış olacağız.

Akçay-Altınoluk arasına yapacağımız diğer bir proje ise yürüyüş yolu. Yürüyüş yolu üzerine spor aletleri koyacağız. Yürüyüşe çıkan halkımız aynı zamanda burada spor yapma imkanı da bulabilecek.  

Edremit’teki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak için Kentsel dönüşüme çok önem veriyoruz. Otoparksız hiçbir  binanın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Gereksiz kaldırımları düzenleyip, esnafı rahat ettireceğiz.

Altınoluk Şahin deresi kanyonuna güvenlikli yamaç paraşütü ve teleferik yaparak, Dağ turizmini canlandıracağız. Böylelikle 3 ayla sınırlı olan turizmi 12 aya yaymış olacağız. Yöremize gelen turistler, bu şekilde çelik halatlar ile kayarak Kazdağları’nın muhteşem manzarasını seyretmiş olacaklar. Ayrıca teleferik ile çıkılacak olan bölgeye, 500-600 dönümlük korunaklı büyük bir piknik alanı yapmayı planlıyoruz. Bu şekilde teleferikle çıkan insanların kışın karın üzerinde piknik yapmış olacaklar.

EDREMİT’E SAĞLIK VE DOĞA TURİZMİ GETİRECEĞİZ

Altınoluk, bildiğiniz gibi dünyada oksijen oranı bakımından birinci sırada geliyor. Altınoluk’a sağlık ve doğa turizmini getirerek turizm sezonunu hem 12 aya yaymış olacağız hem de bu şekilde işsizliği de biraz olsun çözüm olacağız. Bununla ilgili yatırımcıları bölgemize getireceğiz. Çünkü işsizliği önlemek için iş vereni artırmak ve işverenlerin önünü açmak lazım.

Edremit’in en önemli sorunlarından biri de sağlık sorunu. Edremit’e şehir hastanesinin yapılamasını sağlayacağız.

Eğitime de büyük önem vereceğiz. Edremit’teki öğrencilerimizin güvenli bir şekilde kalabilmesi için Edremit’e KYK yurtları yapacağız.

Edremit’e doğal gazın bir an evvel gelmesini sağlayacağız.  Edremit’e ana caddelere doğal gaz, su, elektrik ve telefon hatlarının geçebileceği kanallar yapacağız. Bu işi tek seferde çözeceğiz, böylelikle caddelerin devamlı kazılmasını da engellemiş oluruz. Ak Parti iktidarı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak el ele verirsek bu işi çözeriz.

İlçemizdeki 47 Mahalle muhtarı ile 15 günde bir toplantı yaparak onların sorunlarını dinleyeceğiz ve bu sorunları çözeceğiz.

Ben bu işi yaparım değil, biz bu işi yaparız diye yola çıktık. Ben işçilikten gelmiş birisiyim. İşçi nasıl çalıştırılır çok iyi bilirim. Doğru işe doğru insanı verirsek bu işi daha iyi çözmüş oluruz. Her şey tabi ki kontrolümüz altında olacak. Diğer belediye başkanı aday adaylarımızın kayda değer projelerinden de faydalanacağız. Yapılmayanı yapmak için adayız. Hep beraber biz olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte Edremit’i kalkındıralım” dedi.

ÖZGEÇMİŞİ

1970 Kütahya Simav Doğumlu.1992 Yılından itibaren Altınoluk’ta ikamet ediyor.  Altınolukta inşaat müteahhitliği, Kereste ticareti, Hafriyat ve Emlak işleri yapıyor. Evli ve üç çocuk babası. 2014-2017 yıllarında AK Parti Edremit Teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.  Daha önce Anavatan Partisi’nde siyaset yaptı.

 

1286 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri