“Edremit Kürdistan Değildir”
Tarih : 2019.03.14  08:49:36
Edremit Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Kamil Saka, Edremit'te ve tüm Türkiye’de CHP adayı Selman Hasan Arslan’ın tartışma yaratan sözlerini eleştirerek “Edremitliler, 31 Mart’ta sandıkta bunun cevabını verecekler ve o koltuğa kim layıksa belediye başkanı o olacaktır. Ankara'dan 3-5 siyasi baronun atadığı adayları değil, Atatürk çizgisinden hiçbir zaman ayrılmayan, her zaman yükse sesle Atatürk diye haykıran Mustafa Kemal’in Askeri olan bizlere oy verecektir. Edremit CHP Adayı Hasan Arslan’ın hem sözleri hem de vücut diliyle onay verdiği gibi sözde Kürdistan değildir. Bu sözlerin cevabını Edremit Halkı 17 gün sonra verecektir” diye konuştu.

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Türkiye’nin günlerdir Edremit'i konuştuğuna dikkat çekti. Başkan Saka; Bir işadamının CHP seçim bürosu açılışında CHP Edremit Belediye Başkan adayı Selman Hasan Arslan'ın yanına gelerek “Oyumuz Kürdistan'a” sözleri üzerine Arslan'ın “Yani bize vereceksiniz” şeklinde sözlerini sert bir şekilde eleştirdi ve “Bu sözlerin cevabını Edremit Halkı 17 gün sonra sandıkta verecektir.  “CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın önce Hasan Arslan'ın disipline sevk edildiğini açıkladı. Daha sonra ne olduysa ardından yazılı bir açıklamayla Arslan'ın değil eski başkan Cahit İnceoğlu hakkında disiplin işlemi başlatıldığını söyledi. Bizde ne olduğunu tam çözemedik. Büyük ihtimalle adayı değiştireceklerini düşünerek bu açıklamayı yaptılar. Yasalar buna izin vermeyince adaysız kalacaklarını anlayınca geri dönüş yapmışlar. CHP üst yönetiminde bu tür olaylar bundan sonra fazlalaşarak devam edecektir” dedi.

 

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka, 10 Mart günü Adana’da yapılan TVF Kadınlar 2. Ligi Play-Off Yarı Finalleri’nde mücadele eden Edremit Belediyesi Altınolukspor Kadın Voleybol takımının uğradığı sözlü saldırıya maruz kaldığını söyleyerek; “Geçtiğimiz günlerde yapılan maçın 3. seti oynanırken tribünlerden 'Edremit Kürdistan'a' sloganlarından sonra sahada olaylar çıktı. Bu etkileri önünüzdeki günlerde de göreceğimizi düşünüyoruz. Maalesef CHP'nin Edremit'teki üyeleri de Mustafa Kemal'den uzaklaşmışlar ki buna tepki vermiyorlar, sessiz kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yasal sınırlar içinde olan her türlü seçim çalışmasını kabul ettiklerini belirten Başkan Saka sözlerine şöyle devam etti: “Ama olmazsa olmaz dediğimiz bazı şeyler var. Bunlar nedir? Misak-ı Milli sınırlarının bölünmez bütünlüğüdür, laik demokratik cumhuriyetin ilelebet devamıdır, bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın sonsuza kadar dalgalanmasıdır. Siyasetçinin bu tür kırmızı çizgileri olmalı. Bunları koyamadığınız zaman bugün CHP'nin geldiği noktaya düşersiniz. Bir saat önce bunu disipline verdim, bir saat sonra onu değil bunu verdim, yanlış söylemişim dersiniz. Böyle bir lüks yoktur. Bu kadar basit hata yapma şansı yok politikacıların. Sayın vekilin, belediye başkan adayının, eski başkanların bu sözleri söylemeye hakkı yok. Burada tek bir ülke var. O da Türkiye Cumhuriyeti'dir. O ülkeyi bize bırakan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına hepimiz yatıp kalkıp şükran duygularımızı iletmeliyiz” diye konuştu.

 CHP'nin HDP ile yaptığı ittifakı eleştiren Başkan Saka; “Benim CHP'de olmamın tek nedeni vardı, o da CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinde olmasıydı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün, Misak-ı Milli sınırlarının tartışılmadığı bir parti olmasıydı. Bu sınırların bölünmesini tartışan insanların partide gittikçe fazlalaşması, CHP'nin Atatürk'ten uzaklaşması bu sorunların başlıca sebepleri arasındadır. Ben bu tür eylemleri kınıyorum. Bunu CHP üst yönetimine defalarca bildirdim. Bu tür söylemler için suç duyurusunda bile bulundum. Ne ilçe, ne il, ne de genel merkez yönetimi bu kişilere tavır almadılar. Onlar yeter ki 3-5 oy gelsin, nereden gelirse gelsin dediler. Bir partinin kesinlikle kırmızı çizgileri olmalı, yoksa o parti, parti olmaktan çıkar, bugün CHP'nin geldiği duruma düşer” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka; CHP listesini eleştirerek,” Bu meclis listesiyle İnşaatçılar odasının seçimlerine katılsınlar, listenin tamamı rantçıların oluşuyor. O listeyle İnşaatçılar Odası'nda seçimlere girerlerse alırlar. Ama belediye meclis seçimlerini alma şansları yok. Edremit dünyanın en güzel yerlerinden biridir. Kaz Dağları'nın güney yamacı, gelecek kuşaklara aktarabilmek için en önemli koruma bölgesi olmalı. Biz bunu koruyabilmek için yeniden aday olduk.” diye konuştu.

Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Baydı; Yıllardır Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka İle beraber olduğunu açıklayarak; “Biz Kamil Saka ile her zaman beraberdik. Milli Bayramlar yasaklandığında da beraberdik. 10 Kasımlarda 1 Mayıslar da, emek bayramını kutladığımız da zamanlarda da Kamil Saka vardı ve beraberdik. Türkiye’ye emperyalistler Ermeni Soykırımı dayattıklarında bunun ile ilgili yaptığımız panellerde yine Kamil Saka vardı.  Daha yakın bir zamanda zeytin üreticisinin sorunları ile ilgili Zeytin Kurultayı yaptığımız da yine Kamil Saka ile birlikte yaptık. Biz Sayın Kamil Saka’nın Atatürk ile Bayrak ile İstiklal Marşı ile Cumhuriyetin kazanımları ile ilgili bir sorununun olmadığını biliyoruz. Biz Kamil Saka’nın Batı destekli bölücülük ve gericilikle en küçük bir ilişkisinin olmadığını da biliyoruz. Biz Kamil Sakanın dürüstlüğüne, yeteneğine ve birikimine donanımına güveniyoruz. Parti olarak arkasındayız. Türkiye’nin bugünkü geldiği nokta da milletimize dayatılan Cumhur İttifakı, Millet İttifakı gibi milletimizi bölen Millete karşı, cumhuriyetimize karşı oluşumlara karşı ülkemizin birliğini bütünlüğünü bağımsızlığını savunan  insanların mutlaka er yada geç bir araya gelmesi gerekiyordu. O yüzden Kamil Saka’nın yanındayız. Meclis Listemizde Vatan Partililerden oluşuyor. Tüm Edremitlilerden oyları vermelerini istiyoruz” dedi.

Saka’nın  Alevi Derneği, Antandros ve Karadenizliler Derneği gezisi

Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka , Edremit Antandros Derneğini ziyaret ederek Dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Antandros Derneğine bu zamana kadar yaptığı destek için Edremit Belediye Başkanı Bağımsız Aday Kamil Saka’ya Dernek Başkanı Gülçin Cömert, tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Altınoluk Alevi Kültür Derneğine geçen Başkan Saka , dernek binasında halka sohbet etti. Oradan Karadenizliler Derneğine geçildi. Karşılıklı soru ve cevaplarla geçen sohbette vatandaşların sorularına yanıt vererek, neden bağımsız aday olduğunu açıkladı.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün bırakmış olduğu vatan topraklarının misaki milli sınırları içersinde ki bölünmez bütünlüğü, laik demokratik cumhuriyetin ilelebet devamı doğrultusunda ilerlemek için bağımsız aday olduğunu söyleyen Bağımsız Aday Saka; “Türk Bayrağı’nı , Türkiye sınırlarının bölünmezliği içinde dalgalandırmak tekrar yola çıktık. “dedi.

“ Cumhuriyet Halk Partisinden aday gösterilmedikten sonra , CHP’nin içinde bulunduğu içinde bulunduğu ittifakın ve karşı taraftaki ittifaktaki iki ayrı ittifakın tamamıyla imar rantına dayalı iki ayrı guruba dönüştüğüne gördükten sonra aday oldum. Aday olmamın en önemli etken ve nedeni budur. Olay ortaya çıktıktan sonra 32 yıllık siyasi yaşamımı riske edecek kadar aptal değilim. 32 yıl önceki servetim ile bugünkü servetimi karşılaştırmak koşuluyla , 32 yıldır şu topraklara yaptığım hizmeti inkar etmeye kimsenin hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Neysem oyum ve en önemli çabamda bölgemi geleceğe yeşil olarak taşıyabilmek. Bakıyorum çoğumuz ülkemizin bir başka yerinden veya yurtdışından çalışarak buraya geldik. Hanginiz benim veya benden önce Altınoluk’un havası güzel, Akçay’ın havası güzel, Güre’nin suyu güzel diye gelmedik mi. Şu anda Altınoluk’un havası çok mu güzel oldu. Bu kadar yapılaşma içersinde çok mu güzel oldu. Aynı yapılaşmayı , aynı koşullarda diğer yerlere devam ettirerek oraların yeşilini de talan mı ettirelim. Bir tek şey söylemek istiyorum. Benim dönemimde CHP kontejyan birinci sıra meclis üyesi arkadaşımızın yaptığı iki inşaat var. Bir tanesi yolun kıyısında, bir tanesi mezarlığın altında. Biri iki kat ruhsatla üç kat yapılmış inşaat, birisi de yeşil alana yapılmış inşaat . Yalansa yalan desinler. Bunların önüne geçebilmek adına 32 yıllık siyasi yaşamı riske etmek bile kabahat mi oldu. Bunlar aynı şekilde bu yapılaşma devam ederse siz halen burada duracak mısınız. Burası da İstanbul’un , Ankara’nın bir parçası gibi olursa hangimiz burada duracağız. Bu memleketi korumak lazım. Bu memleket için çalışmak lazım. Bunu yaptığımız için de bunca yıldır ayaktayız. Bunu yapabildiğimiz içinde sizlerden oy isteme talebinde bulanabiliyoruz. Bakın meclis üyelerime hepsi pırıl pırıl insanlar. Namusuyla hareket eden insanlara bizim karşı çıkışımız yok. Ama 120 metrekarelik ruhsat alıp, 180 metrekare inşaat yapmaya kalkanlara karşıyım. İki kat ruhsat alıp üç kat inşaat yapanlara karşıyım. Bunların tamamı inşaatlarını mühürlemek için yetki istiyorum. Bunu mühürlemesem senin evinde yakında deniz havası almayacak. Senin karşındaki zeytin ağaçı da gidecek. Bunun için tekrar talepte bulundum. Bunun için verirsiniz vermesiniz ayrı konu. Ben herkesin ve her kesimin oylarına talibim” diye konuştu.  

2072 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri