55. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU EDREMİT’TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih : 2019.04.19  09:07:27
Bu yıl 55’incisi yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun 3. etabının finali Edremit ilçemizde gerçekleştirildi. Türkiye Bisiklet Turu'nun 122.6 kilometrelik Çanakkale-Edremit etabını Quick Step Takımı’ndan Fabio Jakobsen 2 saat 50 dakika 12 saniye ile kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmanın 1’incisine ödülü; Vali Vekili Mustafa Çek, 2’incisine Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 3’üncüsüne ise Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından verildi.

Organizasyon ile ilgili açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı  ; “Bu yıl 55’incisini gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna 17 takım ve 119 sporcu katıldı. 15-21 Nisan tarihleri arasında 6 gün 6 etap olarak sürecek olan bisiklet turu 993 km’den oluşmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu; kıtalar arası bir yarışma olup 185 ülkede canlı olarak yayınlanmaktadır. Ülkemizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız prestijli bir spor organizasyonudur.  Bugün ilçemizde gerçekleştirilen bisiklet turunun 3. etabında sporcular Kazdağlarının yamacında, denizin kenarında ve zeytin bahçelerinin içerisinden geçerek güzel bir etabı tamamladılar. Tahmin ediyorum ki yarışmacılar da bu etabın doğal güzelliklerinden etkilenmişlerdir. Bizler Edremit ilçemizde yarışmaya ve yarışmacılarımıza ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Cumhurbaşkanlığımızca hayata geçirilen bu güzel bisiklet turuna destek ve himmetlerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Bu organizasyonun yapılmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Bisiklet Federasyonuna ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Yarışmanın 4. Etabı 19 Nisan’da Balıkesir’den başlayarak Bursa’ya kadar devam edecektir. Ben bütün yarışmacılara başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun sevgi saygı ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi. 

1060 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri