BU OKULDA ÖĞRENCİLER HEM EĞİTİM GÖRÜYORLAR HEM DE PARA KAZANIYORLAR
Tarih : 2019.05.24  09:00:20
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki turizm ve otelcilik bölümü öğrencileri, eğitim gördükleri branşlardaki uygulamalı eğitimleri ülke turizmin kalbi olan Akdeniz ve Ege sahillerindeki turistik otel ve işletmelerinde hem ücret hem de eğitim alarak öğrenecekler. Üstelik bu öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra işleri garanti altına alınmış durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladıkları proje kapsamında, turizm alanlarında kalifiye personel yetiştiren okullarda eğitim gören öğrencilerin, uygulamalı eğitimleri turistik otel ve işletmelerde almalarına yönelik çalışmaların somut adımları atılmaya başlandı.

İki bakanlık arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde; Cunda MTAL’de eğitim gören turizm ve otelcilik branşlarındaki öğrencilerde Nisan ayından itibaren teorik aldıkları bilgilerin uygulamalı kısmını Akdeniz ve Ege’nin en seçkin turistik işletmelerinde görmeye başladılar.

Stajyer öğrencilerden Konaklama ve Seyahat Alanı’nda Ön Büro dalında eğitim gören 11. sınıf öğrencisi Buse Boz, “Okulumuz bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde staj görüyorum. Müşterilerimizi güler yüzle karşılıyoruz. Rezervasyonları alıyoruz. Telefonları yanıtlıyoruz. Okulumdan mezun olduğumda, büyük zincir otellerde çalışmayı planlıyorum. Kendi alanımda yükselmek ve hatta Genel Müdürlüğe kadar ulaşmak istiyorum” dedi.

Okulun Yiyecek ve İçecek Alanı’nda Servis eğitimi gören 11. sınıf öğrencisi Murat Önal da, “Şu an Uygulama Otelimizde staj görüyorum. Teorik olarak aldığım bilgileri pratik yapıyorum. Böylelikle bildiklerime yenilerini katıyorum. Gelecekte kendi alanımda çok daha iyi yerlere gelebilmek ve kalifiye bir eleman olabilmek için birçok şey öğreniyorum burada. Buradan mezun olunca, turizm sektörüne atılıp, kaliteli turistik tesislerde ve hatta zincir otellerde çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

350 ÖĞRENCİYE MEZUNİYET SONRASI GARANTİ İŞ KAPISI AÇILIYOR

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Abdülaziz Yük, okulda toplam 456 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Okulumuzda Ticaret ve Turizm olmak üzere eğitim verdiğimiz iki ana alan bulunuyor. Turizm bölümümüz de; Konaklama ve Seyahat Hizmetleriyle, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanları olarak iki gruba ayrılmaktadır. Bu iki gurupta da toplam 350 öğrencimiz eğitim görmektedirler” dedi.

Okulda; öğrencilere turizm sektörünün gerektirdiği her türlü eğitimin verildiğini anlatan Abdülaziz Yük, “Öğrencilerimiz; Ön Büro, Kat Hizmetleri,  Pastacılık ve Yemek dallarından oluşan Mutfak Bölümü, Servis hizmetleriyle ilgili tüm bilgileri almaktadırlar. Biliyorsunuz ki, ülkemiz bir turizm ülkesidir ve Dünya’da bu alanda ön sıralarda bulunmaktadır. Turizm personeli ihtiyacını ve bu turizm hizmetlerindeki insan kaynağını karşılayabilme adına kurumumuzdan mezun olan öğrencilerimiz turizm sektörüne giriş yapabilmektedirler” ifadelerini kullandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı arasında yapılan anlaşma gereği uygulanacak olan protokol ile Türkiye’de 11 okulun söz konusu proje kapsamına alındığını kaydeden Abdülaziz Yük, “Bu okullardan biri de kurumumuz olan Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Öğrencilerimiz bu proje kapsamında iş başı eğitimlerini, protokolü uygulamış olduğumuz paydaşımız olan zincir bir otelde yapacaklar. Antalya ve İzmir’de olan bu iki otelde işbaşı yapacak olan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz aktif bir şekilde rehberliği ve denetimi altında gerçekleşecektir. Teorik olarak öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri, pratik olarak gerçek ve birebir şekilde misafirlerle yüzyüze tamamlayacaklardır. Bu eğitimler kapsamında öğrencilere ücret de ödendiğinin altını çizen Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Abdülaziz Yük, “En az asgari ücretin yüzde 60’ı oranında ücretlerini alarak eğitimlerini alacak olan öğrencilerimiz, böylelikle gerçek yaşama da birebir hazırlanmış olacaklardır.” diye konuştu. 

Abdülaziz Yük şöyle devam etti;

“Okulumuzda toplam 123 öğrencimiz iş başı eğitimlerini yapacaklardır. Bu öğrencilerimizden 36’sı şu anda anlaşmalı olduğumuz otellerde iş başı eğitimlerine başlamıştır. Bunların dışında 40 öğrenciniz de, okulumu bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde eğitimlerine devam etmektedirler. Müthiş bir insan kaynağı olan öğrencilerimize mezun olduktan sonra yapılan protokol kapsamında istihdam kapıları sonuna kadar açılacaktır. Sözleşme imzalayan tüm öğrencilerimize iş garantisi kurumlarımız tarafından verilmektedir.”    

312 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri