BURHANİYE’DE İLÇE SPOR GÜVENLİK KURULU 2019-2020 SEZONU İÇİN TOPLANDI
Tarih : 2019.09.18  09:36:55
2019 – 2020 sezonunda Burhaniye’de yapılacak olan spor müsabakalarının güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin ÖNER başkanlığında İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Mustafa KORKMAZ, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Serkan İREZ, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk KENDİGELEN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sabri PEKŞEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora ZİHNİ ve ilçemizde faaliyet gösteren spor kulüp yöneticileri katılım sağladı.

2019-2020 Amatör Futbol Sezonunun başlaması münasebetiyle futbol müsabakaları, okul sporları etkinlikleri ve ilçemizde gerçekleştirilen diğer amatör branş faaliyetlerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Yeni Burhaniye Stadyumunun güvenlik koşulları da ayrı bir başlık olarak ele alındı. 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde spor müsabakalarında istenmeyen olayların önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler ve bu tedbirlerin uygulamalarının sağlanması, önlem ve yöntemlerin tespiti, spor müsabakalarında meydana gelen olayların nedenleri ve kaynakları ile bu olaylara neden olan diğer sorunların çözümü ile ilgili konular görüşüldü.

Spor kulübü yöneticilerine ve taraftarlarına büyük pay düştüğünü belirten Kaymakam ÖNER, sporun; saygı, sevgi, hoşgörü, dostluk paylaşımı ile birlikte yetenekleri yarıştırmak olduğunu ve kişiye ve topluma değer kazandırma adına önemli bir özelliğe sahip olduğunu kaydederek, ilçemizde oynanacak tüm müsabakaların centilmence başlayıp aynı güzellikle bitmesini dilediklerini ifade etti.

 

2037 kez okundu
Diðer Spor Haberleri