Ayvalık’ın loto talihlisi ortaya çıkmadı
Tarih : 2019.09.22  10:38:51
Milli Piyango idaresinin her Çarşamba ve Cumartesi günleri düzenlediği Sayısal Loto çekilişi yapıldı. Büyük ikramiye Balıkesir'in Ayvalık ilçesine çıktı. 1 milyon 141 bin liralık büyük ikramiyeyi hangi talihlinin kazandığı merak konusu oldu.

 Çok sayıda şans oyunu tutkununun heyecanlı bekleyişi 18 Eylül 2019 Çarşamba Sayısal Loto çekilişi ile sona erdi. Çarşamba akşamı  Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından gerçekleştirilen Sayısal Loto çekilişinde yapılan canlı yayın sonucunda büyük ikramiyenin Balıkesir’in Ayvalık ilçesine çıktığı açıklandı.

Bu kapsamda; Sayısal Loto oyununun 1254. çekilişi yapıldı ve kazanan numaralar 9, 11, 15, 27, 30 ve 49 olarak belirlendi. Talihlinin Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Polat Üstün’e ait İkizler Büfe’den kuponunu yatırdığı belirlendi.

Sayısal Loto’da büyük ikramiyenin 9. Kez Ayvalık’a çıkması ise kafaları karıştırdı.

Bugüne kadar Ayvalık’taki MPİ’ye ait makinelerden 9 kez Sayısal Loto, 2 kez Şans Topu, 1 kez Süper Loto ve 2 kez de 10 Numara'da büyük ikramiyenin çıkması, bir turizm kenti olan Ayvalık’a yepyeni bir turizm alternatifi olarak Loto Turizmi’ni de kazandırabileceği yönünde iddialar ise espri konusu oldu.

Öte yandan, 1 milyon 141 bin liralık ikramiyeyi veren şanslı bayiinin işletmecisi Nilüfer Kurt, büyük ikramiyeyi kazanan talihliyi kendilerinin de çok merak ettiklerini söyleyerek, “İnşallah bu kez de büyük ikramiyenin Ayvalık’tan çıkması ilçemize Loto Turizmi gibi yepyeni bir turizm alternatifini de beraberinde getirecektir. Çünkü Sayısal Loto’da büyük ikramiyeyi veren 9. Bayiiyiz biz. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

Nilüfer hanımla birlikte büfeyi işleten eşi Onur Kurt ise; “İnşallah büyük ikramiye gariban ve ihtiyaç sahibi birine çıkmıştır. Bu ikramiye bana çıkmış olsaydı. Önce borçlarımızı öderdim. Büfemize mal alırdım. “ diye konuşu.

İlçede yerel gazetecilik yapan Halil Koç isimli vatandaş ise, MPİ’nin şans oyunlarında yıllardır şansını denediğini kaydederek, “Şimdiye kadar hiçbir şey çıkmadı. Belli mi olur, bakarsınız bir gün çıkar. Bir umutla yaşıyoruz. Bu büyük ikramiye bana çıksaydı, önce kendime ufak bir düzen kurardım. Sonuçta fazla parada gözüm yok. Allah herkesin şansını açık etsin. İlçemize böyle bir para çıktığı mutluyum. Sonuçta bu para ilçemizde tedavül edecek olursa, bundan ilçe ekonomimiz olumlu yönde faydalanmış olacaktır.” İfadelerini kullandı. 

AYVALIK ‘TA 2013 YILI BİR ÇOK KİŞİYİ LOTO MİLYONERİ ETMİŞTİ

2013 yılında 4 ayda ikisi sayısal loto, biri de süper lotodan olmak üzere 3 büyük ikramiyenin isabet ettiği Ayvalık’ta tüm gözler ilçeye çevrilmişti.

O yıl,  Sayısal Loto'nun 25 Mayıs çekilişinde verilen 1 milyon 412 bin liralık büyük ikramiyenin bir ay sonrasında 29 Haziran'daki çekilişinde Türkiye genlinde 3 kişiye isabet eden 1 milyon 330 bin lira ikramiyenin bir ortağı da ilçeden çıkmıştı.

Ancak, vatandaşların günlerce konuşup merak ettiği 443 bin lira alan bu talihli de ortaya çıkmamıştı. Bu iki büyük ikramiye unutulmaya yüz tuttuğu sırada, sadece 3 ay sonra Süper Loto çekilişinde verilen en büyük ikramiye olan 2 milyon 457 bin lira da yine Ayvalık'a isabet edince ilçede loto konusunda bir tılsımın olduğu yönünde spekülasyonlar artmıştı. SUAT SALGIN (AYVALIK)

511 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri