BURHANİYE, “ORMAN BENİM” DEDİ
Tarih : 2024.05.06  21:52:56
Ülkemiz yüzölçümünün %30'unu oluşturan ormanlarımızda oluşabilecek yangınları önlemek amacıyla ülke genelinde farkındalık yaratan “Orman Benim” kampanyası Burhaniye’de başladı.

Taylıeli Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda düzenlenen etkinliğe, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Burhaniye İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çağdaş Ak, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Burhaniye Orman İşletme Şefi Turgay Aymaz, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla anlamlı etkinlik gerçekleşti.

Orman yangınlarını önlemek amacıyla anlamlı etkinlikte bulunmanın mutluluğunu ifade eden Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, “Orman Benim kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanlarımızın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda hep birlikte alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuna anlatacağız. Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt, izmarit gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu toplum olarak hepimiz biliyoruz. Bizim için havayı ve suyu temizleyen ormanlarımızı atıklardan temizlemek için hep birlikte harekete geçiyoruz. Ormanlarımızı korumak toplum olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.” dedi.

Etkinlik sonrasında yangınları önlemek amacıyla toplanılan atıklar, Burhaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı.

210 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri