“NORM KADRO SIKINTISI YAŞIYORUZ”
Tarih : 2014.09.12  09:39:15
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, dün ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Müdürü Yusuf Koç, şube müdürleri Şaban Altınsuyu, Vedat Kaya ve Muharrem Yenigün ile gazeteciler katıldı.

 İlk kez basınla bir araya gelebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Koç, yeni eğitim ve öğretim yılına ilçede sorunsuz girilebilmesi için yoğun gayret içinde bulunduklarını bildirdi.

Koç, ‘Valiliğin emri ile ilk ve ortaokulların ayrılması ile orta öğretimde derslik sıkıntısı yaşandı. İlçemizde 125 dersliğe ihtiyacımız var. Bunun için girişimlerde bulunduk. Karagözoğlu’nun ilkokul olması ile burada eğitim gören orta kısıma devam edecek öğrenciler 75.Yıl ve M. Akif Ersoy Ortaokulu’na kaydırıldı. Mehmet Akif Ortaokulu’nda haliyle sınıflarda öğrenci sayısı yükseldi. Buradan 75. Yıl’a gitmek isteyen öğrencilerimizden adres zorunluluğu istemeyeceğiz” dedi.

ÖZEL EĞİTİM OKULU MÜJDESİ

Müdür Koç toplantıda, engelli öğrenciler için, hayırsever Fernur Sözen tarafından Edremit’e Özel Eğitim Okulunun yapıldığını ve Aralık ayı gibi hizmete gireceğinin de müjdesini verdi.

NORM KADRO SIKINTISI YAŞIYORUZ

Ardından söz alan Şube Müdürü Şaban Altınsuyu Edremit’teki okullar ile öğretmen ve öğrenci sayılarını net bir şekilde açıklayarak “Edremit’te toplam 65 adet resmi okul, 39 tane de özel eğitimi kurumu var.  Toplam 22 bin 230 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Milli Eğitim kadromuz ise sadece 1466. Norm kadro sıkıntısı yaşıyoruz” dedi.

SİNEVİZYONLU AÇIKLAMA

Şube Müdürü Altınsuyu sinevizyon eşliğinde yaptığı bilgilendirici açıklamada “6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince 2012-2013 ve 2013 -2014 Öğretim yıllarında ilçemizde Alemizade İlkokulu, Şehit Öğretmenler İlkokulu, Gazi İlkokulu, Yılmaz Akpınar İlkokulu, Naim Süleymanoğlu İlkokulu, Altınoluk Niyazi Erol İlkokulu, Hamiyyet Ferudun Sözen İlkokulu, Dokuz Eylül Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Mustafa Erçetin Ortaokulu, Necmi Şahin Ortaokulu oluşturulmuştur.

2014-2015 Öğretim Yılı Planlaması Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan komisyonumuz tarafından yapılmış olup, Balıkesir Valiliği’nin  oluruyla uygulamaya konulmuştur. Buna göre Karagözoğlu Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, İstiklal Ortaokulu, Şehit Hamdibey Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Kadıköy M.Refii Terzioğlu Ortaokulu, Akçay Yunus Emre Ortaokulu, Altınoluk Zahit Eroğlu Ortaokulu kapatılmış, öğretmen ve öğrencileri 75. Yıl Ortaokulu, Göbelezoğlu Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Kadıköy Leman Akpınar Ortaokulu, Akçay Nihat Tansoy Ortaokulu, Altınoluk Kardeş Çavuşoğlu Ortaokulu’na aktarılmıştır.

75. Yıl İlkokulu, Alemizade İlkokulu, Göbelezoğlu İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Akçay Nihat Tansoy İlkokulu, Altınoluk Niyazi Erol İlkokulu kapatılmış, öğretmen ve öğrencileri Karagözoğlu İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Şehit Hamdibey İlkokulu, Kadıköy M.Refii Terzioğlu İlkokulu, Akçay Yunus Emre İlkokulu, Altınoluk Hamiyyet Ferudun Sözen İlkokulu’na aktarılmıştır.  Büyükşehir Yasasıyla köy iken mahalleye dönüştürülen Avcılar İlkokulu-Ortaokulu, Kızılkeçili İlkokulu-Ortaokulu, Ortaoba Eşref Kaya İlkokulu-Ortaokulu, Yolören Esin Akpınar İlkokulu-Ortaokulu’nda düzenlemeler yapılarak mevcut haliyle eğitim öğretime devam edilecektir. Şehit Kadir Altınöz İlkokulu-Ortaokulu’nda ulaşım koşulları nedeniyle mevcut haliyle devam edilecektir” dedi.

171 Lise öğrencimiz taşımalı eğitimden yararlanacak

Bu sene 171 lise öğrencisinin taşımalı eğitimden yararlanacağını söyleyen Altınsuyu “Öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle okul açılamayan yerleşim birimlerinde ikamet eden öğrencilerimiz taşıma kapsamına alınıp ikametlerine en yakın okullarda eğitim görmeleri sağlanmaktadır. 2014-2015 Öğretim Yılında 17 Yerleşim biriminden 107 öğrenci İlkokul, 17 Yerleşim biriminden 266 öğrenci Ortaokul ve 13 Yerleşim biriminden 171 Lise öğrencimiz taşımalı eğitimden yararlanacaktır. Öğrencilerimize servis hizmetinin yanında öğle yemeği hizmeti de verilecektir. Özel eğitimden yararlanan öğrencilerimiz de taşımalı eğitim kapsamında evlerinden okullarına kadar taşınacaklardır” dedi.

OKUL, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ, PERSONEL SAYILARI

Şube Müdürü Altınsuyu, Edremit’te toplam 65 adet resmi okul, 39 tane de özel eğitimi kurumu olduğunu ve Toplam 22 bin 230 öğrencimiz eğitim öğretim gördüğünü sözlerine ekledi ve “Milli Eğitim kadromuz ise sadece 1466” dedi.

YENİ AÇILAN / AÇILACAK EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMLARI

Yeni açılan okullar hakkında da bilgiler veren Şube Müdürü Şaban Altınsuyu “İlçemizde Edremit eşrafından Fatma ÖZGÖNÜL BUDARAS Hanımefendi tarafından Oğlu Salih Korkut BUDARAS Beyefendinin adını yaşatmak amacıyla yaptırılarak 2006-2007 Öğretim Yılında eğitim öğretime genel lise olarak başlayan, sonrasında Anadolu Öğretmen Lisesi’ne dönüştürülen okulumuz, 2014-2015 Öğretim Yılından itibaren Fen Lisesi’ne dönüştürülmüştür.  Hayırsever işkadını Fernur SÖZEN tarafından yaptırılan Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Alanı - Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarında 136 öğrenci ile eğitim öğretime başlayacaktır.  Hayırseverler Binnur SAKA ve Erdal AÇANAL tarafından Altınoluk’ta yaptırılan Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi 102 öğrencisiyle eğitim öğretime başlayacaktır.  Hayırseverler Fatma - Sevim - Hüseyin KIYAKOĞLU tarafından bağışlanan arsa üzerine İl Özel İdaresi tarafından 5 derslikli olarak yaptırılan Fatma - Sevim - Hüseyin KIYAKOĞLU Anaokulu’nda  ise  125 öğrencimiz eğitim öğretime başlamışlardır. Emekli eğitimci Erdem UYSAL tarafından Güre’de yaptırılmakta olan Erdem Uysal Anadolu Lisesi önümüzdeki öğretim yılında faaliyete geçecektir. Binada bu öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi tarafından vatandaşlarımızdan gelecek talebe göre kurslar açılması planlanmaktadır. Hayırsever İşkadını Fernur SÖZEN tarafından yaptırılmakta olan Hamiyet Ferudun SÖZEN Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nun yakın sürede tamamlanması planlanmakta olup, okulun tamamlanmasıyla birlikte değişik okullarda eğitimlerine devam eden özel eğitim alması gereken öğrencilerimiz daha uygun koşullarda eğitimlerine devam etme imkânına kavuşacaklardır. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yaptırılan 120 kız, 120 erkek olmak üzere toplam 240 yataklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu bu öğretim yılında faaliyete geçecek olup yurdumuzda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yanında Salih Korkut Budaras Fen Lisesi öğrencileri de kalacaklardır. Boş kontenjan kalması durumunda diğer okullarımızda okuyan öğrencilerimiz de yapılacak sınav sonucunda yurttan yararlanabileceklerdir. Altınoluk’ta bulunan ve Altınoluk Öğretmenevi ’ne tahsis edilen Köy Hizmetleri Kampı yaz sezonunda küçük tadilattan geçirilerek vatandaşlarımıza hizmet vermiştir. İlerleyen günlerde büyük kapsamlı bir onarım yapılarak tesisin Hizmetiçi Eğitim Merkezi olarak da hizmet vermesi planlanmaktadır. Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edremit Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi, Güre Erdem UYSAL Anadolu Lisesi ve Özel Eğitim Okulu’nun çevre düzenlemeleri Edremit Belediyesi tarafından yaptırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç amaçlarının sorunsuz bir eğitim öğretim dönemi geçirmek olduğunu söyledi.  

1454 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri