İNGİLTERE'DEN EDİRNE'YE TİCARET KÖPRÜSÜİNGİLTERE'DEN EDİRNE'YE TİCARET KÖPRÜSÜ
Tarih : 2014.10.01  09:31:23
Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası tarafından, ekonomik güç birliği yoluyla İngiltere ve Türkiye’deki şirketler arasında ticari ilişkilerin gelişimini teşvik hedefiyle hazırlanan Mutabakat Bildirisi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) binasında yapılan imza törenine, Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı, Ekonomi ve Refah Bölümü Başkanı Rafe Courage, Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İmza törenine katılan Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı, Ekonomi ve Refah Bölümü Başkanı Rafe Courage, Birleşik Krallık Yatırım ve Ticaret Ajansı (UKTI) ile Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası arasında stratejik ortaklık olduğunu belirterek, karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerini arttırma çalışmalarında Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası’nın kilit bir stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gaunt ise Mutabakat Bildirisi ile Edirneli şirketlere, İngiltere’deki şirketlerle karşılıklı teşvikler ve kolaylıklar sağlanmasına öncülük etmekten dolayı duydukları mutluluğunu ifade etti.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zıpkınkurt da Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası ile böylesi bir işbirliğinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Edirneli iş adamlarımızın, küreselleşen dünyada dışa açılım sürecine katkıda bulanabilmek adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Anlaşmamızın hayırlı olmasını diliyor, bölgemiz iş dünyasına yeni ufuklar açmasını temenni ediyorum” dedi.

ORTAK GİRİŞİMLER DESTEKLENECEK
İki ülkedeki şirketlerin ticaret, yatırım, teknoloji transferi, teknik, mesleki deneyim, ekonomik ve ticari yasa - yönetmelik hakkında bilgi alışverişi gibi konuları kapsayan Mutabakat Bildirisi ile Edirne ve İngiltere’deki şirketlerin, ikili yatırım ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek amacıyla seminer, konferans ve eğitim programları düzenlenmesi, şirketlerin kendi bölgelerinde iş yapmanın inceliklerini birbirleriyle paylaşmaları hedefleniyor.
Mutabakat Bildirisi kapsamında, ortak girişimler yoluyla yatırım ve teknoloji transferinin teşvik edileceği, belirli projeleri ve ortakları belirlemek için karşılıklı destek sağlanacağı kaydedildi.

641 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri