MİLLİ EĞİTİM İSTİŞARE İÇİN AYVALIK’A GELDİ
Tarih : 2014.10.11  08:52:45
Balıkesir’de görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz başkanlığında Ayvalık’ta yapılan istişare toplantısında bir araya geldi. Balıkesir’in TEOG ‘da ilk 10’a girdiği müjdesini veren İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz, il genelinde okullaşma oranının da, okul öğrenci sayısının da arttığını kaydetti.

Cunda Uygulama Oteli’nde Cuma günü saat 14.00’te başlayan toplantıya Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut Solak ve Fatih Aka, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve diğer ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

“GEÇEN SENEKİ ÇALIŞMALARIMIZIN SEMERESİNİ ALDIK”

2 ayda bir gerçekleştirilen istişare toplantısında il genelindeki eğitim öğretim faaliyetlerini ele alacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, “İlimiz genelinde okullaşma oranı arttı. Özellikle okul öncesi alanında öğrenci sayılarımız arttı. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin faydasına olacak her türlü faaliyette bulunabilirler. TEOG’da ilk 10’dayız. Kaçıncı olduğumuz belli değil ama başarımızın arttığı kesin. Geçen seneki çalışmalarımızın semeresini aldık. Daha da ileri gitmek istiyoruz. TEOG ve LYS için Halk Eğitim Merkezlerimiz tarafından kurslar açılacak. İŞKUR ile toplum yararına çalışma programı kapsamında 200 kişilik bir anlaşma yaptık.” dedi.

“2015’TE 1- 1.5 MİLYON LİRA ÖDENEK BEKLİYORUZ”

2014 yılındaki tadilat ve tamirat işleri ile ilgili olarak bugüne kadar il genelindeki 100 okulun onarımının yapıldığı açıklandı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Aka, 2015 yılında yapılması planlanan onarım ve çalışmalarla ilgili olarak temel eğitimde Balıkesir’e gelen 900 bin liralık ödeneğin Mesleki eğitim ve orta öğretime gelen ödenekten yapılan aktarma ile 1 milyon 100 bine çıkarıldığını söyledi. Aka, “Mesleki eğitimin ödeneği 1 milyon liraydı. 100 adet okulun tadilat ve tamirat işleri yapıldı. Kalan paramız temel eğitimde 69 bin, orta öğretimde 111 bin, mesleki eğitimde 141 bin lira.  Ancak bunlarında yerleri hazır. Gömeç’te temel eğitimde kalorifer kazanı ve Erdek’te yine aynı şekilde kullanılacak. Mesleki eğitimde ise Dursunbey Sağlık Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi ile Savaştepe Lisesi Pansiyonu için harcanacak.  Orta öğretimde ise Balya ‘da kullanılacak. Önümüzdeki yıl 1 – 1.5 milyon lira ödenek bekliyoruz. Gelirse en kısa zamanda onları da harcayacağız” dedi. 

“BAHÇE DÜZENLEMESİ DEĞİL KALORİFER VE ÇATI İÇİN ÖDENEK ALMA ŞANSINIZ  YÜKSEK”

2015 yılında Gömeç Anadolu Lisesi ve Pansiyonu, İvrindi Çok Programlı Lise, Susurluk Anadolu Lisesi, Sındırgı Pansiyon, Merkez İmam Hatip Lisesi, Dursunbey 24 derslikli okul, Havran Kız Meslek Lisesi, İvrindi Sağlık Meslek Lisesi, Havran 8 Eylül, Kayabey Orta Okulu vaziyet planı çizimi, zemin etüdü ve ihale işlemlerinin yapılacağı, Bandırma İmam Hatip Okulu ve Burhaniye Ana Okulu ile ilgili ödeneğin geldiği açıklandı. Şube Müdürü Fatih Aka, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin tadilat ve tamirat işleri ile ilgili olarak iki noktaya dikkat etmelerini istedi. Aka, “Sizden istediğimiz yatırım işleri koordinasyon başkanlığı personelinin bütün işlere yetişemeyeceğini bilerek belediyelerin mevcut teknik personelinden keşifler konusunda faydalanmanız. Elimizde hazır olursa para geldiğinde çalışmalara çok hızlı başlayabiliriz.  Bir diğer konu; Büyükşehire geçişte kargaşa mevcut. 2015’te bunun olmasını istemiyoruz. Bakanlığa onarımla ilgili taleplerde bulunurken bahçe düzenlemesi, duvar işleri için çokta fazla para vermek istemediklerini bilin. Öncelikli olan doğalgaz dönüşümü, kalorifer, çatı yapımı gibi işler. Bunlara ağırlık verirseniz ödenek alma şansınız olur” dedi. 

240 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri