İŞÇİ PARTİSİ’NDEN PANEL
Tarih : 2014.10.21  08:57:16
Balıkesir’in Edremit ilçesinde İşçi Partisinin düzenlediği panelde konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’yi bölenlerin değil, Türkiye’yi birleştirenler ve üretenlerin yöneteceğini söyledi.

 İşçi Partisi’nin Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde  düzenlenen seminere konuşmacı olarak CHP Milletvekili Süheyl Batum, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Doğru Yol Partisi Genel Başkan yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez katıldı.

 Panele, Edremit Belediye Başkan vekili Mehmet Ertaş, İşçi Partisi il ve ilçe başkanları, Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, CHP’liler, şair Hüseyin Haydar, sanatçı Ali Ekber Çiçek’in eşi Can Çiçek ve partililer katıldı

 BATUM, “ABD, PKK’YI SİLAHLANDIRDI”.

“Korkutmak için değil, Cumhuriyet ciddi bir tehlike altındadır. Çocuklarımızın laik, demokratik ve bağımsız bir Cumhuriyete kavuşması için tüm partilerin bir araya gelmesini istiyorum” diyen Prof. Dr. Süheyl Batum, “Bu sadece sözde olmaz. “Irak’a demokrasi getireceğim” diye bir milyon kişiyi öldüren, sonra Irak’ı terk eden, sonra Saddam’ı asan ABD, PKK’yı silahlandırdı. Şimdide 2014’de İşid’i çıkardı. Nereden çıktı bu İşid?. Hani Irak’a demokrasi getirecekti? Geldi mi?  Irak, Mısır ve Libya örnekleri var. Bu ABD’nin, küresel sermayenin oyunları yani emperyalizmin bir örneğidir. Türkiye’de ise 15 yıldır “Türk Milleti” kavramı parçalandı. Birileri “Türk Milleti” kavramı yerine ırk, din, aşiret ve akraba devleti kurulmak istendi. İşid, Telafer’e saldırılırken kılı kıpırdamayanların Kobani olunca herkes ayağa kalktı. Neden? Akrabaları varmış” eleştirisinde bulundu.

“Biz ulus devletini desteklersek laik, demokratik ve hukuk sistemini de desteklemeliyiz. Millet demek eşitlik demektir.” diyen Prof. Dr. Batum, Din, ırk ve mezhep yapmadan Türkiye Cumhuriyetini güvenli bir ülke haline getirmeliyiz. Tüm dinlere ve mezheplere yaşam şansı tanımak zorunda olduğumuzu söyledi.

SÖYLEMEZ, “SAĞ, SOL DEMEDEN ATATÜRK’TE BİRLEŞMELİYİZ”

Panelde, Milli Kuva-yi Milliyeciler olduklarını, Milli devleti esas alan bizler varız. Biz milliyetçiyiz. Sizde çıkın “Amerikancıyız” ve ayrılıkçıyız deyin. CHP ve MHP gibi diğer partiler içinde saklanmayız! Bu tip toplantıların iman tazelemesi olduğunu vurgulayan Doğru Yol Partisi Genel Başkan yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, “Bu gün milliyetçiler burada, kumpasçılar Silivri’de. Kravatlı PKK’lılara karşı Polis şefi ve Üsteğmen gibi dik duracağız. Kürt Türk, Alevi suni, Sağ sol değil milli, gayri milli olmak zorundayız. Bizim için tek yol kaldı. 2015 Genel Seçimlerinde sağ, sol demeden Atatürk’te birleşmeliyiz” dedi.

PERİNÇEK, “KUVA-Yİ MİLLİYE ATEŞİNİN İLK YAKILDIĞI TOPRAKLARDAYIZ”

“Kuva- yi Milliye atşinin ilk yakıldığı topraklardan sizi selamlıyorum” diye söze başlayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin bir karar verme eşiğinde olduğunu, bunların borçlanma ekonomisinin sonuna gelindiğini ve böyle gidilmez, bir karar verme zamanının geldiğini söyledi.

Perinçek, “Türkiye’yi bölme stratejisi ‘Kürt koridorunun’ açılamaması sonucu BOP çökmüştür. Aynel Arap yani ‘Kobani’ deniliyor. ABD ve PKK’nın hayalleri sona erdi. ‘Türkiye’yi Bölme Stratejisi’ sona erdi. ‘Türkiye’yi Bölme Stratejisi’ bitti. Türkiye artık bölünmenin son dönemine girilmiştir. Borçlanma ekonomisi de bitti ve üretim ekonomisi ile Türkiye şahlanacaktır. Yerin altından uğultular geliyor. Önümüzde derin bir ekonomik çöküntü var. Türkiye üretim ekonomisi ile bir karma ekonomi ile Atatürk’ün projelerine dönecektir” dedi.

  Güneydoğu halkının Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü göstermesini istediğini belirten Perinçek, “Türkiye’yi bölenler değil, Türkiye’yi birleştirenler, üretenler yönetecektir. Biz bunun siyasi çözümünü bulmak zorundayız. Biz Atatürk’ün programları ile bu beladan ülkemizi ve milletimizi kurtarır, toplumumuzda özgürlük, eşitlik ve kardeşlik olur.” şeklinde konuştu.

 Perinçek, şunları söyledi:

“Bu iktidarın devam etmesi mümkün değildir. Borçlanma ekonomisinin sonuna gelinmiştir. Bu Turgut Özal ile başladı, Tansu Çiller ile devam etti, Tayyip Erdoğan buraya geldi. Borçlanma ekonomisiyle Türkiye’nin gideceği yer kalmadı. Artık bu ekonomiyle devam edemez. Diyarbakır merkez yapılacak, nerenin merkezi yapacağını tüm dünya ve hepimiz biliyoruz . Türkiye’yi bölme görevininin de artık bir kaleye dayandığını görüyoruz. Çünkü bir Amerika, Suriye değildir. Beşar Esad’ın önderliğindeki Suriye devleti ve Suriye halkı o koridora müsaade etmedi. Suriye Amerika’yı yendi. PKK’nın bütün iddiaları ve hayalleri Kobani’de toprağa gömüldü.

 Bu iki Suriye’deki yenilgi, oradaki yenilgi, sizlerin varlığıyla, Tükiye’nin toprak bütünlüğüne sahip çıkan, sizlerin varlığı Türkiye’nin birliğini isteyen Diyarbakır, Hakkari, Mardin o insanların varlığı sonucuyla, Amerika Birleşik Devletleri Büyük Orta Doğu Projesi’ni artık yüretemiyor. Borçlanma ekonomisi bitti. Türkiye’yi bölme planı çöktü. Türkiye şimdi bir kararın eşiğine geldi. Borçlanma ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceğiz. Siz üreticilersiniz Balıkesir, Edremit, Ayvalık buralar. Türkiye’nin üreticilerini önderleri lokomotif yerler, en iyi anlayan sizlersiniz. Türkiye’de borçlanma ekonomisiyle önce tarımı çökerttiler, sanayiyi dışa bağımlı hale getirdiler ve tarım dışarıdan tarım ürünü alıyoruz. Pamuk alıyoruz, hatta zeytinyağı alıyoruz. Nasıl alıyoruz, borçlanarak alıyoruz.

  Türkiye artık bölünerek devam edemez o bölünmenin sonuna gelinmiştir. Ben son kurban bayramını eşim Şule Perinçek ile birlikte Mardin, Diyarbakır ve Urfa köylerinde geçirdim. Oradan yükselen feryad şu: “Bize sahip çıkın, burada çarşılarımız yakılıyor, okullarımız yıkılıyor, bayrağımız yakılıyor. Atatürk büstleri tekmeleniyor. Biz Türkiye’nin birliğini istiyoruz. Size oralardan bu sesi getirdim. Emin olun oradaki halkımız artık PKK’dan ilah demeye başlamıştır, bıkmıştır ve Türkiye’ye güvenmektedir. Jandarma ve orduya güvenmektedir. Artık borçlandıranlar değil, üretim ekonomisini kuranlar yönetecektir. Artık Türkiye’yi bölenler yönetemez, birleştirenler yönetir. Süheyl Batum gibi Ufuk Söylemez gibi Doğu Perinçek gibi Türkiye’yi Öner Yağcı gibi Türkiye’yi birleştirenler yönetecek. Biz yöneteceğiz. Birleştirenler üretenler millet yönetecek, bu noktaya gelmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

368 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri