AYVALIK’TA 1. DÜNYA SAVAŞINDAN KALMA MAYIN BULUNDU
Tarih : 2014.10.23  09:10:38
Ayvalık’ta Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı sanılan patlayıcı özelliğini kaybetmiş deniz mayını bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık açıklarında avlanan bir trol teknesinin deniz yüzeyinde bulduğu mayın ilçe merkezindeki Balık Haline getirildi.  İhbar üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yapılan inceleme sonrası durum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirildi.

DENİZ KUVVETLERİNDEN UZMAN İSTENDİ

1'inci Dünya Savaşı'ndan kaldığı tahmin edilen ve mayın olduğu tespit edilen cismin incelenmesi için Deniz Kuvvetlerinden özel uzman istendi. Cismin 3 gün önce bulunduğu ve Balık Halinde bir teknede bekletildiği öğrenildi.  Yaklaşık 1 ton ağırlığı olduğu belirtilen cismin üzerinde bulunan delikler ve içinin boş olması nedeniyle patlayıcı özelliğini kaybettiği üzerinde durulurken, Çarşamba günü öğle saatlerinde Balık Haline gelen İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı ve Müdür Yardımcısı Aytekin Kantık yaptıkları inceleme sonrası halde güvenlik önlemi aldırdı. Çevrede bulunan okulların öğrencileri balık haline gelip mayını görmek isteyince polis tarafından uzaklaştırıldı ancak balık halindeki balıkçılar stantlarının başından ayrılmadı.

Ayvalık’ta 1990’lı yıllarda Balıkadam Çetin İşten tarafından birinci dünya savaşından kaldığı düşünülen bir torpil bulunduğu, torpilin o dönem Liman Başkanlığına teslim edildiği de gelen bilgiler arasında.

 

 

500 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri