BALIKESİR VALİSİ’NDEN AYVALIK ZİYARETİ
Tarih : 2014.10.24  09:09:44
Eylül ayı sonunda Balıkesir’deki görevine başlayan Vali Mustafa Yaman, ilçe ziyaretleri kapsamında Ayvalık’a geldi. Kaymakamlık, Ticaret Odası ve Belediye Başkanlığına uğrayan Vali Yaman, Ayvalık’ın yeni mahsul zeytinyağını da tatma fırsatı buldu.

Perşembe günü saat 15.00’te geldiği Ayvalık Kaymakamlığı önünde Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Faruk Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç, Mal Müdürü Abdullah Kayadeniz, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Tapu Müdürü Zekeriya Bencik, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığından Başçavuş Yunus Dalgıç, Nüfus Müdürü Meral Çıkmaz, Gümrük Müdürü Mehmet Salih Arık tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamına çıkan Vali Mustafa Yaman, çayını Kaymakamlık binasının bahçesindeki çardakta içti.

AYVALIK ZEYTİNYAĞINI TATTI

Ayvalık’a İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Sağlık Müdürü Servet Camgöz, İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdurmuş, İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Barışkan ve Protokol Müdürü Özlem Potur ile birlikte gelen Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın ilçedeki ikinci durağı Ayvalık Ticaret Odası oldu. Ticaret Odasının bünyesindeki Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı ve Tarih Galerisini gezen Vali Mustafa Yaman’a ATO Başkanı İbrahim Kantarcı ve yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Büyükçıvgın tarafından laboratuvar ve tadım eğitimleri konusunda bilgi verilirken Kimya Mühendisi ve Laboratuvar Sorumlusu Yeşim Bayraktar tarafından iki farklı Ayvalık zeytinyağı tattırıldı. İlk önce önceki yıla ait yağı tadan Vali Mustafa Yaman, ardından bu yıl ki yeni mahsul yağı tattı. İlkini duru bulduğunu söyleyen Vali Yaman, yeni mahsul yağı ise keskin bir tat olarak nitelendirdi. Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcının odasından kahve içen Vali Yaman beraberindeki heyet ile birlikte daha sonra Ayvalık Belediye Başkanlığına geçti. Ayvalık Belediye Meclis üyeleri tarafından Belediye binası önünde karşılanan Vali Yaman, Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in makamında Gençer’den Ayvalık ve zeytinyağı üzerine bilgi aldı. Vali Yaman’ın Ayvalık’ta yaptığı görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve Vali Yaman ziyaretiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ziyaretlerin hem ilçeleri tanımak hem de iade-i ziyaret olarak gerçekleştirildiği öğrenildi. İlçe ziyaretlerine Salı günü Karesi ile başlayan Kepsut, Dursunbey, Bandırma, Erdek ve Marmara ile devam eden Vali Mustafa Yaman’ın Ayvalık’a gelmeden önce Gömeç’e uğradığı öğrenildi. 

885 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri