AYVALIK FACİAYI UCUZ ATLATTI
Tarih : 2014.10.25  09:34:20
Ayvalık’ta bir trol teknesinin avlanırken bulduğu ve 1. Dünya Savaşından kalma olduğu tahmin edilen mayın, Pateriça Mevkiinde Cuma günü güvenli bir şekilde karada imha edildi. Mayının yarıya yakın kısmının dolu olduğunu belirlenmesi, balıkçıların çekiçle mayını delmeye çalıştığını öğrenilmesi ve Petrol Ofisi yanında günlerce beklemesi Ayvalık’ın büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığını ortaya koydu.

Ayvalık Çıplak ada yakınlarında 20 Ekim günü bir trol teknesi tarafından bulunan ve 3 gün balıkhanede eski bir teknede bekletilen Mayında uzman ekiplerin yaptığı inceleme, Ayvalık’ın büyük bir tehlikeyi ucuz atlattığını ortaya koydu.  Durumu haber alan Sahil Güvenlik 8 koordinesinde ve Ayvalık’ta bulunan Sahil Güvenlik birimlerince kontrol altına alınan Mayın, İzmir’den gelen 4 kişilik uzman ekip tarafından 24 Ekim sabahı incelendi.

PATERİÇA MEVKİİNDE İMHA EDİLDİ PATLAMANIN İZLERİ 150 METRELİK ALANDA GÖRÜLDÜ

Yapılan inceleme sonrası, mayının yarıya yakın kısmının dolu olduğu anlaşıldı. Çapı yaklaşık 90 cm olan mayın, Pateriça mevkiine götürüldü. Yerleşim yerlerine 1.5 km uzak bir arazide saat 11.00 ‘de güvenli bir şekilde imha edildi.  Yaklaşık 300 kilo ağırlığındaki mayının patlama sesi Pateriça ve Ali Bey Adası’nda duyuldu. Patlama sonrası yaklaşık 1.5 metrelik bir çukur oluştu ve 100-150 metrelik alanda patlamanın izleri görüldü.

PETROL OFİSİNİN HEMEN YANINDA 3 GÜN BEKLEDİ

Mayının balıkçılar tarafından çekiçle açılmaya çalışıldığı ve bir hurdacıya satılmak istenirken son anda vazgeçilerek yetkililere bildirildiği öğrenildi. Mayın bulunduktan sonra Petrol Ofisi ve Marinanın hemen yanında bulunan Balıkhaneye getirilmiş, Emniyet Müdürlüğünün olay yerini kapatmasına rağmen bölgede bulunan okul öğrencileri Balıkhaneye gelerek mayını görmek istemişti.

361 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri