“MİLLETİMİZ İÇİN ŞANSSINIZ”
Tarih : 2014.10.28  09:22:22
Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u makamında ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başkan Uğur’un merkezi hükümette elde ettiği tecrübeleri Balıkesir’in gelişimi için kullanacağına inandığını ifade ederek “Milletimiz size güvendi. Bence çok iyi bir şans oldu. Merkezi idarenin neler yapabileceğini çok iyi bilen bir arkadaşımızsınız. Onun için de burada en ufak bir tıkanmayı hemen Ankara’nın her tarafını harekete geçirerek ve çok zorlayarak çözüyorsunuz. Bunu da söylemiş olayım; Balıkesir söz konusu oldu mu tüm engelleri hemen aşmak istiyorsunuz, biz de bunları yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Balıkesir’le ilgili Bakan Ala’ya bilgi veren Başkan Uğur, İçişleri Bakanlığı’na ait İl Özel İdaresi’nin eski hizmet binasını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet binası olarak tahsis ettiği için Bakan Ala’ya teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir’e geldi. Özel uçakla Balıkesir Hava Limanı’na gelen Bakan Ala’yı Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşcu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, diğer ilçe belediye başkanları tarafından karşılandı. İlk olarak AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Ala, burada ülke gündemiyle ilgili siyasi konularda değerlendirmelerde bulundu. Ardından Valiliğe geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala, buradan yürüyerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçti. Çiçekle karşılanan Bakan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’u makamında ziyaret etti. Ziyarette; Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu, Ali Aydınlıoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yer aldı. Balıkesir’le ilgili Bakan Ala’ya bilgi veren Başkan Uğur,” Balıkesir, 18 bin kilometre kare yüzölçümü ve 300 kilometre kıyı şeridine sahip bir il. 25 tane adamız var. Yer altı, yerüstü zenginlikleriyle, turizm potansiyeliyle, tarım- hayvancılığıyla zengin potansiyellere sahip bir il. Bütün çabamız bu zenginliklerimizi insanlarımızın faydasına sunmaktır” dedi.

Başkan Uğur, İçişleri Bakanlığı’na ait İl Özel İdaresi’nin eski hizmet binasının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesinden dolayı Bakan Ala’ya teşekkür etti. Başkan Uğur, “Zat-i âlinizin talimatlarıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şu anda halka hizmet verdiği binaya sahip oldu. Bu katkınızdan dolayı size teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN ALA’DAN BAŞKAN UĞUR’A: “MİLLETİMİZ İÇİN ŞANSSINIZ

Büyükşehir Belediye Kanunu’nun hükümetin bir reformu olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Efkan Ala, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un merkezi hükümette elde ettiği tecrübeleri Balıkesir’in gelişimi için kullanacağına inandığını ifade etti. Bakan Ala, “Bir şehrin bütüncül bir bakış açısıyla planlanması ve kaynakların harekete geçirilmesi büyükşehir anlayışıyla daha rantabl ve verimli olacaktır. Daha iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum. Balıkesir iç turizmin merkezidir. Türkiye’de iç turizm denildiği zaman ilk önce Balıkesir akla geliyor. Bu büyük bir avantajdır. Bu avantajdan Balıkesir ve Türkiye’nin daha fazla yararlanabilmesini yeni kurduğumuz büyükşehir belediye sistemi sağlayacaktır. Milletimiz size güvendi. Bence çok iyi bir şans oldu. Merkezi idarenin neler yapabileceğini çok iyi bilen bir arkadaşımızsınız. Onun için de burada en ufak bir tıkanmayı hemen Ankara’nın her tarafını harekete geçirerek ve çok zorlayarak çözüyorsunuz. Bunu da söylemiş olayım; Balıkesir söz konusu oldu mu tüm engelleri hemen aşmak istiyorsunuz, biz de bunları yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

ALA, POLİS EMEKLİLERİNİ DİNLEDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyaretinde Polis Emeklileri Derneği yetkililerini de dinledi. Polis emeklilerinin durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili talep ve isteklerine cevap veren Bakan Ala, şunları kaydetti;

Geçen dönemde bir takım işçi emeklilerinin durumlarıyla ilgili iyileştirmeler yaptık. İnşallah peyderpey size de sıra gelir, inşallah onu da başarırız. Yarın ekonomik dengelerimizi dikkate alarak, yani cebinize koyduğumuzu öbür cebinizden almayacak hesaplamalar yaparak yolumuza devam edeceğiz. Ama şu anda size bunun sözünü veremeyiz. Kolay kolay söz vermiyoruz, verdiğimizde de tutuyoruz. Ama durumunuzu biliyoruz. Sizden daha iyisi de var, daha kötüsü de var. Emeklilerin konusu hükümetin zaten hiçbir zaman unutmadığı bir mevzu. Biz Türkiye’yi istikrar içerisinde ileriye taşıdıkça sizinki de dahil olmak üzere herkesin durumu biraz daha iyileştirilecek. Evet geldiğimizden beri bazı dengesizlikler var; Var ama hiçbirini biz yapmadık Allah’a şükür hepsini düzelterek gidiyoruz. İnşallah oraya da bir fırsat gelir.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ziyaretin sonunda İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya günün anısına Sındırgı’nın dünyaca ünlü el dokuması Yağcıbedir Halısı’nı hediye etti.  

279 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri