HAYAT KURTARDILAR
Tarih : 2015.02.25  11:28:28
Sahil Güvenlik TCSG 6 Komutanlığı personeli ve Hidayet Reis adlı balıkçı teknesi, 6 Şubat 2015 Cuma günü Ayvalık Kuzeyi Adalar Bölgesinde denize açılan 1’i çocuk olmak üzere 6 kişilik 2 aile ile 4 arkadaşı fırtınadan kurtararak sağ salim karaya çıkarttı. Ayvalık Kaymakamı Namık kemal Nazlı, başarılı bir kurtarma çalışması yürütenlere başarı belgesi ile teşekkür etti.

06 Şubat günü Ayvalık Kuzeyi Adalar Bölgesinde tekne ile denize açılan Gök ve Gümüşgerdan Aileleri fırtınaya yakalandı. Tekneleri su alan ve batma tehlikesi yaşayan Ali Gök (46), Erdoğan Gök (23), Mehmet Gümüşgerdan (31), Jale Gök (39), Sevda Gümüşgerdan (32) ve Seyhan Efe Gümüştekin (7) adlı vatandaşlar imdat çağrısında bulundu. Küçükkuyu’da konuşlu bulunan Sahil Güvenlik TCSG-6 Komutanlığı ihbarı alarak yardım için yola çıktı. Fırtına nedeniyle telefon irtibatı koparken aramayı sürdüren TCSG-6 Personeli, 16.25’te Kara Ada’da yükselen dumanı gördü. Sığlıklardan dolayı adaya yanaşılamayınca yakın bir yerde olan, Ayvalık Limanına kayıtlı Cado adlı özel tekne aracılığıyla adada mahsur kalan aileler kurtarıldı. Islanan ve aşırı derecede üşüyen vatandaşlar, botta termal malzemelerle vücut ısıları dengelenerek, saat 18.00’deAli Bey Adasına getirildi ve sağlık ekiplerine teslim edildi.

AİLELER SAĞLIK EKİPLERİNE TESLİM EDİLDİĞİ SIRADA BATAN TEKNE İHBARI ALINDI

TCSG-6 Komutanlığı, aileleri sağlık ekiplerine ulaştırdığı esnada, Ayvalık Yellice Adası kuzeyinde batan bir tekne olduğu ihbarın alındı ve hemen bölgeye hareket edildi. Edremit Limanına kayıtlı Ethem Kuş idaresindeki Hidayet Reis isimli balık avlama teknesinin, Yellice adası önlerinde batan tekneden yardım isteyen Melih Derneli, Hüseyin Derneli, Şaban Etkinöz ve Mert Etkinöz’ü kurtardığı öğrenildi. TCSG-6 Tekneye refakat ederek Ayvalık Limanına emniyetli şekilde ulaşmasını sağladı. Vatandaşlar, sağlık görevlilerine ulaştırıldı.

BALIKÇI TEKNESİ İMDADA YETİŞTİ

Ağır deniz ve hava koşullarına rağmen Kara Ada’da mahsur kalan 6 kişilik iki aileyi ve batan tekneden 4 kişiyi kurtaran TCSG-6 Bot komutanı Ast.Sb. Bşçvş. İbrahim Emre Yazar, Ast.Sb.Üçvş. Mehmet Gül, Uzm.çvş. Mehmet Dişçeker, Uzm.Çvş. Mustafa Çırak ve “Hidayet Reis” adlı balıkçı teknesi sahibi Ethem Kuş’a Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal NAZLI tarafından, Başarı Belgesi verildi.  Kaymakam Nazlı, Sahil Güvenlik ekibi ve balıkçı Ethem Kuş’a özverili, gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

1181 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri