11 OKULDAN 486 ÖĞRENCİ, ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINI TANIDI
Tarih : 2015.03.28  09:14:55
Ayvalık Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bu yana uygulanan tarımsal üretim ve Tarımdan sofraya gıda güvenliği oluşturulması projesine katılan ve katkı verenlere teşekkür belgesi verildi. Törende ölmez ağaç zeytinin ölmezliğinin korumak ve gelecek kuşaklara aktarmakla sağlanacağı mesajı verildi. v

Tarımsal üretim bilincinin genç nesillere aşılanması, tarım ve tarımsal üretim ile ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla ilk, orta, lise ve yüksekokul öğrencilerine yönelik projenin bu yıl ki ayağı tamamlandı.

KATILANLARA VE DESTEK VERENLERE PLAKET VERİLDİ

2014 yılında 5 okuldan 252 öğrencinin 5 işletme ve 5 üreticinin katkılarıyla zeytin ağacını tanıdığı, zeytinin toplanmasından zeytinyağına dönüşmesine kadar olan süreci öğrendiği projeye bu yıl 6 okuldan 234 öğrencinin katıldığı, 6 üretici ve 6 işletmenin destek verildiği öğrenildi. GTH İlçe Müdürü Yusuf Aygün, GTH İlçe Müdürlüğünden Teoman Özkahraman, Orçun Polatlı, Tuncer İlhan ve Muzaffer Kaşıkçı tarafından yürütülen projenin belge törenine Kaymakam Namık Kemal Nazlı, İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkan vekili Gökay Bacan, GTH İl Müdür Yardımcısı Nihat  Ağan, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Kağan Erözmen, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törene katılanlara zeytin, zeytinyağı ikram edildi.  GTH İl Müdür Yardımcısı Nihat Ağan, “Zeytin alanımız çok arttı ama dikmek önemli değil, önemli olan elde edilen ürünlerin pazarlanması ve gerekli çalışmaların yapılması. 35 bin yıllık bir geçmişi olan zeytin ağacımız bundan sonra gereken değerini bulacaktır” dedi.

“AYVALIK’TA YAŞAYIP ZEYTİNİ, ZEYTİNYAĞINI BİLMEYEN OLABİLİR Mİ, OLMAMALI”

Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Ölmez Ağaç Cenab-ı Allah’ın işaret ettiği birkaç ağaçtan biridir. O işaret ettiyse mutlaka bir hikmeti vardır. Biz de işi çok dallanıp budaklandırmadan bu hikmete sarılmakla mükellefiz. Ölmez ağacın ölmezliği genç nesillere en iyi şekilde anlatmakla sağlanabilir. Bir söz vardır; balıklar denizde yaşar ama denizi bilmezler. Ayvalık’ta olup ta zeytin ağacını, zeytinyağını bilmeyen olabilir mi? Olmamalı. Onun için sizler bu bilgi eksikliğini gidermek ve aktarmakla mükellefsiniz. Derya içinde yaşayıp deryayı bilmeyen balıklar durumuna düşmeyin” dedi. Projenin devam edeceği öğrenildi. 

385 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri