Ayvalık Çöplüğü yine yandı
Tarih : 2015.05.15  09:03:00
Ayvalık Çöplüğü yine yandı. Salı gecesi saat 23.30’da başlayan yangın şiddetli rüzgâr nedeniyle tehlike ve söndürmede güçlük yaratırken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğinin etkin müdahalesi ile bu kez ormanlık alana ve yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldü.

Geçtiğimiz yılın 7 ayında 250 kez yanan Ayvalık Çöplüğünde yine yangın çıktı. İlçe kabristanı ile Belediye köpek çiftliğinin arka tarafında bulunan Ayvalık Çöplüğünde Salı gecesi saat 23.30’da başlayan yangına Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği 5 araç ve 30 personelle müdahale etti. Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesi araçları ile koordineli çalışan İtfaiye, üst üste binen çöp katmanları arasında sert rüzgâra karşın söndürme mücadelesi verdi.

TEHLİKE BÜYÜK

Çarşamba sabahı saat 05.00’te söndürülen yangın sonrası saat 17.00’ye kadar soğutma çalışmaları devam etti. Çöp yığınının artması sonucu metan gazı veya çöplükteki malzemeleri ayrıştırarak demiz ve benzeri malzemeleri almak için çöpleri yakan kişiler tarafından çıkabileceği üzerinde durulan yangının bu kez ormana ve yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesi mal ve can kaybı ile olası büyük zararı önledi. 2013 yılının 7 ayı içinde 250 yangının çıktığı çöplükte tehlikenin giderek büyüdüğü öğrenildi. Ayvalık’ın İzmir istikameti girişinin sol tarafından yer alan çöplük kötü görünümün yanı sıra görevli bir personel olmaması ve çöplerin gelir gelmez kürenmemesi nedeniyle tehlike yaratıyor. Geçtiğimiz yıllarda çöplüğün üstünün kapatılması gündeme gelmiş, konuyla ilgili kısa süreli çalışma yapılmıştı.

 

542 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri