CANKURTARAN TİMİ, AYVALIK SAHİLLERİNDE GÖREVE BAŞLADI
Tarih : 2015.07.02  09:36:49
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğine bağlı 6 kişilik cankurtaran timi, Ayvalık sahillerinde olası boğulma vakalarına karşı göreve başladı. İl genelinde ilk kez Ayvalık’ta oluşturulan cankurtaran timinin denizde meydana gelen yangınlara da müdahale edeceği öğrenildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği Müdürü Murat Akkaya yönetimindeki 5 kişilik cankurtaran timinden 3 kişilik ekip,  özel kumu ve doğal yapısı ile yerli ve yabancı yüz binlerce turisti ağırlayan Sarımsaklı Plajında, diğer ekip ise Ayvalık merkez plajlarında görev yapacak.

CANKURTARAN VE DALIŞ EĞİTİMİ ALDILAR

İtfaiye Müdürü olarak görev yapan, arama kurtarma uzmanı ve çift yıldızlı, profesyonel dalgıç olan Murat Akkaya yönetimindeki ekibin, 3’er aylık iki periyotta cankurtaran ve dalış eğitimi aldıkları, gümüş ve bronz dereceleri olduğu açıklandı. Rip akıntısı (çeken akıntı) olan Sarımsaklı Plajlarında olası boğulma vakalarına karşı görev yapacak 3 kişinin İtfaiye bünyesine yeni alındığı, yaz sezonu sonunda ise İtfaiye personeli olarak görev yapacağı öğrenildi. Salı günü itibariyle hizmete başlayan cankurtaran timi, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı sırasında yağlı direk yarışmasına katılarak birinci olan ancak ayağından yaralanan Selahattin Yıldız’ı denizden çıkararak ilçedeki ilk müdahalesini gerçekleştirdi.

DENİZDE YAŞANAN YANGINLA RA DA MÜDAHALE EDECEKLER

Şu an kiralık bir tekne ile görev yapan cankurtaran timinin 10-15 gün içerisinde gönderilecek Zodyak Bot ve ATV motorla ile Sarımsaklı Plajında görev yapacağı, alınacak tekne ile denizde yaşanabilecek tekne yangınlarına da müdahale edeceği öğrenildi.  Ayvalık Badavut açıklarında 2012 yılında bir gezi teknesinde yaşanan ve şans eseri faciaya neden olmadan söndürülen yangına müdahale için Ayvalık’ta böyle bir ekibin olması önem taşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen’in girişimi ile ilk kez Ayvalık’ta oluşturulan cankurtaran timlerinin Edremit ve Burhaniye’de oluşturulması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. 

345 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri