CUMHURİYET KADINLARI AYVALIK ŞUBESİ KURULDU
Tarih : 2015.08.28  09:08:11
Adana’dan Zoguldak’a, Aydın’dan Artvin’e ülke genelinde 84 şubesi bulunan Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Ayvalık Şubesi kuruldu.

Gülden Sarıbaş yönetiminde, Balıkesir’deki 3. Şube olarak faaliyet gösterecek olan CKD Ayvalık Şubesi, hedef ve yaşama geçireceği projeleri hakkında Sızma Han’da düzenlenen kahvaltıda görüş alış verişinde bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Ayvalık Şubesinin kuruluş duyurusunun yapıldığı kahvaltıda, yönetim kurulu üyeleri F. Mehtap Beningtan (Sekreter), Firdevs Türkyılmaz (Sayman), Naile Cimit (üye) ve Vasfiye Tatlıcı Açık’ı (Üye) tanıtan Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, “Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalışır. Büyük zorluk ve yokluklarla Kurtuluş Savaşını veren, Türkiye Cumhuriyet’imizi kuran ninelerin, dedelerin torunları olarak hiçbir siyasi parti ile organik bağı olmayan CKD Ayvalık Şubesi çatısı altında, ulu önderimiz Atatürk’ün ilkeleri ışığında, din, dil, ırk, cins ayrılığı gözetmeksizin, çatışmadan uzak, birlik ve beraberlik içinde Ayvalık ve halkına değer katacak projeler üretmeyi ve etkinlikler düzenlemeyi amaçlamaktayız. Kadın haklarının güçlendirilmesi, desteklenmesine ve kadınların hak ve sorumlulukları konusundaki farkındalıklarının arttırılmasına yönelik projeler hedeflerimiz arasında olup, bu hedeflere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve iletişimi geliştirme düşüncesindeyiz.  Cumhuriyet devrimlerinin ve kazanımlarının değerinin ve öneminin bilincinde olan biz Cumhuriyet kadınları, ülkemizin içinde bulunduğu şu zor günlerde Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve şanlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmak için şehit düşen vatan evlatlarını da minnet ve şükran ile anıyor, ülkemizi kasıp kavuran terörü şiddetle kınıyoruz” dedi.

KOMİSYONLAR OLUŞTURULACAK

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını yürütecek olan dernek, 29 Ekim tarihinde resmi açılış töreni yapmayı planlıyor. Üye çalışmalarının yanı sıra ilçedeki her mahalleye gideceklerini belirten Gülden Sarıbaş, Örgütlenmeden Hukuk’a, Kültür ve Sanat’tan Uluslar arası İlişkilere belirledikleri ve süreç içinde sayısı artacak komisyonlarda farklı projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 

 

 

427 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri