ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarih : 2015.09.12  09:21:19
Tunceli'de, terör örgütü PKK mensuplarının polis lojmanlarına ağır silahlarla düzenledğii saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Aydın Nazillioğlu, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Altı Eylül ilçesi Bayat Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada oğlunun tabutuna sarılan baba Yaşar Nazillioğlu'nun, "Vatan sağ olsun. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Oğlum, hani bayramda görüşecektik, hani bayramda gelecektin?" şeklindeki sözleri herkesi duygulandırdı.

Askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne getirilen şehidin cenazesi daha sonra Altıeylül Mahallesine getirildi. Baba evinin önünde şehidin ailesi ve yakınlarından helallik alınmasının ardından cenaze, polis mangasının omzunda tekbir getirilerek mahalle mezarlığına götürüldü. Şehit Nazillioğlu'nun cenazesi, burada kılınan namazın ardından dualarla defnedildi.

Cenaze törenine, şehit Nazillioğlu'nun ailesi ve yakınları ile Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Bu arada, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün ailesi de törene katılıp, şehidin anne ve babasının acılarını paylaştı.

Şehidin cenazesinin defnedilmes inin ardından şehit babası Yaşar Nazillioğlu mezarlık çıkışında taziyeleri kabul etti. Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek baba Nazillioğlu'na başsağlığı, sabır ve metanet diledi.

 

 

 

316 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri