KÖYÜN ESKİ OKULU KADINLARA İŞ ATÖLYESİ OLDU
Tarih : 2015.09.17  09:23:54
Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyünde, kullanılmayan eski okul kadınlara iş atölyesi oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslarda beceri sahibi olan kadınlar, bir taraftan üretirken, bir taraftan da ürünlerini görücüye çıkardı.

 İlçeye 11 kilometre uzaklıktaki Kızılkeçili köyünde, taşımalı eğitim nedeniyle boş kalan eski okul onarılarak kadınlar için iş atölyesi haline getirildi. Kızılkeçili Kadınlar Kültür ve Sanat Evi olan eski okulda, çeşit çeşit elişlerinin yanı sıra, reçel. tarhana, recel, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünler satışa sunuldu. Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören köye gelenlere satış yapan kadınlar,  evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Muhtar Ali Deveci’ye teşekkür eden Emine Aysan,” 4 senedir Kadın Sanat ve Kültür Evi olarak burasını açtık. Sağ olsun muhtar Ali Deveci, bize yardımcı oldu. Bu eski okul sayesinde kadınlarımız girişimci oldu. Bu saye de para kazanıyorlar. Kışın Halk Eğitim kursları var. Kursiyerlerin yaptıklarını da satışa koyuyoruz. Erişte, tarhana, reçel zeytin, zeytinyağı, meysim meyveleri ve balları bu şekilde  satıyoruz.Kadınların evlerinde yaptıklarını da burada satıyoruz. Köy halkında topladığımız eski eşyalarla da bir müze oluşturduk.  O müzeyi de değerlendiriyoruz. Ayrıca, bunun dışında katı atık topluyoruz” dedi. Atölyeyi ziyaret eden Fatma Talay da,” Bayanları takdir ettim. Hepsi çok güzel şeyler. El emeği göz nuru yapıp burada pazarlıyorlar. Bu herkese örnek olmalı” dedi.

324 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri