HDP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ADAYI DEMİRCİ:
Tarih : 2015.10.01  09:28:45
HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, radikal demokrasi mücadelesi verdiklerini söyledi. Demirci, radikal demokrasi ile toplumun kendi ayakları üzerinde duracağını, özgürlük ve eşit yurttaşlık anlayışının hakim kılınacağını ifade etti.

Toplumun, yönetim, üretim ve çalışma koşulları üzerinde söz ve karar sahibi olması gerektiğini savunan HDP Gaziantep Milletvekili Demirci, “Toplumun güçlenmesini, eşitlik, özgürlük ve eşit yurttaşlığın temeli olarak görüyoruz. Toplumun güçlendirilmesi demek, o toplumun ezilen, yok sayılan, görmezden gelinen kesimlerinin güçlendirilmesi demektir. Biz tüm farklılıklarımızla birlikte yaşamı savunuyoruz. Hiçbir din, dil, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeden, toplumun tüm unsurlarının eşit yaşam koşullarına sahip olacağı bir ülke istiyoruz. Toplumun her bir öğesinin varlık ve yaşam koşullarının toplumun tümü tarafından güvence altına alındığı bir yeni yaşamı inşa etmek için gerçek demokrasiye ihtiyacımız var” dedi.

“HDP DİĞER PARTİLERDEN FARKLIDIR”
Milletvekili Demirci, HDP’nin demokrasiye bakış açısı ile gençlere, kadınlara ve toplumun tüm mağdur kesimlerine verdiği önemle diğer partilerden ayrıldığını belirtti. Demirci, “Sorunun teşhisini iyi koyamayanlar, sorunun çözümünü de sağlayamazlar. HDP, sözde değil özde demokrasi istemektedir. HDP, sadece toplumun belli kesimleri için değil, herkes için tam demokrasi istemektedir. Kadınlarımız hayatın her alanında yer almadan, gençler özgür ve demokratik bir eğitime kavuşmadan, basın özgür olmadan, memurlar grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakka kavuşmadan, sivil toplum örgütleri yönetimlerde söz sahibi olmadan, devlet tüm din ve inançlara eşit mesafede durmadan, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmadan, yerel idareler üzerindeki merkezi vesayet ortadan kaldırılmadan demokrasiden söz edilemez” diye konuştu.

“SİLAHLI GÜÇLER DEĞİL, SEÇİLMİŞ GÜÇLER”
Türkiye’nin her zamankinden daha fazla demokrasiye, eşitliğe ve barışa ihtiyaç duyduğunu vurgulayan HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Demirci, ülkesini seven herkesin barış için çaba göstermesini istedi. Sorunları silahlı güçler yerine seçilmişlerin çözmesi gerektiğini vurgulayan Demirci, “Hayatın her alanında sorunlarımız var. Bunu biliyoruz. Ama savaşarak, öldürerek bir sorunun çözülemeyeceğini de herkes anlamalıdır. Sorunlarımızı demokrasi içerisinde, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyarak çözmeliyiz. Sorunları silahlı güçler değil halkın temsilcilerinden oluşan seçilmişler çözmelidir. Gençlerimizi ölüme terk etmeyelim. Birilerinin kişisel hırsları için gençlerimiz canlarını ortaya koymasın. Silahlar sussun. Biz demokratik siyasetle bütün bu olumsuzlukların üstesinden gelebiliriz. Biz demokratik siyaset için mücadele edenler olarak, tek bir insanın ölmesini istemiyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

226 kez okundu
Diðer Politika Haberleri