FERRERO 6’INCI SOSYAL SORUMLULUK RAPORUNU EXPO MİLANO 2015'TE SUNDU
Tarih : 2015.10.02  09:49:53
Ferrero Grubu, 1 Eylül 2013'ten 31 Ağustos 2014'e kadar tüm dünyada gerçekleştirdiği sosyal ve çevresel yönden sürdürülebilir faaliyetlerine ve grubun 2020 için stratejik vizyonuna dayalı olarak hazırlanan 6’ıncı Sosyal Sorumluluk Raporunu Expo Milan 2015'te sundu.

Etkinliğe Ferrero International'ın Başkanı olmasının yanı sıra Ferrero Foundation'ın da Başkanı olan Maria Franca Ferrero; İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti; CONI'nin Başkanı Giovanni Malagò; Cattolica Milano'da Profesör olan Mario Molteni ve Campus Bio-Medico of Roma'da Profesör olan Agostino Macrì katıldı. Etkinlik açılışını Ferrero SpA'nın Başkanı Büyükelçi Francesco Paolo Fulci katıldı.
Raporda, sosyal sorumluluğun Ferrero Grubunun DNA'sında nasıl yer etmiş olduğu gösteriliyor. Yenilik, insanları önemsemek, şeffaflık, yerel toplulukların desteklenmesi, aktif yaşam tarzlarının teşvik edilmesi, çevrenin korunması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına güçlü bir bağlılık Grubun geçmişini oluşturdu ve bugün de oluşturmaya devam ediyor.
Ferrero Grubu CEO'su Giovanni Ferrero, raporun girişinde babası Michele'nin işlerin sosyal yönünü önceliği olarak görüp, kâr etmeyi bunun ardına yerleştirerek nasıl kurumsal sosyal sorumluluğun öncülerinden birisi olduğunu hatırlatarak: "insan için fabrika, fabrika için insan değil" dedi.
Ferrero'nun İnsanlar ve Tesis üzerine odaklanan yeni kurumsal sosyal sorumluluk stratejisi, en iyi içeriklerin seçilmesi, yenilik, kalite, küçük porsiyonlar (ürünlerin yüzde 85'i 130 kcal'den az) ve şeffaflık sayesinde tüketicilerin merkezine nasıl yerleştirildiğini teyit eder nitelikte. Ayrıca, Ferrero Foundation, (3.500'ün üzerinde emekli olmuş ortak ve eşleri), Ferrero Social Enterprises (3.539'dan fazla ortak) ve aktif yaşam tarzlarını teşvik eden bir program olan Kinder+Sport (3,8 milyon çocuk) aracılığıyla Ferrero, dikkatini daima insanların ihtiyaçlarına vermiş olan bir şirket.
Ferrero Grubu, kendisine 2020 yılına kadar sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesinden, çevresel etkisini asgari seviyeye indirmeye kadar uzanan yelpazede çeşitli net hedefler belirledi. Özellikle "Ferrero Çiftçilik Değerleri" programı, Ferrero'nun hammaddelerinin tedarik zincirleri boyunca gerçekleştirilen tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerine rehberlik ediyor. Grup, yüzde 100 sürdürülebilir RSPO onaylı hurma yağı ve Avrupa'da yumurtaların yüzde 100'ünün serbest gezen tavuklardan elde edilmesi hedeflerine ulaştı. Ayrıca, 2013/2014 yılında, Grup önceki yıla kıyasla su tüketimini neredeyse yüzde 6 ve CO2 emisyonlarını %5 oranında azalttı; atıkların yüzde 91,6'sını geri kazandı ve Avrupa'daki tesislerinde tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 70'ini kendisi üretti.

257 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri