KENTLERİMİZ KİMLİKSİZ GELİŞİYOR
Tarih : 2015.11.17  09:19:34
Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi tarafından, Balıkesir 2. Kent Sempozyumu kapsamında düzenlenen “Turizm Alanlarında Kentsel Koruma ve Dönüşüm” konulu panel Edremit Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Panelde Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı M. Osman Aydın, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal konuşmacı olarak yer aldı.

 

 Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kentlerin kimliksiz geliştiğini belirterek, kentsel dönüşümün kentlerin dokusunu koruyarak gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Kentsel dönüşüm son yıllarda Türkiye’de oldukça moda olan bir uygulama. İyi uygulandığında kentleri geleceğe taşıyacak olan çok önemli bir olgu olmasına rağmen, bugünkü uygulamalarında üç beş kişiye rant sağlayan bir düşünce yapısı haline geldi. 3-4 katlı yerler yıkılıp yerlerine 8-10 katlı yapılarak kentler daha da yoğunlaştırılıyor. Böyle uygulama sadece rantsal dönüşüme neden oluyor. Kentsel dönüşüm, kat sayısı düşük binaların daha yüksek katlı binalara dönüştürülmesi olmamalıdır. Kentin dönüşmesi uygulaması, kentin kent haline gelmesi şeklinde olmalıdır” dedi.

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi tarafından, Balıkesir 2. Kent Sempozyumu etkinlikleri kapsamında Edremit ilçesinde “Turizm Alanlarında Kentsel Koruma ve Dönüşüm” konulu panel düzenlendi. Edremit Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen panelde Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı M. Osman Aydın, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal katılımcılara seslendi. Panelin yöneticiliğini Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi eski Başkanlarından Tevfik Aykul yaptı.

İlk olarak konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, 1994-1999 yılları arasında da Burhaniye Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu belirterek, “Bizim belediyeler olarak görevimiz insanların şehrimize gelip ziyaret etmelerini sağlamak. Bulunduğumuz yöreler ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ancak şehirlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Ama insanlar illa gelsin de nasıl olursa olsun diyemeyiz” dedi.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı M. Osman Aydın’da yaptığı konuşmada, “Gelişmiş ülkelerde kentsel gelişim ya da kentsel geliştirme adıyla anılır. Kültürel ve sosyal eksenlidir. Köhneleşmiş kent merkezlerini ve değerlenmiş kent parçalarını yap-sat zihniyeti ile yapılaştırmayı düşünmez. Kentsel dönüşüm 3 kavramı içinde toplayan bir çerçeveyi betimler. Kültür, turizm olarak düşündüğümüzde yeniden canlandırma, sağlıklaştırma, koruma ve yenilemedir” dedi. M. Osman Aydın, sunum eşliğinde katılımcılara kentsel dönüşüm ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Paneli çok sayıda mimar, mühendis ve katılımcı takip etti.

 

266 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri