AKILLI TAHTA, PANO OLDU!
Tarih : 2015.11.20  09:26:40
Fatih Projesi kapsamında Ayvalık’ta okullara takılan akıllı tahtaların aktif hale getirilmemesi ve müdür odalarına bile yerleştirildiğinin ortaya çıkması şaşkınlık yarattı. Akıllı tahtaların Ayvalık okullarındaki durumuna ilginç bir örnekte Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Öğretmenler Odasında bulunuyor.

Odadaki akıllı tahta uyarı ve notların yazılıp asıldığı pano olarak kullanılıyor.

 Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği,  Fatih Projesi kapsamında Ayvalık’taki okullara yerleştirilen Akıllı tahtaları sorgulayarak neden aktif hale getirilmediğini sormuş,  17 dersliği bulunan bir okula 25 akıllı tahta takıldığını açıklamıştı.  

AYVALIK’TA OKULLARA AKILLI TAHTALAR 2012 YILINDA YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Ayvalık eğitiminde akıllı tahta dönemi 2012 yılında başlamasına rağmen hem tahtaların aktif hale getirilememesi hem de Denizcilik Lisesi’nde Rehber Öğretmen Odası, Kız Meslek Lisesi’nde Öğretmen Odası-İş Eğitim Atölyesi ve Altınova Çok Programlı Lisesi’nde Müdür Odasına bile takılmasının ilçede yarattığı şaşkınlık atlatılamadan bu tahtalardan bazılarının pano olarak kullanıldığı ortaya çıktı. 

ÖĞRETMENLER ODASI’NDAKİ AKILLI TAHTANIN YENİ KULLANIM ŞEKLİ ‘PANO’

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenler Odası’ndaki Akıllı Tahtanın üzerinde Öğretmenler için duyuru ve notlar bulunuyor.  Tanesi 4 bin lira olan alt yapı ve ek donanımları ile maliyeti 7 bin liraya ulaşan akıllı tahta, bu kullanım şekliyle Türkiye’nin en pahalı ve akıllı panosu olma özelliği taşıyor.

İL MERKEZİNDEN GELEN EKİP TESPİT YAPTI

Olay Gazetesinde yayınlanan haberin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçeye bir ekip göndererek durum tespiti yaptırdığı öğrenildi. Akıllı Tahtalarda yaşanan sıkıntıyı gündeme taşıyan Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği’nden Mustafa Efendioğlu, “Daha önce, gerek ilçemiz, gerekse ülkemiz genelinde yaşanan ‘Akıllı Tahta Fiyaskosuyla’ ilgili  bazı açıklamalarda bulunmuştuk. İlçemizde doğru dürüst bir denetim yapılmadığı, iyi bir planlama olmadığı için okullarımızın her birine ihtiyacından çok fazla akıllı tahta takıldı. Mesela 17 dersliği bulunan bir okula 25 akıllı tahta takıla bildi. Bu akıllı tahtalar okullarda Müdür odalarında, Öğretmen odalarında, iş eğitimi atölyelerinde, 3-4 metre karelik rehber öğretmen odalarında amacı dışında yerlere takıldıklarına şahit olduk Neredeyse pano diye okul koridorlarına bile akıllı tahta asacaklar. Tak, taka bildiğin kadar da amacı dışında  takılan bu ihtiyaç fazlası akıllı tahtaların her birinin, altyapı hizmetleri ve ek donanımlarıyla devletimize maliyeti 7 bin Türk Lirasından fazla. Cebinizden veriyorsanız sorun yok. Kimin parasını harcıyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?” demiştik. Açıklamamız ve Olay Gazetesindeki haber üzerine İlçemize gelen bazı yetkililerin,  durum tespiti yaparak, bu konudaki haklılığımızı raporladıklarını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Kaygılarımız olmakla beraber, inşallah gereği yapılır diyoruz. Ama maalesef düşündüğümüzde, kendi personeli: Hak, hukuk, adalet konularında haksızlığa uğradıkları gerekçesiyle, Milli Eğitim Bakanlığını mahkemeye verdiğini ve 11 binin üzerinde  dava açıldığını, bakanlık aleyhine açılan tazminat davası sayısı göz önüne alınırsa, bunun  bir dünya rekoru olduğunu görüyoruz. Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı sonuçlanan hemen hemen tüm davaları   kaybettiğini, tazminata mahkum edildiğini de biliyoruz. Yani yaptığı her adaletsizliği tescilli, sicili pekte parlak olmayan bir Milli Eğitim Bakanlığından adalet talep etmek, “Deveye hendek atlatmaktan zor” olsa gerek. “Neredeyse pano diye okul koridorlarına  bile akıllı tahta asacaklar”  demiştik ya, işte size, dünyanın, Türkiye’nin  en pahalı ama, bir o kadarda akıllı panosu! Öğretmen odasında, amacına ne kadarda uygun olarak kullanılıyor değil mi? Sözümüz gözsüzlere göz olsun” dedi.

 

 

620 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri