ÖZKAN “BAŞBAKANIMIZ SÖZÜNDE DURDU”
Tarih : 2015.11.24  09:10:45
Türkiye Emekliler Derneği Edremit Şube Başkanı Osman ÖZKAN “Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Emekliler Derneği’nin Genel kurulunda, emeklileri ayda 240 TL taksitle ev sahibi yapacaklarına dair verdiği sözü tuttu” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Edremit Şube Başkanı  Osman Özkan, Gazetemize verdiği açıklama ile emeklilerin yoğun yaşadığı bölgemize yeni bir TOKİ’nin oluşumunu müjdeledi.

Osman Özkan, “Şubemizin 1300 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Balıkesir  İl bünyesinde ise 1500 civarında emeklimiz mevcut. Başbakanımız Davutoğlu’nun Genel Kurulumuza teşriflerinde verdiği söz sonrası biz de girişimlerimizi hızlandırdık. Çeşitli bürokratik  prosedürleri yerine getirerek TOKİ  ile anlaşma imzaladık. Süreç hızlı yürümekte. Şu anda 100  üyemiz ev için kayıt yaptırdı.150 üyeye ulaştığımızda, Edremit Belediyesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile arazi  temini konusunda görüşmelere başlayacağız” dedi. Edremit Emekliler Derneği  Başkanı Özkan, “şu anki prosedürlere göre 2+1 daire, 4000 TL Peşinat ve ayda 240 TL taksitle, emeklilerimiz ev sahibi olacaklar. Tek koşul üye olanların evlerinin bulunmaması ve aylık gelirlerinin  3200 TL’nin altında olması aranmaktadır. Türkiye Emekliler Derneği Edremit Şube Başkanı Osman “Emekli arkadaşlarımız bugünkü hayat şartları ile son derece zor günler  yaşamaktalar. Hele hele kirada  yaşayanlarımız, ay sonunu zor getirmekteler ve borç batağında bulunmaktalar. Başbakanımız Davutoğlu’nun bu projesi ev kirası sorunundan kurtaracak büyük bir imkandır. Evi olmayan emekli arkadaşlarımızı bu imkandan faydalanmalarını yürekten istemekteyiz” dedi. Dernek Başkanı ÖZKAN “TOKİ  evlerimizin yapılacağı alan konusunda tüm hızımızla araştırma içindeyiz, bu konuda özellikle Edremit Belediye Başkanı SAKA’dan hassasiyet bekliyoruz.150  üye kaydına ulaştığımızda ilk çalacağımız kapı tabii ki Edremit Belediye Başkanı  SAKA olacaktır. Edremit Belediyesi bünyesinde olumlu sonuç alamazsak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden destek isteyeceğiz. Bu konuyu sorun olmadan çözeceğimize inanıyoruz” dedi. Özkan, “Dernek Genel Merkezimizin girişimleri ile Batman’da 1472 daire üyelerimize teslim edildi. Ayrıca Ankara’da da bu tür girişimler tüm hızıyla sürmekte… Başbakanımız Davutoğlu 45’nci yılımızda 21’nci Kongremize katılımında “Benim evim yok diyen emekli kalmayacak” sözünün bizim bölgemizde de adımı atılmış oldu” dedi. 

584 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri