ALİ EKBER ÇİÇEK 10. YILINDA EDREMİT’TE ANILDI
Tarih : 2016.04.27  09:34:29
Türk Halk Müziği Sanatçısı merhum halk ozanı Ali Ekber Çiçek ölümünün 10. Yılında Edremit’te bulunan mezarı başındaki tören ve adına düzenlenen ses yarışması ile anıldı

Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen anma törenine, sanatçının eşi Can Çiçek, kızı Ebru Çiçek, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, sanatçılar Bahattin Turan, Erdoğan Eskimez, Özlem Eskimez, Erdal Akkaya, İlhami Kamber, Zeki Çiçek  ve Adil Yılsız, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle sakinleri ile sanatçının sevenleri katıldı. Sanatçının kızı Ebru Çiçek, yaptığı konuşmada “Babamın yokluğunda her yıl bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Burası artık bizim evimiz, yuvamız oldu. Özellikle Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya ve ekinine ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Sanatçının eşi Can Çiçek rahatsız olduğu için konuşma yapmadığı törende konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Ali Ekber Çiçek hocamız farklı bir yerde doğdu, ancak Türkiye’nin değişik yerlerini gezdi, bağlamasını çaldı, türkülerini söyledi. En sonunda burada huzuru buldu. Bizde onun biraz daha fazla huzurlu ve rahat yatmasını istiyoruz. Onun unutulmadığını ve unutulmasının mümkün olmadığını her yıl daha fazla artan bir kalabalıkla ölüm yıldönümünde onu anarak, onu hatırlatmak istiyoruz. Ali Ekber ustam bir saz sanatçısı, bir söz sanatçısı değildi; bir candı, bir dosttu. En önemlisi de Ali Ekber Çiçek bir özgürlük anıtıydı. Özgürlüğüne ve ülkemizin götürülmek istenen karanlığa karşı çıkışına hepimiz binlerce kez şahit olduk. Bugün maalesef ülkeyi yönetenlerce artık laikliğin bile ülkeye çok görüldüğü bir dönemde Ali Ekber Çiçek hocam laik demokratik Cumhuriyetin yılmaz savunucularından bir tanesiydi. Bu yüzden hocamı bir kez daha minnetle anıyorum. Ülkemizin bu gibi sanatçılara çok daha fazla ihtiyacı olduğunu, ancak bu sanatçılarla geriye gidişe dur diyebileceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sen mezarında rahat uyu Ali hocam, çünkü biz geride kalanlar hiçbir zaman Misak-ı Milli sınırlarını böldürtmeyeceğiz. Ne olursa olsun, laik demokratik Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçının mezarın çiçekler bırakıldı. Mezarlıkta ki törenin ardından Tahtakuşlar Mahallesi Sosyal Tesislerinde pilav ve ayran ikramında bulunldu.

Akşam ise Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde anısına düzenlenen Ali Ekber Çiçek Ses Yarışması’nın finali gerçekleştirildi.

237 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri