HAVRAN, SHOW TV’DE
Tarih : 2016.04.28  09:25:49
Show TV de yayınlanan Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”nun bu haftaki durağı Havran oldu.

Tarihi Kent Müzesinde yapılan çekimlere Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da eşlik etti.

Havran'a  özgü Sura yemeği,Ot yemeği çeşitleri,ve Höşmerimin yapımının çekimleri gerçekleşti.Çekimler sırasında yemek kokusunu alan bir kedi  sunucu Turgay Başyayla'yı rahatsız etmesi çekimleri izleyenler tarafından tebessümlere neden oldu.Sunucu kedi yüzünden defalarca anons tekrar yapmak zorunda kaldı.

Programın sunucusu aynı zamanda Ses sanatçısı Turgay Başyayla Havran'a daha önce geldiğini belirterek Havran'a yabancı biri değilim tarihi yapıtları cana yakın İnsanları ile gezilmesi görülmesi gereken İlçelerimiz arasında ilk sıralarda yer almakta dedi.Turgay Başyayla ilk geldiğimde Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı'nın kabrini ziyaret ettim.Rahmetli Şair Halil Soyuer'in Havranlı olduğunu biliyorum Havran Şairlerin Ozanların otağıdır örnek misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Sayın Emin Ersoy'a ve ekibine teşekkür ederim dedi.

HAVRAN'I TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy yaptığı açıklamada şunları söyledi.Bugün İlçemizde Show TV de yayınlan Lezzet Yolculuğu programı ekibini ağırlıyoruz.

İlçemizi tercih ettikleri için Programın sunucusu sevilen Sanatçı Turgay Başyayla başta olma üzere tüm ekibine teşekkür ederim.

İlçemizin tanıtımında katkı sağlayacak olan programda yöremize özgü yemeklerimizi değerlerimizi tarihimizi tanıtma imkanı bulduk.

İlçemizi tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz dedi.

Sanatçı Turgay Başyayla Belediye Başkanı Emin Ersoy eşi Aliye Ersoy hanımefendi ve Havranlı bayanların isteği üzerine Edremit'in Gelini Türküsünü okudu.Program yapılan yemeklerin tadına bakıldıktan sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

,ilçemizde yapılan çekimlerin 14-15 Mayıs 2016 Tarihinde Show TV kanalında Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programında yayınlanacaktır.

377 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri