BÜYÜKŞEHİR AİLESİ İFTARDA BULUŞTU...
Tarih : 2016.07.01  09:30:39
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Ramazan Ayı münasebetiyle 4 merkezde düzenlediği iftar programlarına Büyükşehir Belediyesi çalışanları konuk oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin 5900 çalışanı ile Balıkesir’de en fazla personel istihdam eden kurum olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Edip Uğur, “Herkesin gözü belediyenin üzerinde. En çok Büyükşehir Belediyesi konuşuluyor. En çok Büyükşehir Belediyesi tenkit ediliyor. Çünkü Balıkesirli hemşerilerimizin beklentisi çok yüksek. Bizden yol istiyor, su istiyor, kanalizasyon istiyor, park- bahçe istiyor, aş istiyor, iş istiyor” dedi.

Uğur, Büyükşehir çalışanlarından vatandaşların memnuniyeti ön planda tutmalarını istedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personel için 4 ayrı merkezde 'Gönül Sofrası' kurdu. Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce çalışanı Balıkesir merkezde Balkonuk Center ve Ekilmiş Restoran'da, Burhaniye’de Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde ve Gönen’de Yıldız Otel'de kurulan sofralarda oruçlarını açtılar. Balkonuk Center’de düzenlenen programına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir çalışanları ile birlikte iftar yaptı. İftar programı Kur’an-ı Kerim okunması ardından oruçların açılması ile başladı.

“TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK”

Gönül Sofrası’nda bir konuşma yapan Başkan Uğur, İstanbul’da Atatürk Havaalanı’nda yaşanan terör saldırında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Terörün İstanbul’da yeniden çirkin yüzünü gösterdiğini ifade eden Uğur, “Bir taraftan da bölücü terör örgütü ile güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele içersinde. Bu mücadele de güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz çok büyük bir başarı ile götürüyor. İnanıyoruz ki terörün kökünü kazıyıncaya kadar, silahlar toprağa gömülünceye kadar bu terör ile olan mücadele devam edecektir. Biz burada da iftarımız rahat, huzur, refah içerisinde yapıyorsak, bugün iftarımızı yapıyoruz. Balıkesir’de iki salonda, Burhaniye’de ve Gönen’de de personelimiz ile birlikte iftar ediyoruz. Bunları terör ile mücadele eden, şehit olan, ülkemizin bayrağını, toprağını, vatanımızı, milletimizi korumak için canlarını feda eden ve yaralanan gazilerimiz sayesinde yapıyoruz. Yaşamını yitiren bütün güvenlik güçlerimize rahmetler diliyor, yaralanan tüm güvenlik güçlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BALIKESİR’İN EN BÜYÜK KURUMU

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir’de en çok konuşulan kurumun da Büyükşehir belediyesi olduğunu belirtti. Uğur konuşmasında şunları söyledi:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in en büyük kurumu. 5900 çalışanı ile Balıkesir’de en yüksek istihdamı sağlayan bir kurum. Büyükşehir olduktan sonra personel sayımız BASKİ’miz, diğer şirketlerimiz ile hizmet alımlarımızla 5900 oldu. Tabi bizlerin mükellefiyetleri, yükümüz çok fazla, işimiz çok. Herkesin gözü belediyenin üzerinde. En çok Büyükşehir Belediyesi konuşuluyor. En çok Büyükşehir Belediyesi tenkit ediliyor. Çünkü Balıkesirli hemşerilerimizin beklentisi çok yüksek. Bizden yol istiyor, su istiyor, kanalizasyon istiyor, park- bahçe istiyor, aş istiyor, iş istiyor”.

BAŞKAN UĞUR: “VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Başkan Uğur, bu çalışmaların personelin özverili gayretleri ile ilerlediğini söyledi. Vatandaşların memnuniyetlerinin önemine vurgu yapan Uğur “Büyükşehir belediyesi de sizler sayesinde çalışıyor. Sizlerin gayretli çalışmalarıyla, yüzlerce çalışmamız var. Başlayan çalışmalarımız var, bitirdiğimiz çalışmalarımız var, çok güzel projelerimiz var. Ama tabiî ki bizim çok ciddi çalışmamız lazım. Görevlerimizin idrakinde olup, görevlerimizi en iyi şekilde yapmamız lazım. Çünkü beklenti yüksek. İyi çalışmaz isek, yanlış iş yaparsak vatandaş memnun olmaz. Vatandaşın memnuniyeti önemli. Ben belediye başkanıyım, sizlerde çalışanlarsınız. Vatandaşın bir problemi geldiği zaman sizler çözeceksiniz.  Beraber çözeceğiz. Ama inanıyorum ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları aşkla şevkle çalışıyor” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra meclis üyeleri, daire başkanları, müdürler, belediye personeli ve aileleri ile basın mensuplarının katıldığı iftar programı Başkan Uğur’un Büyükşehir personeli ile sohbet ve hatıra fotoğrafları çektirmesi ardından sona erdi.

 

 

 

423 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri