SARIMSAKLI’DA VATANDAŞLAR AİLE HEKİMLİĞİ BİNASININ MERKEZE TAŞINMASINI İSTİYOR
Tarih : 2016.07.26  10:00:47
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi olan Sarımsaklı da; vatandaşlar ve tatilciler mevcut Aile Hekimliği binasının kent dışında olması nedeniyle oldukça zor anlar yaşadıklarını belirterek, söz konusu binanın Sarımsaklı merkezine taşınmasını istiyor.

Halen Sarımsaklı merkezden yaklaşık 1 buçuk kilometre uzaklıkta hizmet veren sağlık ocağından tedavi hizmeti alırken özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların saat başı kalkan minibüslerle gitmek zorunda kaldıklarını belirtiliyor.

Bu yüzden de tedavi hizmetlerinden yararlanmak için yaşlı ve engelli insanların aşırı sıcaklar altında yürüyerek gitmek zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlar, Sarımsaklı Aile Hekimliği Merkezi’nin Büyükşehir Yasası ile kapatılan Küçükköy Belediyesi tarafından yaptırılan Alışveriş Merkezinde boş ve atıl durumda olan dükkanlara taşınmasını talep ediyorlar.

Sarımsaklı AVM binasının bir bölümünde Aile Hekimliği hizmetinin verilmesi için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yapmaya hazırladıklarını belirterek, yetkililerden de bu konuda haklı taleplerinin sesini duymasını istediler.

2102 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri