BAŞKAN UĞUR, HOLLANDALILAR İLE YAPILAN ANLAŞMAYI YIRTIP ATTI
Tarih : 2017.03.19  17:03:31
Hollandalıların Türkiye’ye karşı yaptığı saygısızlığa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmadı. Başkan Ahmet Edip Uğur, Bandırma’ya yapılması düşünülen milyarca dolarlık “Bandırma Port” Projesi için yapılan ‘İyi Niyet Anlaşması’nı yırtarak çöpe attı. Başkan Uğur, “Bu anlaşmayı iyi niyet olmadığından, Rotterdam’lıların kötü niyetli olmasından dolayı yırtıp attık” dedi.

Hollandalıların Türkiye’ye karşı yaptığı saygısızlığa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmadı. Başkan Ahmet Edip Uğur, Bandırma’ya yapılması düşünülen milyarca dolarlık “Bandırma Port Projesi” için yapılan ‘İyi Niyet Anlaşması’nı yırtarak çöpe attı. Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

BAŞKAN UĞUR ANLAŞMAYI YIRTIP ATTI

Toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Roterdam Belediyesi ve Bandırma Belediyesi arasında imzalanan ‘İyi Niyet Anlaşması’na da değinen Başkan Uğur, Hollandalılar tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile gurbetçi vatandaşlarımıza yapılan çirkin saldırıya dikkat çekti. Hollanda’nın Türkiye’ye karşı takındığı tavra ve Bakan Sayan’a karşı yapılan saldırıya tepkisiz kalamayacaklarını ifade eden Başkan Uğur, “Oradaki Türklere karşı olan davranışları kabul etmek mümkün değil. Hepsini en şiddetli şekilde telin ediyoruz. Oradaki seçim dolayısı ile belki bunları birazda abarttılar ama ne olursa olsun böyle bir hareketi bende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kınıyorum. Bizim Rotterdam ile yapmış olduğumuz bir İyi Niyet Anlaşması var. Biz Rotterdam ile kardeş şehir değiliz. Biz neden Hollanda’ya gittik? Oradaki liman dünyanın en işletilen limanı olduğu için. Onlardan bilgi almak için. Nasıl istifade edebilir dedik. 29.1.2016 tarihinde İyi Niyet Anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşmada Rotterdam, Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi imzası var. En sonundaki cümle şu: ‘Herhangi bir şüpheye mahal bırakmamak açısından bu İyi Niyet Anlaşması taraflar üzerinde potansiyel bir işbirliğine ilişkin nihai ve kesin belgeler imzalama konusunda yasal bir taahhüt ya da yükümlülük yaratmamakta ya da getirmemektedir’ diyor. Bizde bu anlaşmayı yırtıyoruz. Bizde bu anlaşmayı iyi niyet olmadığından, Rotterdamlıların kötü niyetli olmasından dolayı yırtıp attık” diye konuştu.

 

UĞUR: “BALIKESİR SANAYİLEŞİRKEN ÇARPIK BİR YAPILAŞMA OLMASIN İSTİYORUZ”

 

Basın toplantısında MIPIM Fuarı hakkında bilgilerde veren Başkan Uğur, “Dünyada artık ülkeler yarışacak diye bütün plancılar, mimarlar, mühendisler ifade ediyor. Bizde Balıkesir’i Türkiye’nin önemli bir merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Balıkesir sanayileşirken çarpık bir yapılaşma olmasın istiyoruz. Gecekondulaşma ve çok dağınık sanayi yapıları, aynı İstanbul’da Manisa’da İzmir ve Bursa’da olduğu gibi değil mutlaka sanayinin organize sanayi bölgelerinde ve küçük sanayi sitelerinde yapılmasını istiyoruz. Planlarımıza ona göre hazırlıyoruz. İstiyoruz ki Balıkesir çarpık yapılaşma ve gecekondulaşma ve anormal göçler alarak sosyal hayatında etkilendiği, suç oranların arttığı bir şehir haline gelmesin. Sanayisi ile üniversitesi ile kültürü ile sosyal yaşantısı ile örnek bir şehir olsun. İnsanlar Balıkesir’de yaşamayı tercih etsin. Onun için zaten Balıkesir’e şuanda Şişecam, Filli Boya ve İzocam geliyor. Kale Grubu geldi. Sabancı geldi yatırım yapıyor. Bunun arkası kesilmeyecek” dedi. 

“BALIKESİR TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLENEN İLİ” 

Konuşmasında Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksine de değinen Başkan Uğur, Balıkesir’in Türkiye’nin en değerlenen ili olduğuna dikkat çekti. Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Aralık 2016’da Balıkesir’i konut fiyatları ve arazileri en fazla değerlenen il olarak ilan etmişti. İş Bankası’nın da Şubat ayında yapmış olduğu araştırma da konut fiyatlarının en çok artmış olduğu ilin Balıkesir olduğu ilan edildi. O zaman Balıkesir arazisi ve her şeyi ile değerleniyor. Artık şehirler yarışacak dedik. Bizde Balıkesir’i hem ülkemize ve dünyaya tanıtmak için yaptığımız işler var. Başbakanımız hafta sonu buradaydı Balıkesir’in bir otel, çamlık projemiz ve Balıkesir Toplu Konut Anonim şirketinin 1400 konutluk inşatlarının temelini attı. Bizim Bandırma’da düşündüğümüz Erdek yolu üzerinde düşünülen tasarım parkı için uluslararası bir yarışma açtık. Bu yarışmada dereye girenlere ödüllerini MIPIM fuarında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katıldığı tören ile verdik.”

192 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri