Ayvalık’ta aynı bölgede 3 gün arayla 2. fabrika yangını
Tarih : 2019.08.07  10:06:32
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 3 gün önce Cem Boyner’in damadı Ali Kürşat’a ait zeytinyağı fabrikasında çıkan yangının ardından, bugün de yanan fabrikanın hemen yanındaki şu anda EVYAP’a ait eski Komili Zeytinyağı Fabrikası’nın sabunhane bölümünde yangın çıktı.

Yangının eski fabrikanın sabunhane bölümünde söküm çalışmaları sırasında kullanılan bir  asprel taşından yayılan alevlerin, binadaki yağlı ahşap donanımlara sıçraması nedeniyle çıktığı öğrenildi.

Daha önce de aynı nedenle iki kez yangının çıktığı belirtilen binada, bu kez rüzgarın da etkisiyle ciddi bir boyuta çıktığı bildirildi.

Alevlerin; eski sabunhane binasının hemen yanında Türkiye’nin en büyük zeytinyağı firmalarından biri olan Yudum Gıda’ya ait faal haldeki fabrikaya sıçramaması için yoğun çaba gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki ekipler, yangına;  5 arasöz, 1 su tankeri ve kalabalık bir ekiple müdahale etti. Yaklaşık yarım saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında, eski sabunhane binasında maddi hasar oluştu. 

1409 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri