"YA DEMOKRASİYİ YAKALAYACAĞIZ, YA DA TOTALİTER REJİME TESLİM OLACAĞIZ”
Tarih : 2014.07.21  09:17:42
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek gezileri kapsamında Ayvalık’a geldi

Meydanında vatandaşlara seslenen CHP lideri, “Ya demokrasiyi yakalayacağız ya da totaliter rejime teslim olacağız ama buna teslim olmak bizim kitabımızda yoktur” dedi ve Evliya Çelebi gibi yollara düşüp çalışacağını kaydederek vatandaşlardan her gün 10 dakikasını ayırıp bir yurttaşı ikna etmesini istedi.

İzmir-Dikili üzerinden Cumartesi günü saat 15.00’te Ayvalık’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeliköy'de partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.  Başkan Kılıçdaroğlu’na Altınova ve Küçükköy-Sarımsaklı’dan ilçeye giriş yaptığı konvoyda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,  TBMM Başkan Vekili Gürdal Mumcu,  CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer, Ayvalık ziyaretinde CHP liderine eşlik etti.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI TEMİZ OLMALI, ALNINDA KARA LEKE OLMAMALI”

‘Başbakan Kemal’ sloganları ve alkışlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, “ Cumhurbaşkanı adayını seçeceğiz. O zaman kendimize sormamız gereken ilk soru şu? Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı, daha doğrusu Cumhurbaşkanı nasıl olmalı? Bir, Cumhurbaşkanı temiz olmalı. Cumhurbaşkanı adayı temiz olmalı. Arkasında kara leke olmamalı. Alnında kara leke olmamalı. Paraları sıfırla diye telefon etmemeli. İki, Cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere, bütün yurttaşlara karşı tarafsız olmalı. Birisini sevip, diğerini kötülememeli. Cumhurbaşkanı adayı konuşurken hepimiz huzur bulmalıyız. Cumhurbaşkanı adayı konuşurken dayak atar gibi konuşmamalı. Öfke dilini kullanmamalı. Cumhurbaşkanı adayı bilge bir kişi olmalı. Oturmasını kalkmasını bilmeli, konuşmasını bilmeli. Orta Doğu’yu bilmeli, Atasını bilmeli. Saygın bir kişi olmalı. Cumhurbaşkanı adayı uzlaşma ile belirlenmeli. Bir siyasal partinin kimliğini taşımamalı. Bütün yurttaşların kimliğini taşıyan saygın bir isim olmalı. Hepimiz şunu söylemeliyiz; evet, bu kişi benim Cumhurbaşkanı adayım olabilir. Temiz, dürüst, ilkeli. Bir başka özellik daha Cumhurbaşkanı fazla konuşmaz; az konuşur, öz konuşur. Demokrasilerde uzlaşma denen bir kültür vardır. Uzlaşmanın olmadığı yerde dayatma olur. Biz oturduk, uzlaştık. Bir aday çıkardık. Ekmeleddin İhsanoğlu, temiz bir insan, dürüst bir insan” dedi.

“KAN GÖLÜ OLAN ORTADOĞU’YA BARIŞ GELMESİ LAZIM”

Kılıçdaroğlu,  “Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. Ramazan ayındayız, Müslümanlar birbirini boğazlıyor. Ellerine silahları da Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Ortadoğu’da bir ağırlığımız kalmadı ama Ortadoğu’ya barış gelmesi lazım. Huzur gelmesi lazım ki Türkiye’de de barış ve huzur olsun. O zaman tercihimizi Ortadoğu’da barış için kullanmalıyız. Avrupa Topluluğu için kullanmalıyız. Uygarlık için kullanmalıyız ve en önemlisi Mustafa Kemal’in ilkelerini korumak için kullanmalıyız. Bu amaçla yola çıktık, adayımızı belirledik. Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Ne ekersen onu biçersin. Bu topraklarda Mevlana yetişti, Hacı Bektaş Veli yetişti. Pek çok kişi yetişti. O zaman barışı ekmek için, huzuru ekmek için, sevgiyi ekmek için sandığa gideceğiz. İhsanoğlu’nun Batıda da sözü geçer, Doğuda da sözü geçer. Arzumuz Türkiye’ye, bayrağımıza ve Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmak” dedi.

“EVLİYA ÇELEBİ GİBİ GEZİYORUM. BEN ÇALIŞIYORUM, SİZ DE ÇALIŞACAKSINIZ”

Evliya Çelebi gibi tüm Türkiye'yi gezeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Siyaset kişisel zenginleşme amacı değildir. Siyaset kişisel kariyer amacı değildir. Siyaset bütün hayatını halka adamaktır. Çözümlerimiz, daha güzel bir Türkiye için mücadele edeceğiz ama benim tek başıma çalışmam yeterli olmaz. Sizin de çalışmanız lazım.  Sizin de komşunuzu ikna etmeniz lazım.  Önümüzdeki seçim sıradan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Ya demokrasiyi yakalayacağız ya da totaliter rejime teslim olacağız ama buna teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. En karanlık günlerde bile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. O nedenle ben çalışıyorum, siz de çalışacaksınız. Sadece ve sadece günde 10 dakika bir vatandaşı ikna etmeye ayırırsanız biz Türkiye’nin aydınlık geleceği için büyük bir başarıya imza atmış oluruz” dedi.

“BİR DİKTATÖRÜ SANDIĞA GÖMMEYE HAZIR MISINIZ?”

İzmir’den başlayıp Dikili’den Ayvalık’a geldiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, kadınların meydanlarda daha fazla olduğuna dikkat çekerek  kadınların geleceğe daha hakim olduğunu söyledi. El birliği ile çalışmak gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Size güveniyorum ve inanıyorum. Size güvendiğim için huzurluyum. Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Bir diktatörü sandığa gömmeye hazır mısınız?” diye sordu.

CUNDA’YA GİDERKEN TEKNENİN DÜMENİNE GEÇTİ

Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret eden ve özel bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu, gerek Belediyeye giderken gerekse çıkışta halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.  Selinda teknesiyle Ali Bey (Cunda)  Adası'na geçen Kılıçdaroğlu, deniz yolculuğu sırasında bir ara teknenin dümenine geçti.  ‘Başbakan Kemal’ sloganları atan gençleri güverteden selamlayan Kılıçdaroğlu, Cunda Adası’nda sahilde vatandaşlarla birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu saat 17.00 sularında ilçeden ayrıldı.

Nilgün KAYA

461 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri