KANSER İLACI KULLANIMI ARTIYOR
Tarih : 2015.01.16  10:18:38
ORDU ECZACILAR ODASI BAŞKANI KORAY KARAMANLI: - "ORDU'DA KANSER İLAÇLARININ KULLANIMI ARTTI, AİLESİNDE KANSER OLMAYAN KİŞİ SAYISI BÖLGE GENELİNDE ÇOK AZ"

 Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, Ordu'da kanser ilacı kullanımının arttığını, Karadeniz'deki kanser oranın diğer illere göre fazla olduğunu söyledi. 
Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, Ordu'da kullanılan ilaçlar arasında kanser ilaçlarında artış yaşandığını belirtti. Karadeniz'deki kanser ilacı kullanımının diğer illere oranla fazla olduğunu ifade eden Karamanlı, bu durumun incelenerek daha somut verilere ulaşması gerektiğini vurguladı.

"HER AİLEDE GÖRÜLEBİLİYOR"
Karadeniz Bölgesi'nin genelinde birçok ailede kanser hastası olduğunu aktaran Karamanlı, "Karadeniz'de kanser ilaçlarının kullanım sayılarında artış yaşanıyor. Kanser vakalarında Karadeniz, Türkiye ortalamasının üstünde. Bunun mutlaka araştırılması lazım. Çevremize baktığımızda ailesinde kanser olmayan kişi çok az, birçok kişi de görülüyor. Diğer birçok bölgede de çalışma fırsatı buldum, ancak Karadeniz'deki kanser oranı çok yüksek. Bunun bakanlık olarak sebebinin açıklanması lazım" dedi.

"KANSER İLACI KULLANIMI YÜZDE 40"
Kanser oranlarının ve ilaç kullanımın ortaya çıkarılması için hastanelerin onkoloji bölümlerine ağırlık vermesi gerektiğinin altını çizen Karamanlı, "Ortalama bir değer ile baktığımızda diğer bölgelerde, kanser ilaçlarının kullanın 1 ise Karadeniz'de bu oran 1.4 seviyesinde. Bu da yaklaşık yüzde 40 civarında kanser ilacı kullanıldığını ortaya koyuyor. Aslında bu oranlar daha da yüksek olabilir. Ancak insanlarımız kanser tedavisi için büyükşehirleri seçiyor. Bu durum bize tam sayı vermiyor. Hastanelerimiz onkoloji bölümlerinin geliştirmesi gerekiyor. Bu şekilde olduğunda gerçek sayılara ulaşabileceğimize, daha doğru oranların ortaya çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

527 kez okundu
Diðer Saðlýk Haberleri