KAYIP EKONOMİST KORHAN BERZEG’E AİT OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN KEMİKLER BULUNDU
Tarih : 2024.04.25  16:56:18
Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde 17.06.2023 günü saat 08:30 sıralarında yazlık evinden köpeği Tina ile beraber yürüyüş yapmak için ayrılıp geri dönmeyen kayıp Ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu iddia edilen banka ve kimlik kartları, kıyafet parçaları ve muhtelif kemik parçalarının bulunmasının ardından çalışmalar daha da hızlandırıldı.

Yaklaşık 1 yıldır kayıp olan ünlü ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen dere yatağında kemiklerin bulunmasının ardından, 24 Nisan 2024 Çarşamba günü malzeme ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 6 Jandarma Asayiş Timi, 3 JASAT, 1 İstihbarat Timi, 3  Jandarma Asayiş Komando Unsuru ve Bursa İl J.K.lığından görevlendirilen 1 Kadavra Tespit Köpek Unsuru olmak üzere toplam 59 personel ile araştırma faaliyetleri devam ediyor. Bulunan kemikler İstanbul Adli Tıb Kurumu'na gönderildi.

Bulunan kemiklerin, Ekonomist Korhan Berzeg'e (83) ait olma ihtimali üzerinde duran ekipler, bölgede Berzeg'e ait başka izler bulabilmek için Armutlu Mahallesi Fındıklıderesi mevkii ile Turplu ve Gelgeç Mahallesi'nde arama çalışmalarını iz bulma ve kadavra köpekleri ile yapmaya devam ediyorlar. Çalışmalarda son olarak Korhan Berzeg'e ait olduğu değerlendirilen kıyafet parçaları bulunmuştu. Bulunan kemik parçaları ve diğer materyaller, detaylı inceleme için İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne, oradan da ileri teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

DNA ÖRNEKLERİ KARŞILAŞTIRILACAK

Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen ve dere yatağında bulunan kemiklerden alınan DNA örnekleri, Berzeg’in İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'ten alınacak DNA örnekleri ile karşılaştırılacak. Bunun için Türkiye'ye gelen Nisa Berzeg’in DNA eşleşmesi için kan örnekleri verdiği öğrenildi. HABER MERKEZİ

213 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri