EDREMİT’TE DOĞALGAZ YENİDEN BAŞLIYOR
Tarih : 2020.03.20  09:44:11
Bir süredir kamuoyunda Edremit’teki doğalgaz çalışmalarının durdurulduğu yönündeki iddialara açıklama getiren Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Kamuoyunda yaratılan algıların hiçbiri doğru değildir. Halkımızın doğalgaz konusunda gönlü rahat olsun.

Herhangi bir doğalgaz engellemesi söz konusu değil. En kısa sürede doğalgaz çalışmaları devam edecektir” dedi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Jeotermal Komisyonu üyesi Neşat Keleş ise 3 aydır AK Parti olarak, doğalgazın Edremit’te başlayıp neden Burhaniye’ye gittiğini sorguladıklarını, doğalgaz yetkililerinin belediye engeline takıldıklarını iddia etti.

Kamuoyunda bir süredir devam eden Edremit’teki doğalgaz çalışmalarının durduğu yönündeki iddialar sonrası bir basın toplantısı düzenleyerek Edremit Belediyesi’ni sert bir şekilde eleştiren AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve Meclis üyelerinin açıklamaları ses getirdi. Başkan Arslan iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek doğalgaz çalışmalarına en kısa sürede devam edileceğini söyledi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, AKSA doğalgaz yetkililerini kabul etti. AKSA doğalgaz A.Ş. firması işletme Müdürü Levent Üstüner, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Jeotermal Komisyonu üyesi Neşat Keleş, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret ederek, Fen İşleri Müdürü Abdullah Kesici’ye çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Başkan Arslan,  kamuoyunda doğalgazın Belediye tarafından engellenmeye çalışıldığı konusunda bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyerek  “Bizim doğalgazı engellenmeye çalışıldığı konusunda bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ancak bizim Belediye olarak ne buna bir yetkimiz, ne haddimiz ne de kastımız var. Biz buraya gelirken kampanyalarımızda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek gibi bir vizyonumuz ve misyonumuz olduğunu söyledik. Doğalgaz, Edremit’te yaşayan vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecektir. Kesinlikle doğalgazın buraya gelmesini her şeyden çok istiyoruz. Bazı yanlış algılar ve yanlış anlaşılmalar kamuoyu ile paylaşıldı. Herhangi bir sorun yok doğalgaz çalışmaları devam edecek. Doğalgaz yetkilileri ile görüştük anlaştık herhangi bir sorun da yok aramızda. Kamuoyunda yaratılan algıların hiçbiri doğru değildir. Bir an önce doğalgazı vatandaşa ulaştırmak istiyoruz. Planlama dahilinde yukarıdan aşağıya doğru Cennet ayağı Mahallesi de dahil olmak üzere teknik olarak gelecek. Biz vatandaşlarımızın oylarıyla buraya geldik onlara hizmet etmek bizim görevimiz. Sevgili Edremit’lilerin doğalgaz konusunda gönlü rahat olsun. Herhangi bir doğalgaz engellemesi söz konusu değil. En kısa sürede doğalgaz çalışmaları devam edecektir” dedi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Komisyon üyesi Neşat Keleş ise sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3 aydır AK Parti olarak, doğalgazın Edremit’te başlayıp neden Burhaniye’ye gittiğini sorguladıklarını, doğalgaz yetkililerinin belediye engeline takıldıklarını beyan ettiklerini, AK Parti olarak bu konudaki mücadelelerinin ve açıklamalarının katkısının hiçe sayıldığını ve takdiri Edremit halkına bıraktıklarını söyledi.

6580 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri